Fenerbahçe Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin kalbine talip! Transfer için harekete geçtiler

Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin kalbine talip! Transfer için harekete geçtiler

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de teknik direktör konusunda Jorge Jesus'ta geri sayıma geçilirken, flaş bir gelişme yaşandı. Sarı-lacivertli kulüpte bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken tecrübeli futbolcuya dev bir talip çıktı. Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'nin yıldızını kadroda görmek istediği öğrenildi.

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe'de gelecek sezon planlaması başladı. Sarı-lacıvertlilerde teknik direktör konusunda kısa süre içerisinde resmi açıklama beklenirken, tecrübeli futbolcuya dev bir talip çıktı. Fenerbahçe'nin yıldızına Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Roma ilgi duymaya başladı.

Haberin Devamı

KİM MİN JAE'YE YAKIN TAKİP

Fenerbahçe’de bu sezon gösterdiği başarılı performans her anlamda ses getiren Kim Min Jae, tam 2 senedir Jose Mourinho’nun göz hapsinde duruyor.

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adam, Tottenham’ı çalıştırdığı 2020-2021 sezonunda Güney Koreli stoperi kendi scout ekibine özel olarak izletmiş ve olumlu rapor almıştı. Deneyimli çalıştırıcının, Kim Min Jae’ye olan yakın ilgisinin devam ettiği ortaya çıktı.

Çin’deki başarılı döneminden sonra Avrupa’ya geçen ve Fenerbahçe’ye imza atan Kim’in üstüne koyarak ilerlemesi Mourinho’nun takibinden kaçmıyor. Şu anda Roma’yı çalıştıran Jose Mourinho’nun özellikle gelecek dönem için 25 yaşındaki stoperle ilgili planları olduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

TRANSFERDEKİ İLK HEDEF KİM MİN JAE

UEFA Konferans Ligi’nde finalde olan Roma, şampiyonluğa ulaşırsa gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacak. Şu an Serie A’da 6. olan Roma bu sayede gelecek sezon Avrupa sorunu yaşamayacak. Bu şampiyonluk gelirse İtalyan kulübünün gelecek sezon için Mourinho’ya geniş bir transfer bütçesi sunacağı belirtiliyor. Mourinho’nun da transferdeki ilk hedeflerinden birinin Kim Min Jae olacağı ifade ediliyor.

NEWCASTLE UNİTED DA TALİP

Öte yandan İngiltere Premier Lig’de Suudi Arabistan destekli konsorsiyum tarafından satın alınan Newcastle United’ın gelecek sezon iyi bir yapılanmaya gitmesi planlanıyor. Bu planlar doğrultusunda Newcastle’da yeni menajer olarak Jose Mourinho’nun adı geçiyor. Mourinho, İngiltere’ye gitmesi halinde Newcastle’daki planlamada yine Kim Min Jae’ye yer açmak istiyor.

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

KATAR'DA PARLAYACAK

2022 Dünya Kupası da Kim Min Jae için önemli bir vitrin olacak. Güney Kore formasıyla Katar’daki dev turnuvada H Grubu’nda, Portekiz, Gana ve Uruguay’a karşı forma giyecek Kim, burada da yakından izlenecek.

Jose Mourinho’nun ülkesi Portekiz ile aynı grupta yer alması da 25 yaşındaki stoper için ilginç bir durum olacak. Eğer Kim, Dünya Kupası’ndan önce Fenerbahçe’den ayrılmazsa ve performansı Katar’da daha da yükselirse bonservis bedelinin ciddi anlamda yukarı çekilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

'HEUNG MİN SON GİBİ ALIŞIR'

Jose Mourinho’nun Tottenham’da çalıştığı dönemde Kim Min Jae için scoutlar bir rapor hazırladı. O raporda Kim’in Premier Lig ve tüm Avrupa liglerine rahatlıkla uyum sağlayabileceği kaydedildi. Raporda Güney Koreli stoperin Tottenham’da yıldızını parlatan vatandaşı Heung Min Son gibi rahatlıkla Avrupa futboluna ayak uydurabileceği kaydedildi.

Kim için raporda ayrıca iki ayağının çok iyi olduğu, topu oyuna iyi soktuğu sert ve düzgün bir stile sahip olduğu, yaşına göre olgun kaldığı, baskıya dayanabildiği gibi detaylar da yer aldı.

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

39 MAÇTA OYNADI

Kim Min Jae bu sezon ayak bileğinden sakatlanana kadar tam 39 resmi maçta oynadı. İstikrarı ve başarısıyla herkes tarafından sevilen bir isim olan Kim, Süper Lig’de 30 maçta forma giydi. 39 resmi maçta 3 bin 268 dakika süre alan Güney Koreli defans, 1 gol attı.

BAŞKAN AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kendilerinden bir sene önce Kim Min Jae’nin Jose Mourinho’lu Tottenham tarafından istendiğini ifade etmişti. Başkan Koç, Ağustos 2021’de yaptığı bir konuşmasında “Kim Min-Jae, süper star bence. Nazar değmesin. Geçen sene 14-15 milyon euro teklif etti Tottenham. Kulübü bence hatalıydı. Daha sonra 3 milyon euroya verdiler. Biz başladığımızda Porto çok öndeydi. Maaş olarak teklifimiz biraz daha ilerideydi. Ve buraya geldi” demişti.

Haberin Devamı

Jose Mourinho, Fenerbahçenin kalbine talip Transfer için harekete geçtiler

RESMİ GİRİŞİM HENÜZ YOK

Şu ana kadar Fenerbahçe’de Kim Min Jae’ye yönelik resmi bir teklif gelmedi. Avrupa’nın birçok kulübünün scoutları tarafından izlenen Güney Koreli stoper için henüz resmi bir girişim başlatan olmadı.

Fenerbahçe’nin hedefi de en az 1 sezon daha başarılı stoperi elde tutabilmek. Gelecek sezon özellikle şampiyonluk yarışında Kim gibi kaliteli bir stoperin takımda olması isteniyor. Zira Kim ayarında bir stoperin bulunmasının zor olacağı vurgulanıyor.

Fenerbahçe'nin Geçilmez İkilisi: Attila Szalai ve Kim-Min Jae