Fenerbahçe Jorge Jesus, Fenerbahçeli yıldızı transfer ediyor! Açıkladı: Arabistan'a gitmeyi tercih etti

Jorge Jesus, Fenerbahçeli yıldızı transfer ediyor! Açıkladı: Arabistan'a gitmeyi tercih etti

04.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon Süper Lig’de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, iddialı bir kadro kurmak için çalışmalarını hızlandırdı. Öte yandan yeni sezonda takımda düşünülmeyen futbolcular ile yollarını ayırmaya başlayan sarı-lacivertlerde bir ayrılık daha yaşanmaya yakın. Al Hilal Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusunu transfer ettiği öğrenildi.

Jorge Jesus, Fenerbahçeli yıldızı transfer ediyor Açıkladı: Arabistana gitmeyi tercih etti

Geride kalan sezonu Süper Lig’de 2. sırada bitiren Fenerbahçe, gelecek sezon şampiyonluk hasretine son vermek istiyor. Yıldız futbolcuları kadrosuna katan sarı-lacivertlilerde diğer yandan ayrılıklar da yaşanıyor. Sezon sonu Fenerbahçe’den ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al Hilal’in Teknik Direktörü olan Jorge Jesus, uzun zamandır transfer listesinde olan Fenerbahçeli yıldızı transfer ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

KADRODA DÜŞÜNÜLMEYEN FUTBOLCULAR İLE YOLLAR AYRILDI

İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda hareket eden Fenerbahçe'de ayrılıklar da yaşandı. Sarı-lacivertlilerin genç yıldızı Arda Güler, Real Madrid'in yolunu tuttu. Attila Szalai, Bundesliga temsilcisi Hoffenheim ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisi için 6 milyon 500 bin euro ödedi. Augsburg, Mergim Berisha'nın bonservisini 4 milyon euro karşılığında aldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildi. Sarı-lacivertlilerde genç futbolcular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin kiralık olarak takımdan ayrıldı. Sözleşmeleri sona eren Dimitris Pelkas ve Enner Valencia ile yollar ayrıldı.

Jorge Jesus, Fenerbahçeli yıldızı transfer ediyor Açıkladı: Arabistana gitmeyi tercih etti

PEDRO KİRALIK OLARAK GREMİO'DA

Geçtiğimiz gün Fenerbahçe'de 2 ayrılık daha yaşandı. Kadroda düşünülmeyen Joao Pedro, Brezilya ekiplerinden Gremio'ya kiralık olarak transfer oldu. Gremio, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Brezilya asıllı İtalyan santrfor için sarı-lacivertli kulüple anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

ROSSİ'DEN 5.6 MİLYON DOLARLIK BONSERVİS

Sarı-lacivertli ekipte Pedro'nun yanı sıra Diego Rossi'yle yollar ayrıldı. Uruguaylı kanat oyuncusu MLS ekiplerinden Columbus Crew SC'ye transfer oldu. Sarı-lacivertliler, Uruguaylı oyuncunun transferinden 5 milyon 630 bin dolar bonservis bedeli ve 1 milyon dolarlık bonus elde edileceğini duyurdu.

ESKİ TAKIMINA DÖNDÜ

Sezon sonu Fenerbahçe'den ayrılan Jorge Jesus'un adresi Suudi Arabistan oldu fakat milli takımda değil bir kulüp takımındaki görevle... Portekizli teknik adam, 2018-19 sezonunda çalıştırdığı Al Hilal'in başına geçti.

Al Hilal, yayınladığı video ile Jorge Jesus'un takımın yeni teknik direktörü olduğunu duyurdu. Suudi Arabistan ekibi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ruben Neves ve Kalidou Koulibaly hamleleriyle dikkat çekmişti.

Jorge Jesus, Fenerbahçeli yıldızı transfer ediyor Açıkladı: Arabistana gitmeyi tercih etti

ARAO'YU İSTİYORDU

Suudi Arabistan basını Slaati'de yer alan habere göre Al Hilal'in yeni teknik direktörü olan Jorge Jesus, geride kalan sezonun başında kendi talimatı ile Fenerbahçe'ye transfer edilen Willian Arao'yu istiyordu.

Haberin Devamı

"ARABİSTAN'A GİDİYOR"

Teknik direktör İsmail Kartal'ın yeni sezon planlamasında yer almayan Willian Arao hakkında Santos Futbol Koordinatörü Roberto Falcao flaş bir açıklama yaptı. Falcao, "Willian Arao ile anlaşmaya varmak üzereydik ama Suudi Arabistan'dan bir teklif geldi ve oraya gitmeyi tercih etti. Bu günlerde kimse Arabistan ile mücadele edemiyor" ifadelerini kullandı.

Jorge Jesus, Fenerbahçeli yıldızı transfer ediyor Açıkladı: Arabistana gitmeyi tercih etti

SEZON BAŞINDA İMZAYI ATMIŞTI

Fenerbahçe, geride kalan sezonun başında Flamengo'dan Willian Arao'yu kadrosuna katmıştı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, 30 yaşındaki futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtmişti.

FENERBAHÇE KARNESİ

Sarı-lacivertli takım ile toplam 45 resmi maça çıkan Arao, söz konusu maçlarda 1 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Öte yandan Brezilyalı futbolcu takım arkadaşlarına da 5 kez gol pası verdi.

Yazarlar