Fenerbahçe Kadıköy'de 'siyah' gün

Kadıköy'de 'siyah' gün

25.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe tribünleri Mustafa Koç ve Sefa Kalya’nın ani ölümlerini unutmadı. Taraftarlar matemlerini siyah giyinerek gösterdi.

Kadıköyde siyah gün

Fenerbahçe’nin kendi sahasında Çaykur Rizespor’u ağırladığı maçta Mustafa Koç ve Sefa Kalya unutulmadı. Koç Holding Yönetin Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Mustafa Koç ile taraftar grubu liderlerinden Sefa Kalya’nın hafta arasında ani ölümleri sebebiyle tribünlerde matemli bir hava hakimdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarları üzüntülerini göstermek amacıyla stada siyah giyinerek geldi. Tribünlere asılan pankarlarla yaşanan acı kayıplar anıldı. Mustafa Koç için ‘Emeklerinin Bekçisiyiz’ pankartı dikkat çekerken, Sefa Kalya adına da ‘Bekler Bizi Gittiğinde Deplasmanda’ pankartı yazıldı.

Ancak esas pankart maç başlarken açıldı. Okul Açık tribününde bulunan taraftarlar, siyah kartonların yanı sıra dev bir pankarta, “Sana Söz Sonsuza Dek Seninleyiz” diye yazdı. Sefa Kalya’nın da dev bir bayrağı dikkat çekti. Ayrıca hem Okul Açık hem de Migros tribünleri matem dolayısıyla ilk 5 dakika tezahürat yapmadı. Daha sonra ise bütün tribünler tezahüratlara başladı.Futbolcuların kolunda da siyah bantlar takıldı.

Haberin Devamı

Müzik yayını yok

Fenerbahçe Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda müzik yayını yapılmadı. Mustafa Koç ve Sefa Kalya’nın hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle maç öncesinde, devre arasında ve maç sonunda müzik olmadı. Ayrıca maç öncesi kadro anonslarında oyuncuların ismi normal olarak sıralandı ve coşkulu bir anons gelmedi. Fenerbahçe’nin attığı gollerde de eski maçlarda olduğu gibi gol şarkısı ve anonsu yaptırılmadı.

Arda Turan tezahüratı

Okul Açık tribününde bulunan taraftarlar Arda Turan’a uzun süre tezahürat yaptı. Sefa Kalya’nın cenazesine çelenk gönderen Arda tribünler tarafından unutulmamış oldu. Taraftarlar ilk önce Arda Turan’ın ismini bağırırken daha sonra ‘Teşekkürler Arda’ şeklinde tempo tuttu.

Volkan’a tepki

Okul Açık tribünü, santra esnasında futbolculara tepki gösterdi. Sefa Kalya’nın cenazesinde hiçbir sarı-lacivertli oyuncunun çelenk göndermemesi ve başsağlığı dilememesi tribünleri kızdırdı. Özellikle kaleci Volkan Demirel, görev yerine geçerken ıslık sesleri daha da yükseldi.

Kadıköyde siyah gün