Basketbol Kadınlar Euroleague'de final günü! Bayrak krizine özür geldi

Kadınlar Euroleague'de final günü! Bayrak krizine özür geldi

16.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadınların Avrupa basketbolunda kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda iki temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi kozlarını paylaşacak. Karşılaşmada kazanan Türk basketbolu olacak.

Kadınlar Euroleaguede final günü Bayrak krizine özür geldi

Kadınlar Euroleague’de kulüplerin beklediği gün geldi çattı. Kralovka Arena’nın ev sahipliğini yapacağı ve TSİ 21.00’de başlayacak mücadelede Famila Schio’yu yenen Fenerbahçe Alagöz Holding ile USK Prag’ı deviren Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi kozlarını paylaşacak. Bu karşılaşmada Türk basketbolseverler için en önemli detay mutlu sona ulaşan hangi kulüp olursa olsun kazanan önce Türkiye olacak, bu büyük kupa ülkemize gelecek.

Haberin Devamı

Zorlu mücadele öncesi Fenerbahçe’nin yıldız isimlerinden Courtney Vandersloot, “Final bir savaş niteliğinde geçecek. Biz maç maç gidiyoruz. Famila maçının ardından finale yükselmenin keyifini çıkardık ve bu sona erdi. Artık önce finali, sonra kupayı düşünüyoruz. Çok zor bir maç olacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çukurova’nın yıldızı Gray ise “Fenerbahçe ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Türkiye Ligi’nin normal sezonunda onlara karşı oynadığımızda tanıdığımız isimler vardı. Şu anda farklı bir durumdalar. Finalde kazanan taraf olmak istiyoruz” derken, Gökşen Fitik de “Fenerbahçe’ye karşı oynadığımız her maç zorludur, bu da fazlasıyla zorlu olacak. Karşılaşmanın final olması değerini daha fazla artırmış durumda. Fenerbahçe’nin kadrosu da çok kaliteli. Biz de önce bu sezon aldığımız sonuçlarla, son olarak da USK Prag karşısındaki farklı zaferimizle kalitemizi ortaya koyduk. İki takım için de zor bir karşılaşma olacak. Her topun, her saniyenin önemli olacağı bir maça çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bayrak krizine özür geldi

Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın, Euroleague’de kazandıkları USK Prag maçının ardından Türk Bayrağı açarak sevinmesine konan engel büyük yankı uyardırdı. Olay sonrası, hem FIBA, hem de Prag Yönetimi temsilcimizden özür diledi.

Kadınlar Euroleague’de önceki gün yaşanan bayrak krizi büyük yankı uyardırdı.

USK Prag’ı yenerek finale yükselme başarısı gösteren Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi’nin basketbolcuları, büyük zaferin ardından tribünden uzatılan Türk Bayrağını açarak başarılarını kutlamak istedi. Ancak önce güvenlik güçleri ardından da, yetkililer buna izin vermedi. Ardından da Çukurovalı basketbolcular formalarındaki Türk bayrağını gösterip tepkilerini tüm dünyaya gösterdi.

Yaşanan bu olayı inceleyen FIBA Avrupa aşağıdaki açıklamayı yaparken, Prag Yönetimi ise ÇBK Mersin Kulübü’nden özür diledi. Yapılan açıklama ise şöyle:

“FIBA Avrupa, Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali 2023’ün ev sahibi kulübü USK Prag’ın organizasyon komitesi üyesinin karıştığı bir olay olduğunu kabul etmektedir. Prag kulübü olayın ardından Mersin’den özür diledi ve durumun FIBA Arena Kuralları, salonda bayrakların kullanımına ilişkin Madde 3.4’ün yanlış anlaşılması ve yorumlanması üzerine olduğunu belirtti. FIBA Avrupa, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için her türlü önlemin alınmasını sağlamak adına organizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır.”

Haberin Devamı

Yazarlar