Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

6. HAFTA

Geçtiğimiz yılın şampiyonu, ondan iki sene öncenin şampiyonu, bir iki yıl öncesinin daha şampiyonu… İngiltere 1. Ligi’nde 20 kere şampiyon… 27 yıllık Alex Ferguson yönetiminin ardından takım bu sezon kabuk değiştirdi. Ancak yeni hoca David Moyes ile yeni sezon beklentilerin uzağında start aldı.

Manchester United bu hafta sahasında West Bromwich Albion ile karşı karşıya geldi. Old Trafford’daki mücadele 2-1 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi. 54. dakikada Morgan Amalfitano’nun güzel golü ile öne geçen Wesk Brom’a 57’de Wayne Rooney karşılık verdi. 67’de Berahino’nun golü ise skoru belirledi.

Haberin Devamı

United bu sonuçla altıncı hafta sonunda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 7 puanda kaldı. Kırmızı Şeytanlar bu sonuçla son 24 yılın en kötü sezon başlangıcını yaptılar. 1989-1990 sezonunda da ilk altı haftayı yedi puanla geçmişlerdi. Moyes maçın ardından ve bu tablonun karşısından şöyle dedi: “Aslında bu kaybettiğimiz maçta skordan çok kötü oyunumuz beni endişelendirdi. Şimdi sıradaki maçımıza bakmak zorundayız. Önümüzde birçok maç var. İşleri yoluna koyabiliriz.”

Alex Ferguson 1986’da Manchester United’ın başına geldiğinde, ilk sezonunda takım ligi 11. sırada bitirmişti. United, Ferguson yönetiminde ilk şampiyonluğunu 7 yıl sonra yaşadı. David Moyes’tan Ferguson çıkar mı bilinmez. Ya da Ferguson için gösterilen sabrın 7’de 1’i ona gösterilir mi… Manchester United çok başarıya alışmış bir kulüp… Moyes’a bir sezonluk kredi verilir mi?

Rooney'nin bu maçta kaydettiği gol frikikten geldi. Altıncı hafta geride kalırken United ile ilgili ilginç bir istatistik de gözlerden kaçmadı. Manchester United ligin ilk haftasında oynadığı Swansea maçı hariç, diğer maçlarda tüm gollerini duran toptan buldu. Crystal Palace karşısında penaltı ve frikik, City maçında frikik ve bu hafta da frikikten goller geldi. Hatta geçtiğimiz hafta Liverpool'u 1-0 yendikleri kupa karşılaşmasında Hernandez'in golü de kornerden geldi. Organize ataklar sonucu golle buluşamayan United'ın bu istatistiği, taraftarı en az alınan mağlubiyetler kadar endişelendirdi.

Haberin Devamı

Suarez ısırarak döndü

Sezonun formda ekiplerinden Liverpool bu hafta yine kazandı. Kırmızılar deplasmanda Sunderland’in karşısına çıktı. Sunderland üst üste aldığı kötü sonuçların ardından geçtiğimiz hafta teknik direktör Paolo di Canio’nun görevine son vermişti. Takımın başında geçici hoca Kevin Ball vardı. Perdeyi Sturridge açtı, Suarez farkı ikiye çıkardı. Giaccherini’nin golü farkı bire indirdi ancak Suarez bir kez daha sahne aldı ve skoru belirledi.

Bu maç bize şunu gösterdi: Sezona iyi bir başlangıç yapan Brendan Rodgers’ın öğrencileri Suarez’in de dönüşüyle daha da güçlenecek gibi görünüyor. Uruguaylı forvet 10 maçlık cezasını tamamlamasının ardından bu hafta sahalara döndü. Gerçek bir golcü olduğunu gösterdi. Attığı iki golle galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Suarez geçen sezon nisan ayında oynanan Chelsea maçında rakip oyuncuyu ısırdığı için 10 maçlık cezaya çarptırılmıştı. Isırarak futbola ara veren 26 yaşındaki golcü uzun bir aranın ardından bu hafta rakibi bu kez futboluyla ısırarak geri dönüş yaptı. Liverpool puanını 13’e çıkardı, haftayı ikinci sırada geçti.

