Voleybol Julia Ituma'nın ölümü İtalyan basınında: Trajedi, dram, şok

Julia Ituma'nın ölümü İtalyan basınında: Trajedi, dram, şok

13.04.2023 - 14:58 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar yarı finalinde Eczacıbaşı'na kaybeden Novara'da 19 yaşındaki Julia Ituma'nın ölümü tüm İtalya'yı sarstı. İtalyan basını haberi trajedi olarak okuyucularına duyurdu.

Julia Itumanın ölümü İtalyan basınında: Trajedi, dram, şok

Milli Voleybolcu Ebrar Karakurt'un takım arkadaşı Julia Ituma (19) Üsküdar'da kaldıkları otelin önünde ölü bulundu. Julia Ituma'nın otelin 6'ncı kattaki odasından düştüğü belirtilirken polisin incelemesi sürüyor. Genç voleybolcunun son anları otelin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt'un da forma giydiği İtalya'nın Igor Gorgonzola Novara voleybol takımı dün akşam Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaştı.

Eczacıbaşı Dynavit, Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nde 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Igor Novara'yı 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Maçın ardından İtalyan ekibi Burhan Felek Spor Salonu'nun yanındaki otelde konakladı. Otelin önünde sabah 05.30 sıralarında Julia Ituma hareketsiz yatarken bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, Ituma'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken Nijerya asıllı İtalya vatandaşı Julia Ituma'nın otelin 6'ncı katında kaldığı öğrenildi. Ekiplerin çalışma yaptığı yerde voleybolcunun ayakkabıları dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Julia Itumanın ölümü İtalyan basınında: Trajedi, dram, şok

İTALYANLARI YASA BOĞDU
Oyuncunun ölümü tüm İtalya'yı yasa boğdu. Ituma, Club Italia'dan ayrıldıktan sonra Novara takımıyla ilk sezonunu geçiriyordu. İtalyan voleybolunun dikkat çeken adaylarından biriydi. Milano'da Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, 192 cm boyunda, güçlü fiziğiyle geleceğin pasör çaprazlarından biri olarak dikkat çekiyordu.

Haberin Devamı

'ELVEDA JULİA'
İtalya Voleybol Federasyonu yaptığı paylaşımda; 'Elveda Julia. Seni hep böyle hatırlayacağız.' ifadelerini kullandı. İtalya'da bugünden pazar gününe kadar oynanacak tüm voleybol maçlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Julia Itumanın ölümü İtalyan basınında: Trajedi, dram, şok

'ACIYI HAFİFLETECEK HİÇBİR KELİME YOK'
İtalya Voleybol Federasyonu Başkanı Giuseppe Manfredi ise şu sözleri söyledi: Çok büyük bir trajedi. Julia'nın ölümünün neden olduğu acıyı hafifletecek hiçbir kelime yok. Sadece büyük bir yeteneği değil aynı zamanda her sezon gelişimini takip ettiğimiz 18 yaşındaki mükemmel bir kızımızı kaybettik. Novara kulübü ve Türkiye Voleybol Federasyonu başkanı ile sürekli kontak halindeyiz. Julia'nın ailesine her türlü desteği vereceğiz.

Haberin Devamı

'YENİ EGONU'YDU'
İtalyan basınından Corriere Torino haberi 'Ituma'nın ölümü Novara'yı şok etti' başlığıyla duyururken Corriere dello Sport ise 'Voleybolda dram! Julia pencereden atladı ve hayatını kaybetti' başlığını kullandı.

La Gazzetta dello Sport: İtalya Genç Milli Takımı'nın yıldızı, İtalyan voleybolunda yeni Egonu'ydu.

Yazarlar