Kadir Onur Dinçer

Kadir Onur Dinçer

kadironurdincer@hotmail.com

Tüm Yazıları

9. HAFTA

Haftanın maçı Chelsea ile Manchester City arasındaydı. Arsenal'i de katarak, bu sezonun en önemli şampiyonluk adaylarından olan bu iki ekip arasındaki mücadelenin sonucu merakla bekleniyordu. Kazanan Chelsea oldu ama kolay da olmadı. 29. dakikada Fernando Torres kaleciyle karşı karşıya öyle bir pozisyonda topu auta attı ki, herkese saç baş yoldurdu. Aynı oyuncu 90'da ise maçın kaderini belirleyecekti.

O son dakikaya gelmeden ise İspanyol forvet 33. dakikada sahneye çıktı. Kendi becerisi ile ceza sahasına girdi ve topu arkadaşına al da at dercesine vurdu. Andre Schürrle'ye dokunmak kaldı. 49'da Nasri'nin ara pasıyla savunmanın arkasına çarpan Aguero, sol çaprazdan düzgün vurarak karşılaşmaya tekrar eşitlik getirdi. 90'da ise Torres fırsatçılığını konuşturdu. Savunmanın hatasını iyi değerlendiren yıldız oyuncu takımına üç puanı getirdi.

Haberin Devamı

Stamford Bridge'de 41 bin 495 biletli seyirci önünde oynanan karşılaşmanın sonrasında iki takımın teknik adamları arasında yaşanan daha doğrusu yaşanmayan bir olay gündeme damga vurdu. Mücadelenin ardından City Teknik Direktörü Pellegrini, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun elini sıkmaya gitmedi. Maçın son dakikasında gelen Torres'in golünün ardından Portekizli çalıştırıcının tribünlere koşarak gol sevinci yaşamasının Pellegrini'yi kızdırdığı ve bu yüzden tokalaşmak istemediği belirtildi.

Mourinho ise golden sonra oğlunun yanına gitmek için kale arkası tribünlere koştuğunu ve gol sevincini oğluyla yaşamak istediğini söyledi. Deneyimli teknik adam, "Kendisini anlıyorum, maçı son dakikada kaybetti. Sonuçtan dolayı üzgünse anlarım, benim yaptığım yanlış bir şeye üzüldüyse de anlarım. Eğer yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorlarsa özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Torres’in hırsı, Suarez’in golü

Gamalı haç krizi

Son şampiyon Manchester United ise bu hafta Stoke City ile karşı karşıya geldi. Alex Ferguson’un görevi bırakmasının ardından teknik direktör David Moyes ile yola devam eden ve bu sezon istikrarsız sonuçlara imza atan Kırmızı Şeytanlar zor da olsa kazanmayı başardı. Maçın hemen başında önce geriye düşen, ardından Van Persie ile durumu eşitleyen United ardından bir kez daha geriye düştü. 78. dakikaya kadar da oyun 2-1 Stoke üstünlüğüyle geçildi. Sonrasında Wayne Rooney ve Javir Hernandez’in golleri ev sahibi ekibi kabustan uyandırdı. Manchester United böylece dördüncü galibiyetini aldı. Üç maçta yenilen iki de beraberliği bulunan kırmızı beyazlıların istikrarsız görüntüsü ise hala sürüyor. Çünkü dokuzuncu haftası geride kalan Premier Lig’de United’ın üst üste iki maç galibiyeti bulunmuyor. David Moyes’un takımı gelecek hafta Fulham deplasmanına bu istatistiğe son vermek ve ilk kez iki hafta üst üste kazanmak için çıkacak.

Haberin Devamı

Öte yandan Manchester United’ın taraftarlarına gönderdiği bir e-posta krize neden oldu. Kulüp tarafından taraftarlara gönderilen e-postada, Nazi gamalı haçını andıran bir logo ve başlık olarak da ‘Yeni Düzen’ seçildi. ‘Yeni Düzen’ ile Manchester United'daki yeni transferler ima edilirken, bu terim Hitler Almanyası tarafından da 40'lı yıllarda kullanılmıştı. Kulübün yeni medya direktörü David Sternberg Twitter'dan yaptığı açıklamada içten bir şekilde özür dilediklerini belirtirken, kulüp konu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Haberin Devamı

**********

Gareth Bale gibi yıldız bir ismin takımdan ayrılmasına karşın sezona iyi bir başlangıç yapan ve üst sıraları zorlayan Tottenham Hotspur ise evinde Hull City’yi konuk etti. Andre Villas Boas’ın öğrencileri White Hart Lane’de ölüp ölüp dirildiği mücadelede, buraz da tartışmalı bir kararla gelen penaltı atışıyla maçı 1-0 kazandı. Soldado 80. dakikada attığı golle ligdeki gol sayısını dörde çıkardı.