Haberin Devamı

*****

Haftanın merakla beklenen buluşmalarından bir tanesi Tottenham ile Chelsea arasındaydı. İki eski dost ve usta-çırak karşı karşıya geldiler. Tottenham Teknik Direktörü Andre Villas Boas, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun uzun yıllar yardımcılığını yapmıştı. Porto'da, Chelsea'de ve Inter'de birlikte çalışmışlar, Mourinho gittiği yerlere Boas'ı da yanına alarak gitmişti. Tottenham 20'de Sigurdsson ile öne geçti, 65'te Terry'nin kafa vuruşu durumu eşitledi, maç 1-1 bitti.

Bu karşılaşmanın öncesinde iki teknik adam arasında doğan söz düellosu ise maçtan çok konuşulan bir konu oldu. Boas, "Mourinho ile artık eskisi gibi dost değiliz" derken Mourinho ona, "Ben çocuk gibi medya önünde konuşmam. Konuşacaksam bire bir konuşurum" dedi.

Premier Lig'de Southampton, Crystal Palace'ı 2-0, Cardiff City Fulham'ı 2-1, Hull City West Ham United'ı 1-0, Arsenal Swansea'yi 2-1, Norwich City Stoke City'yi 1-0, Aston Villa Manchester City'yi 3-2 mağlup etti. Everton pazartesi gününün tek maçında Newcastle United'ı 3-2 yenerken, bu sonuçla ligdeki tek namağlup takım olarak yoluna devam etti.

HAFTANIN TAKIMI (4-4-2)

John Ruddy (Norwich City)

Branislav Ivanovic (Chelsea)

Steven Caulker (Cardiff City)

John Terry (Chelsea)

Mamadou Sakho (Liverpool)

Aaron Ramsey (Arsenal)

Jack Wilshere (Arsenal)

Morgan Amalfitano (West Brom)

Stephane Sessegnon (West Brom)

Romelu Lukaku (Everton)

Daniel Sturridge (Liverpool)

HAFTANIN TAKIMI

West Bromwich Albion

Her ne kadar Manchester United sezona iyi başlamasa da son şampiyonu sahasında yenmek her zaman zordur. West Bromwich rakibini deplasmanda devirerek önemli bir galibiyet aldı.

HAFTANIN OYUNCUSU

Daniel Sturridge (Liverpool)

Liverpool'un formda oyuncusu bu hafta da üstün bir performans sergiledi. Takımının Sunderland'i deplasmanda 3-1 yendiği maçta açılış golünü atarken, Suarez'in gollerinde de asisti yapan isimdi.

HAFTANIN GOLÜ

Amalfitano (West Bromwich)

Bu hafta tıpkı geçen hafta olduğu gibi güzel frikik golleri izledik. Ama Amalfitano'nun Manchester United ağlarına gönderdiği gol bir başkaydı. Orta sahanın sağından aldığı topla rakip ceza sahasına kadar giden Rio Ferdinand'ı şık bir çalımla geçen ve sonrasında De Gea'yı yere yatırıp topu üstünden aşıran 28 yaşındaki orta saha oyuncusu soğuk kanlılık konusunda ders diye gösterilecek hareketlere imza attı.

HAFTANIN KURTARIŞI

Asmir Begovic (Stoke City)

Norwich City deplasmanda Stoke City’yi 1-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin kalecisi Asmir Begovic mücadelenin 80. dakikasında Snodgrass’ın vuruşunu köşeden çıkardı. Takımının yenilgisini önleyemese de estetik açıdan güzel bir kurtarışa imza attı. Çıkardığı bu top Howson’ın golündeki vuruştan çok daha zordu.