Trabzonspor Karadeniz'de galibiyet hesapları! Trabzonspor mu, Beşiktaş mı?

Karadeniz'de galibiyet hesapları! Trabzonspor mu, Beşiktaş mı?

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor ile Beşiktaş bugün Papara Park’ta kozlarını paylaşacak. Karadeniz ekibi ezeli rakibini puansız göndermeyi hedefliyor. Kartal’da da tüm hesaplar galibiyet için yapılıyor.

Karadenizde galibiyet hesapları Trabzonspor mu, Beşiktaş mı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında bugün ezeli rakibi Beşiktaş’ı konuk edecek. Milli ara öncesi Kasımpaşa’yı deplasmanda 5-1 mağlup ederek moral bulurken yeni transferlerle kadrosunu güçlendiren Karadeniz ekibi, Kartal’ı puansız göndermeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımda da tüm hesaplar 3 puan için yapılıyor. Süper Lig’de 18 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Kartal zorlu maçtan galibiyetle ayrılarak zirve yarışındaki iddiasını kanıtlamak istiyor. Trabzonspor ile Beşiktaş 50 yıllık ezeli rekabette 137. kez karşılaşacak. Geride kalan 136 maçın 54’ünü Kartal, 47’sini Karadeniz ekibi kazandı, 35 müsabaka eşitlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlıların 187 golüne, bordo-mavililer 153 golle yanıt verdi. İki takım ligde 101. kez rakip olacak. Beşiktaş 37, Trabzonspor 36 kez kazandı, 27 maç berabere bitti.

Beşiktaş’ın Trabzonspor’a karşı ligdeki son 5 maçta galibiyeti bulunmuyor. Bordo-mavili takımı son olarak 2020-21 sezonunun ilk haftasında 3-1’lik skorla mağlup eden Kartal daha sonra çıktığı 5 maçta 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Trabzon’da oynanan 49 lig maçında bordo-mavili takım 23, siyah-beyazlılar 15 galibiyet elde ederken, 11 müsabaka eşitlikle sonuçlandı. 

Haberin Devamı

MENDY VE ONUACHU SAHADA

Karadeniz ekibi dün gerçekleştirdiği taktik çalışmayla Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı. Bordo-mavili takımda yeni transferler ilk kez bugün forma giyecek. Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın Batista Mendy ve Paul Onauchu’yu ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Fiziksel açıdan yüzde 100 hazır olmayan Nicolas Pepe’nin ise yedekler arasında yer alacağı ifade edildi. Trabzonspor’da sakatlığı düzelen Trezeguet takımdaki yerini alabilecek. Teknik patron Bjelica savunmanın sağında Mehmet Aydın’ı görevlendirecek. Sakatlığı düzelen Eren Elmalı da dev maçta ilk 11’de forma giyecek.

ABOUBAKAR MUTLULUĞU

Kartal’da Vincent Aboubakar bilmecesi çözüldü. Kamerunlu golcü dün sabah İstanbul’a dönerken takımla birlikte çalıştı. Kulüpten yapılan açıklamada, ailesindeki sağlık sorunları nedeniyle milli maçtan sonra Fransa’ya giden Aboubakar’ın İstanbul’a dönerek antrenmana çıktığı aktarıldı.

Siyah-beyazlı takım dün sabah gerçekleştirdiği taktik antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Trabzonspor karşısında Aboubakar’a ilk 11’de forma vermesi bekleniyor. Güneş’in takımla sadece bir antrenmana çıkması ve yorgun olması nedeniyle Aboubakar’ı yedeğe çekerek Cenk Tosun’a 11’de şans tanıyabileceği de ifade edildi.

Haberin Devamı