İtalya Serie A Juventus'a Ronaldo darbesi! İşte ödenecek tazminat

Juventus'a Ronaldo darbesi! İşte ödenecek tazminat

18.04.2024 - 14:23 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'da futbol yaşamını sürdüren Portekizli efsane oyuncudan eski takımı Juventus'a kötü haber geldi. CR7 eski takımına açtığı davayı kazandı.

Juventusa Ronaldo darbesi İşte ödenecek tazminat

Uzun yıllar boyunca Avrupa'da Manchester United, Real Madrid ve Juventus formalarıyla fırtına gibi esen Cristiano Ronaldo, 2022 Dünya Kupası'nın ardından sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu. Her yaptığı tüm dünyada ses getiren ve manşetleri süsleyen Portekizli yıldız oyuncu şimdi de Juventus'a karşı kazandığı tazminatla gündeme oturdu.

Haberin Devamı

9.7 MİLYON EURO TAZMİNAT

Juventus, Cristiano Ronaldo'ya 9.7 milyon Euro + faiz ödemek zorunda kalacak. CR7 ile İtalyan devi arasındaki anlaşmazlıkta bu karar verildi. Konu, pandemi döneminde bir şekilde ertelenen ve daha sonra Ronaldo'ya hiç ödenmeyen aylık ödemelerle ilgili. 39 yaşındaki efsane isim, bu dava için herhangi bir risk kotası ayırmayan Juventus bütçe açısından da çok pahalıya mal olacak bir zafer elde etti. Mahkeme ayrıca kararın nihai olduğunu ve itiraz etme hakkının bulunmadığını da bildirdi.

AÇIKLAMA GELDİ

Akşam geç saatlerde Juventus kulübünden şu açıklama geldi: "Juventus, eski oyuncusu Cristiano Ronaldo tarafından şirket aleyhine açılan tahkim davasıyla ilgili olarak, Tahkim Kurulu'nun bugün uyuşmazlık hakkında verdiği kararı taraflara ilettiğini duyurur. Heyet, çoğunluk kararıyla, eski oyuncumuzun 2020-21 futbol sezonundaki tazminatının azaltılmasına yönelik anlaşmanın geçerliliğini kabul etmiş ve taraflar arasında herhangi bir entegrasyon anlaşmasının bulunmadığını kaydetmiştir.

 

Yazarlar