Bu arada bu karşılaşmada ilginç bir olay yaşandı. Galli yıldız Gareth Bale'in ayrılığı sonrası takımın sol taraftaki yeni yıldızı olan ve milli takıma kadar yükselen Townsend, saha kenarında görevini yapan Daily Mail muhabiri Graham Chadwick ile çarpışarak sakatlandı. Kısa süre oksijen maskesiyle nefes alması sağlanan futbolcunun bileğinden sakatlandığı tespit edildi. Sağ bileği bandajlanan Townsend yaşadığı kısa süreli şokun ardından yeniden sahaya döndü. Townsend'in çarptığı Chadwick ise başından yaralanırken, deneyimli gazetecinin alnı sargıya alındı.

Everton ise ligdeki iyi gidişini sürdürdü. Aston Villa deplasmanında da galibiyet aldı. Leon Osman’ın harika oynadığı, bir gol bir asist yaptığı maçta diğer gol Lukaku’dan gelirken konuk ekip sahadan 2-0 galip ayrıldı. Swansea ile West Ham 0-0 berabere kalırken, Southampton, Fulham’ın 2-0, Arsenal de deplasmanda Palace’ı aynı skorla yenilgiye uğrattılar. Norwich City-Cardiff City karşılaşması ise 0-0 sona erdi.

HAFTANIN KARMASI (4-3-3)

Tim Howard (Everton)

Bacary Sagna (Arsenal)

Martin Skrtel (Liverpool)

Curtis Davies (Tottenham)

Martin Olsson (Norwich City)

Aaron Ramsey (Arsenal)

Ramires (Chelsea)

Leon Osman (Everton)

Luis Suarez (Liverpool)

Romelu Lukaku (Everton)

Fernando Torres (Chelsea)

HAFTANIN TAKIMI

Sunderland

Lige başladıkları teknik direktörlerini gönderdiler. Bir süre geçici hoca, ardından da Gus Poyet'i görev başına getirdiler. Henüz hiç galibiyetleri yoktu ama bu kez istekli görünüyorlardı. Newcastle United'ı 2-1 yenerek dokuzuncu haftada ilk 3 puanlarını aldılar. 5. dakikada Fletcher ile öne geçtiler, konuk ekip Debuchy ile 57'de skoru eşitledi. 84'te sahne alan Borini skoru belirledi.

HAFTANIN YILDIZLARI

Fernando Torres-Luis Suarez

F. Torres 1 gol 1 asist ile oynadığı Chelsea-M.City maçındaki, Luis Suarez de 4-1'lik Liverpool-West Bromwich karşılaşmasındaki 3 gollük performansı ile haftanın en iyileri oldular.

HAFTANIN GOLÜ

Luis Suarez (Liverpool)

Sahalarda ender görülen gollerden bir tanesi Liverpool-West Bromwich maçında görüldü. Ev sahibi ekibin 4-1 kazandığı maçta Luis Suarez 3 gole birden imza atarken, ikinci golü herkesin ağzını açık bıraktı. Uruguaylı futbolcu topaa kafayı ceza sahası çizgisinin üzerinden vurarak kaleciyi avladı. Yine bu maçta Liverpool'un 4. golüne imza atan Sturridge de şık bir aşırtma golüne imza attı.

HAFTANIN KURTARIŞI

Tim Howard (Everton)

Aston Villa-Everton mücadelesinde gülen taraf son haftaların formda takımı Everton oldu. 69'da Lukaku ve 81'de Leon Osman'ın attığı goller konuk ekibi galibiyete taşıdı. Ancak bu galibiyet belki de hiç gelmeyecekti. Tabi Benteke'nin penaltı vuruşunu Howard çıkarmasa... O sırada henüz oyunun başları ve durum 0-0'dı.