Fenerbahçe Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fark yarattı! UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda yeni plan belli oldu

Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fark yarattı! UEFA Ülke Puanı Sıralaması'nda yeni plan belli oldu

15.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde 4 temsilcimizin de kazanmasıyla 14. sıraya çıkmamız umutları artırdı. Fenerbahçe ve Başakşehir gruplarında ilk 2 sırayı garantileyince bonus puanlarla Türkiye’nin önü açıldı, 12. sıra için planlar başladı.

Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fark yarattı UEFA Ülke Puanı Sıralamasında yeni plan belli oldu

Ülke puanı açısından son derece kritik olan 2022-23 sezonunda Türkiye’nin üst sıralara tırmanışı tüm hızıyla devam ediyor. 20. sırada başladığımız sezonda 14. sıraya kadar geldik. Kritik eşik olarak kabul edilen 12. sıra için de planlarımızı yapmaya başladık. 5 takımla çıktığımız Avrupa yolculuğunda Konyaspor hariç 4 takımla başarılı bir şekilde ilerliyoruz. Özellikle önceki akşam Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor’un fire vermeden kazanması büyük bir avantaj sağladı.

Haberin Devamı

27.900 PUANA GELDİK

Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ve Konferans Ligi’nde Başakşehir’in gruplarında ilk 2 sırayı garantilemesi elimizi güçlendirdi. Gruptan çıkma bonuslarıyla 27.900 puana yükselen Türkiye, 18. sıradan girdiği akşamın sonunda adını 14. sıraya yazdırdı. Türkiye, 28.050 puanda ve 3 takımıyla yola devam eden Çekya’yı takibe başladı. Şu anda Konfenrans Ligi’nde grubunda lider olan Sivasspor ve Avrupa Ligi’nde grubunda 2. sıraya gelen Trabzonspor da terfi ederse 12. sıra hiç uzak olmayacak.

AVRUPA'DA İLK 4'TEYİZ

Türkiye, bu sezon kulüpler bazında Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde adından başarıyla söz ettiriyor. Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında takım gönderemesek de 5 takımımızın 4’ü Avrupa’da yoluna devam ediyor. Bu sezon özelinde 7.600 puan toplayan Türkiye, Avrupa’da ilk 4’e adını yazdırdı. İngiltere 9.571 puan, İspanya 9.571 puan, Almanya 8.175 puan ve Türkiye 7.600 puanda. İtalya ise 7.500 puanla 5. basamakta yer aldı.

Haberin Devamı

İngiltere, İspanya ve Almanya’nın en büyük avantajı Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gönderdiği takımlar oldu. İngiltere bu sayede bonuslardan 22 puan, İspanya ve Almanya 27 puan, İtalya 21 puan aldı. Bizim ise bonuslardan gelen puanımız sadece 3 oldu. Şampiyonlar Ligi’ne gruplara takım gönderememiz tabloya olumsuz yansıdı. Ayrıca Konyaspor da turnuvalara erken havlu attı. İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya firesiz devam ediyor.

2024-2025 SEZONU İÇİN

Türkiye’nin bu sezon topladığı puanların faydası 2024-25 sezonunda görülecek. 2023-24 sezonuna her şekilde 4 takımla katılacağız. Şampiyonlar Ligi’ne gidecek takımız 3 farklı ön eleme oynamak zorunda olacak. Avrupa Ligi’ne takım gönderemeyeceğiz, diğer 3 takımımız Konferans Ligi 2. ön eleme turundan başlayacak. Ancak bu sezonu ilk 15 sıra içerisinde tamamlarsak 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına bu yılki gibi yine 5 takımla katılacağız. Eğer Türkiye bu sezon sıralamayı ilk 12 içerisinde bitirirse 2024-25 sezonunda şampiyon takımımız yeniden Şampiyonlar Ligi’ne play-off etabından giriş yapacak. Hatta Şampiyonlar Ligi şampiyonuna göre direkt katılma şansı bile olacak.

Haberin Devamı

JESUS VE BELÖZOĞLU FARK YARATTI

Temsilcilerimiz Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor, topladığı puanlarla alkışı kaptı. Ancak Fenerbahçe ve Başakşehir bir adım öne çıktı. Elemeler ve grup aşamalarında iki temsilcimiz 13 puan topladı.

13 puanın ortalaması 5’e bölündüğünde Fenerbahçe ve Başakşehir, 2.6’lık bir puan ortalaması yakaladı. Jesus ile Emre Belözoğlu’nun takımları Avrupa’da da en fazla puan toplayan 6. ve 7. takımlar oldu. Avrupa’da şu anda en fazla puan toplayan takım ise 6.500 ortalama puanla Konyaspor’u eleyen Lihteştayn ekibi Vaduz.

Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fark yarattı UEFA Ülke Puanı Sıralamasında yeni plan belli oldu

ÇEKYA'YI SİVAS'LA GEÇME ŞANSI

UEFA Konferans Ligi’nde G Grubu’nda Ballkani deplasmanında 2-1 kazanan Sivasspor, liderliği aldı. Ancak Yiğidolar için şimdi çok daha önemli bir hedef belirdi. Hem gruptan çıkma hem de ülke puanına katkı anlamında kırmızı-beyazlıların Çekya temsilcisi Slavia Prag ile oynayacağı maç büyük önem kazanacak.

Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fark yarattı UEFA Ülke Puanı Sıralamasında yeni plan belli oldu

Zira şu anda Türkiye, 13. sıradaki Çekya’yı geçmek istiyor. Çekya’nın takımlarından V.Plzen, Şampiyonlar Ligi’nden elendi ve Avrupa’ya havlu attı.

Haberin Devamı

Bir diğer temsilcileri Slovacko da Konferans Ligi’nde D Grubu’nda 4 puanla sonuncu. Eğer Sivasspor, Slavia Prag’ı yenip saf dışı bırakırsa Çekya bir anda takımsız kalacak. Bu da Türkiye’ye avantaj katacak.

İSVİÇRE SİSTEMİ GELİYOR

UEFA’da 2024-25 sezonu yepyeni bir formatla oynanacak. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde grup maçları olmayacak. Turnuvalar 36 takımla İsviçre Sistemi olarak bilinen tek puan durumuyla yapılacak. O nedenle bu sezon Türkiye’nin ilk 12 içerisinde bitirmesi büyük önem taşıyor.

NORVEÇ 28.750 PUANDA

Yeniden ilk 12 sıraya girme adına mücadelesini sürdüren Türkiye, Norveç’i de takip ediyor. 12. sıradaki Norveç’in 28.750 puanı var. Ayrıca ülkenin sadece iki temsilcisi kaldı. Molde, Konferans Ligi’nde F Grubu’nda 7 puanla ikinci sırada. Bodo ise Avrupa Ligi A Grubu’nda 4 puanla 3. sırada. Bodo, 3. sırada kalırsa Konferans Ligi’nden devam edecek.

5 takımın puanları

Haberin Devamı

Fenerbahçe: 13
Başakşehir: 13
Sivasspor: 5
Trabzonspor: 4,5
Konyaspor: 2,5