İtalya Serie A Juventus’ta ‘mali’ skandal! Miralem Pjanic transferi takipte

Juventus’ta ‘mali’ skandal! Miralem Pjanic transferi takipte

28.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serie A’nın dev kulüplerinden Juventus’a mali işlemlerde usulsüzlük gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Başkan Agnelli ve Pavel Nedved’in aralarında bulunduğu isimlerin de işin içinde olduğu aktarıldı.

Juventus’ta ‘mali’ skandal Miralem Pjanic transferi takipte

İtalya’da Juventus krizi patlak verdi. Serie A’nın güçlü ekiplerinden Juventus’un mali işlemlerde usulsüzlük yaptığına dair soruşturma altında olduğu duyuruldu.

2019-2021 yılları arasındaki mali tablonun araştırıldığı, 62 transferde mali usulsüzlük bulunduğu ve kulüpte 6 kişinin soruşturulduğu kaydedildi.
Çizme basınına göre Torino Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İtalyan Mali Polisi (Guardia di Finanza), Juventus Kulübü’nün Torino ve Milano’daki ofislerinde aramalar yaptı.

Ayrıca Juventus Başkanı Andrea Agnelli, Başkan Yardımcısı Pavel Nedved ve kulübün eski sportif direktörü Fabio Paratici’nin aralarında bulunduğu 6 kişinin soruşturuldukları belirtildi. Soruşturmada, kulübün onaylanan 2019 ve 2021 yılları arasındaki mali hesap ve tablolarının incelendiği, özellikle futbolcu transferlerine ve bu transferlerin gerçekleşmesine aracılık eden menajerlik şirketlerinin hareketlerine bakıldığı dile getirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, İtalya Piyasa Denetleme Kurumu (CONSOB) ile İtalya Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Kulüplerini Denetleme Komisyonu’nun (COVISOC) kendi soruşturmalarını da başlattıkları açıklandı. 

'Prisma’ soruşturması

İtalyan ANSA ajansı, soruşturmanın bazı detaylarını açıkladı. Soruşturmanın ilk olarak Mayıs 2021’de başladığı belirtildi. Ayrıca soruşturmaya “Prisma” adı verildiği kaydedildi. Kulüp binasındaki aramaların, Juventus’un borsada işlem gören bir şirket olması sebebiyle borsa kapandıktan sonra yapıldığı ifade edildi.

Miralem Pjanic transferi takipte

Juventus’ta ‘mali’ skandal Miralem Pjanic transferi takipte

Juventus’a başlatılan soruşturmada şu an Beşiktaş’ta kiralık oynayan Miralem Pjanic’in ismi de dikkat çekti.
Corriere dello Sport’un haberine göre soruşturmada 2020 yılında Juventus’un Barcelona ile Miralem Pjanic ve Brezilyalı Arthur’un takas edilmesinin olduğu belirtildi.

Haberin Devamı