Diğer Jonas Vingegaard tarih yazdı

Jonas Vingegaard tarih yazdı

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jumbo-Visma takımından Jonas Vingegaard, 109. Fransa Bisiklet Turu’nu kazanarak kariyerinin ilk büyük tur zaferini kazandı, 26 yıl sonra ilk kez bir Danimarkalı bisikletçi bu başarıyı yakaladı

Jonas Vingegaard tarih yazdı

109. Fransa Bisiklet Turu’nda kazanan belli oldu. Jumbo-Visma takımından Danimarkalı Jonas Vingegaard, Fransa Bisiklet Turu’nu birincilikle noktaladı.

21. ve son etap, Fransa’nın başkenti Paris’teki 116 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.

Etabı 77. sırada bitiren Vingegaard, genel klasmanda 79 saat 33 dakika 20 saniyelik derecesiyle Fransa Bisiklet Turu’nda birinciliği elde etti, önemli bir zafer kazandı. Fransa Bisiklet Turu’nu tam 26 yıl sonra ikinci bir Danimarkalı sporcu kazanmış oldu.

Geçen yılki organizasyonu da ikinci sırada bitiren 25 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Vingegaard, kariyerinin ilk büyük tur zaferine ulaşmasını bildi.

Son iki turun şampiyonu BAE Emirates takımından Tadej Pogacar ikinci, Ineos Grenadiers ekibinden Büyük Britanyalı Geraint Thomas ise üçüncülüğü aldı.

Öte yandan turun son etabında ilk sırayı, 2 saat 58 dakika 32 saniyelik süresiyle Alpecin-Deceuninck takımından Belçikalı Jasper Philipsen elde etti.

Haberin Devamı