Yaz Olimpiyatları Kalbimiz sizinle Tokyo’da atacak

Kalbimiz sizinle Tokyo’da atacak

23.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Olimpiyatları’nda toplamda 108 sporcumuz kürsü savaşı verecek. Gençler ilk kez mücadele edeceği dev organizasyonda önce üst sıraları hedeflerken, aldıkları madalyalarla dikkatleri üzerine çeken isimlerimizin ise aklındaki tek şey kürsü olacak.

Kalbimiz sizinle Tokyo’da atacak

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 108 sporcumuz madalya arayacak. Türkiye, oyunlara atıcılık, atletizm, badminton, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, karate, kürek, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında 58 erkek ve 50 kadın sporcuyla katılım sağlayacak. Tabii ki genç isimlerimiz ilk kez podyuma çıkacak, ancak bazı sporcularımızın da aklındaki tek hedef altın olacak. Gelin her branşta öne çıkan isimlerimize bir göz atalım...

Haberin Devamı

Güreş

Türkiye’nin en başarılı olduğu branş güreşte son iki olimpiyatta kürsüye çıkan Rıza Kayaalp bu kez tek eksiği olan altın için mindere çıkacak. Taha Akgül, son olimpiyat şampiyonu olarak Tokyo’ya geldi ve unvanını korumak için mücadele edecek. Güreşte ayrıca Süleyman Atlı, Süleyman Karadeniz, Cenk İldem, Kerem Kamal, Osman Göçen, Yasemin Adar ile Evin Demirhan da madalya için ter dökecek.

Atletizm

Güreşten sonra atletizm de kürsü beklediğimiz alanlardan biri. Özellikle Rio 2016’da 400 metre engellide bronz kazanan Yasmani Capello ve Rio’da 200 metrede final koşan Ramil Guliyev isimleri öne çıkıyor. İki ismin dışında 23 atletimiz daha Tokyo’da en iyi olmak için pistte mücadele verecek.

Karate

Haberin Devamı

En iddialı olduğumuz branşlardan biri karate... İlk kez olimpiyatlarda yer alacak bu branşta 8 kotadan 7’sini alarak ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Ali Sofuoğlu, Dilara Bozan, Eray Şamdan, Meltem Hocaoğlu Akyol, Merve Çoban, Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş madalya için tatamiye çıkacak.

Boks

Türkiye’nin boksta madalya umutları olimpiyat oyunlarında ilk kez kota alan kadın sporcular olacak. 2019’da Dünya şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli ve yine 2019’da Avrupa’da zirveye çıkan dünya şampiyonasında ise ikinci olan Buse Naz Çakıroğlu kürsü beklediğimiz isimler. Ayrıca Batuhan Çiftçi, Bayram Malkan, Esra Yıldız ve Nejat Ekici ringe çıkacak diğer sporcularımız.

Cimnastik

Son dönemde ülkemiz adına parlayan en büyük yıldızımından bir tanesi de cimnastik... Üst üste iki kez paralel barda Avrupa şampiyonu olan Ferhat Arıca, bir dünya, iki Avrupa altını bulunan İbrahim Çolak, 2019’da dünya 2.’si olan Ahmet Önder öne çıkan isimler. Adem Asil ve Nazlı Savranbaşı da sürpriz arayacak.

Okçuluk

Bu branşta iki sporcumuzun da Tokyo ikinci olimpiyatı olacak. Daha da tecrübelenen Mete Gazoz’un iki kez dünya kupası birinciliği, bir Avrupa ikinciliği, bir dünya kupası üçüncülüğü bulunuyor. Yasemin Ecem Anagöz ise 2018’de Avrupa şampiyonu olurken, aynı yıl dünya kupası ikincisi olarak kürsüde yer aldı.

Haberin Devamı

Tekvando

Türkiye’nin tekvandoda en iddialı ismi Londra 2012’de gümüş, Rio 2016’da bronz madalya kazanan Nur Tatar olacak. Hatice Kübra İlgün, Nafia Kuş, Hakan Reçber de madalya umutlarımız olacak.

Voleybol

Londra 2012’den sonra olimpiyatlarda ikinci kez mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı, son dönemdeki başarılı performansıyla Tokyo’da kürsü arayacak. Dünya sıralamasında 4. sıraya kadar yükselen Filenin Sultanları, Avrupa’da ikişer gümüş ve bronz, Milletler Ligi’nde bir ikincilik, bir de üçüncülük elde etti.

Yüzme

Son dönemde çıkış yakalayan yüzme branşında öne çıkan isim 100 metre kurbağalamada yarışacak Emre Sakcı olacak. 2019 Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalamada ikinci olan Emre, bu yılki organizasyonda ise aynı kategoride Avrupa kısa kulvar rekorunu kırdı. Sakcı dışında Baturalp Ünlü, Beril Böcekler, Berkay Ömer Öğretir, Berke Saka, Defne Taçyıldız, Deniz Ertan, Merve Tuncel, Ümitcan Güreş, Viktoria Zeynep Güneş ile Yiğit Aslan havuzdan madalya çıkarmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Judo

Avrupa şampiyonlukları bulunan Vedat Albayrak ile Kayra Sayit isimleri öne çıkıyor. Bilal Çiloğlu, Gülkader Şentürk, Mihael Zgank ile Mihraç Akkuş kürsü mücadelesi verecek.

Atıcılık

10 metre havalı tabancada Yusuf Dikeç, Türkiye adına en büyük madalya umudu olarak gösteriliyor. Dikeç, 4. kez olimpiyatta mücadele verecek. İsmail Keleş de Avrupa şampiyonaları ve dünya kupasında ilk 3 sırada yer alarak iddiasını gösterdi. İki ismin dışında Ömer Akgün ve Özgür Varlık en iyi olmak için hedefi 12’den vurmaya çalışacak.

 

Yazarlar