UEFA Avrupa Ligi Jorge Jesus'tan Sevilla maçında sürpriz tercih! İşte Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Jorge Jesus'tan Sevilla maçında sürpriz tercih! İşte Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

09.03.2023 - 16:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe bu akşam Sevilla ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus, Sevilla maçının planını hazırladı. Portekizli çalıştırıcı Sevilla karşısında sürpriz bir tercihe hazırlanıyor. İşte detaylar...

Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercih İşte Fenerbahçenin muhtemel 11i

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe bu akşam Sevilla ile Ramon Sanchez Pizjuan'da karşı karşıya gelecek. Portekizli teknik adam bu karşılaşmada kadroda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. İşte Sevilla-Fenerbahçe karşılaşması öncesi son gelişmeler...

Haberin Devamı

JESUS: FİNAL OYNAMANIN HAYALİNİ KURUYORUM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Sevilla’yı eleyerek UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselmek istediklerini ifade etti. İspanya yolculuğu öncesi İstanbul’da basın toplantısı düzenleyen Jesus, “Üçüncü kez Avrupa Ligi finali oynamanın hayalini kuruyorum. Kaybettiğim finallerden bir tanesi Sevilla’ya karşıydı. Şu anda son 16 turundayız. Bu turda her şey mümkün. Turu geçmemiz halinde çeyrek finale kalacağız. Eğer kura şansı da yanımızda olursa bu turnuvada bizim için her şey olabilir” dedi.

'TURU GEÇECEK GÜÇTEYİZ'

Portekizli hoca, Sevilla’nın kaliteli bir kadroya sahip olduğuna vurgu yaptı. Tur için takımına güvendiğini dile getiren Jorge Jesus, “Bu kupayı son dönemde dört defa kazandılar. Kaliteli ve yüksek seviyede oyuncuları var. Son Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin’den 3 oyuncuya sahipler. Bunu söylemek bile onların kalitesini gösteriyor. Biz de Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz. 2 aşamalı bir eleme olacak. İlk maçta iyi bir sonuç alıp, turu İstanbul’a taşıyıp, turu geçecek gücümüz var” ifadelerini kullandı.Portekizli hoca, Sevilla’nın kaliteli bir kadroya sahip olduğuna vurgu yaptı. Tur için takımına güvendiğini dile getiren Jorge Jesus, “Bu kupayı son dönemde dört defa kazandılar. Kaliteli ve yüksek seviyede oyuncuları var. Son Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin’den 3 oyuncuya sahipler. Bunu söylemek bile onların kalitesini gösteriyor. Biz de Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz. 2 aşamalı bir eleme olacak. İlk maçta iyi bir sonuç alıp, turu İstanbul’a taşıyıp, turu geçecek gücümüz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercih İşte Fenerbahçenin muhtemel 11i

'EN İYİSİNİ SEÇECEĞİZ'

Avrupa Ligi’nde şimdiye kadar başarılı bir performans ortaya koyduklarını hatırlatan Fenerbahçe’nin hocası, “Avrupa Ligi’nde 10 maça çıktık ve 7 galibiyet, 3 beraberlik aldık. Her maç takım için hangi sistem iyiyse o sistemi seçeceğiz. Şuna emin olabilirsiniz ki, Sevilla’ya karşı alışkın olduğumuz bir sistemle oynayacağız” dedi. Jesus, Sevilla’nın sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise “Eminim ki kendilerini göstermek isteyecekler. Karşılaşacağımız her şeye hazırız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

VALENCIA: KALİTEMİZİ BİLİYORUZ

Jorge Jesus’la birlikte basın toplantısına katılan Enner Valencia, İspanya’dan avantajlı bir skorla dönmek istediklerinin altını çizdi. Müthiş bir sezon geçiren Ekvadorlu golcü, “Zor bir maç olacak çünkü güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Ama biz de kalitemizi biliyoruz. Son dönemimizde takım halinde iyi bir performans yakaladığımızı düşünüyorum. Bu maçtan güzel bir sonuçla ayrılmak turu geçmek için çok önemli olacak” diye konuştu.

'GÜVENİ HİSSEDİYORUM'

Valencia, teknik patron Jesus’un takımın başına geçtiği günden itibaren oyunculara büyük bir güven hissettirdiğini de dile getirdi. Sarı-lacivertli forvet, “Sadece bana değil bütün takıma hissettiriyor. Lig, kupa ve Avrupa maçları oynadık. Bu maçlarda bütün oyuncular süre buldu. Dolayısıyla takım için, hocanın verdiği güveni hissetmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böylece oyuncular arasında rekabet de artıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercih İşte Fenerbahçenin muhtemel 11i

SEVILLA'DA EKSİK ÇOK 

İspanyol ekibi, teknik direktör Sampaoli yönetiminde gerçekleştirdiği taktik ağırlıklı son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. La Liga’da çıktığı son maçta Atletico Madrid’e 6-1 yenilen Sevilla’da sakatlıkları bulunan stoperler Bade, Rekik ve Marcao’nun yanı sıra deneyimli kanat oyuncusu Papu Gomez maçta forma giyemeyecek.

SAMPAOLI: ZAFER ARZUSU İÇİNDEYİZ

Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli antrenmandan sonra düzenlediği basın toplantısında zor bir dönemden geçtiklerini ifade etti. Fenerbahçe’yi yakından tanıdığını aktaran Arjantinli çalıştırıcı, “Yaşadıklarımızın farkındayız, bunu kabul ederek mücadele etmemiz gerekiyor. Bu şartlar altında maça çıkacağız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tabii ki zorluklar var ancak bunlara çözüm bulmamız gerekiyor. Biz Avrupa’da oynadığımız bütün maçlara önem veriyoruz. Fenerbahçe maçı öncesi oyuncularımın hepsi zafer arzusu içindeler” diye konuştu.

Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercih İşte Fenerbahçenin muhtemel 11i

15 YIL SONRA

Fenerbahçe ile Sevilla, Avrupa arenasında 15 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli takım, 2008 yılında Şampiyonlar Ligi son 16 turunda eşleştiği rakibini İspanya’da penaltı atışları sonunda eleyerek çeyrek finale adını yazdırmıştı.

Haberin Devamı

CRESPO'NUN YERİNE ZAJC

Fenerbahçe, Sevilla maçının son hazırlığını dün öğle saatlerinde Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli futbolcular antrenmanda, ısınma programının sonra taktik çalışmalar üzerinde durdu. Teknik Direktör Jorge Jesus’un, Sevilla deplasmanında Crespo’nun yerine orta sahada Zajc’a ilk 11’de forma vermesi bekleniyor. Deneyimli hocanın, Kayserispor’la oynanan son lig maçının kadrosunda başka değişiklik düşünmediği ifade edildi. Sarı-lacivertli takım antrenmanın ardından özel uçakla İspanya’ya giderek kampa girdi. UEFA listesine yazılmayan Alioski, Serdar Dursun ve Gustavo Henrique kadroda yer almadı.

Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercih İşte Fenerbahçenin muhtemel 11i

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ

Fenerbahçe'nin zorlu mücadeleye şu ilk 11'le çıkması bekleniyor: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Attila Szalai, Lincoln, İrfan Can Kahveci, Arao, Miha Zajc, Diego Rossi, Joshua King, Enner Valencia