Fenerbahçe Jorge Jesus ayrılığı canlı yayında açıkladı: Artık Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim

Jorge Jesus ayrılığı canlı yayında açıkladı: Artık Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim

12.06.2023 - 00:09 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası zaferinin ardından Jorge Jesus resmen ayrıldı, "Bu bir veda. Artık Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim. Başkanımıza, Fenerbahçe taraftarlarına ve Türk halkına teşekkür ederim" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sarı-lacivertlilerden ayrılma kararı aldı. Portekizli teknik direktör, Başakşehir karşısında kazanılan Türkiye Kupası zaferinin ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ayrılık kararının hedefleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirten Jorge Jesus, "Burada çalışmayı istemiyorum ve sevmiyorum değil. Ben böyle bir karar aldım. Portekiz'e gideceğim ve hayallerimden birini gerçekleştirebilecek miyim diye bekleyeceğim" dedi.

68 yaşındaki teknik direktör sezon geneline dair, "İki rakibimizden, Beşiktaş ve Galatasaray'dan 15 maç fazla yaptık. Aldığımız puanlarla hem Fenerbahçe'nin hem Türkiye'nin yerini iyileştirdik. Sezonun tamamen parlak bitmesi için ligi de kazanmamız gerekiyordu. Ancak, kupayı aldık. Avrupa Ligi'nde gruptan çıktık. Kupayı kazanan Sevilla'ya elendik" diye konuştu.

Fenerbahçe'de son maçına çıktığını vurgulayan Portekizli teknik direktör, "Fenerbahçe renklerini savunduğum son maçımdı bugün. Başkanımıza, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren serbest bir teknik direktörüm. Kendime yeni maceralar arayacağım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus ayrılığı canlı yayında açıkladı: Artık Fenerbahçenin teknik direktörü değilim

Fenerbahçe taraftarına teşekkür eden Jorge Jesus, "Buraya dair her şeyi iyi hatırlayacağım. Türkiye Ligi yarışmacı, güçlü, çekişmeli bir lig. Türkiye Kupası da çok zorlu bir turnuva. Oldukça zor oldu kupayı kazanmak. Taraftarlarımıza da teşekkürler. Her zaman bana sevgi gösterdiler" açıklamasını yaptı.

Jorge Jesus, Türkiye'de de kupa kazandığını ve serisinin devam ettiğini dile getirdi: "Ülkem dışında çalıştığım her yerde bir kupa kazandım. Burada da bunu başardım."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ayrılık kararını daha önce aktardığını belirten Jorge Jesus, "Başkanımıza veda edeceğimi birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içerisinde olması için kendisine bilgi vermiştim. Bu kararı alalı bir süre oluyor, burada olmaktan çok keyif aldım. Türk halkı, sevgi dolu bir halk. Şimdi Portekiz'e gideceğim. Henüz geleceğimle ilgili karar vermedim. Beklemek istiyorum, hayallerimden birini gerçekleştirebilecek miyim bunu göreceğim" dedi.

SÜPER LİG'İ İKİNCİ BİTİRDİ

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 32 maça çıktı. Sarı-lacivertliler bu karşılaşmalarda rakiplerini 22 kez mağlup etti. Fenerbahçe aynı süreçte 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertliler, Gaziantep FK ile Hatayspor karşısındaki hükmen galibiyetleri sonucu 80 puanla ligi Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KUPASI'NDA ŞAMPİYON

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nı şampiyon unvanıyla bitirdi. 9 yıllık kupa hasreti sona eren sarı-lacivertliler, toplamda 7'nci kez bu başarıyı tekrarladı. Fenerbahçe, Portekizli teknik direktörün takımı çalıştırdığı süreçte UEFA Avrupa Ligi'nde de grubunu lider tamamladı.

KUPA CANAVARI

Amora'da teknik direktör olarak göreve başlayan Jorge Jesus daha sonra Felgueiras, Uniao Madeira, Estrela, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal ve Flamengo'yu çalıştırdı.

Jorge Jesus kariyeri boyunca şu kupaları kazandı:

3 - Portekiz Ligi
1 - Portekiz Kupası
1 - Türkiye Kupası
6 - Portekiz Lig Kupası
1 - Brezilya Kupası
1 - Brezilya Süper Kupası
1 - Libertadores Kupası
1 - Suudi Arabistan Süper Kupası
1 - Sudamericana Kupası
2 - Portekiz Süper Kupası

Haberin Devamı