Diğer "Karizma Show" Guinness'e girmeyi başardı

"Karizma Show" Guinness'e girmeyi başardı

25.12.2013 - 11:43 | Son Güncellenme:

Bursa'da, 8 lise ve üniversite öğrencisinden oluşan ve salon bulamadıkları için okul bahçesinde çalışan akrobatik basketbol grubu, ABD'li bir grubun 2003 yılındaki rekorunu kırıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girme başarısını gösterdi.

Karizma Show Guinnesse girmeyi başardı

Grubun antrenörü Cengiz Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1989 yılında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencileri tarafından kurulan "Karizma Show" adlı grubun, o günden bu yana cimnastik yeteneği gelişmiş, akrobatik basketbola gönül vermiş sporcularla yoluna devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir sporcunun akrobatik basketbol yapması ve performans olarak üst düzeye gelmesinin yaklaşık 4 yıl sürdüğüne anlatan Akça, "4 yıl boyunca altyapı çalışmalarını en iyi şekilde yapıyoruz. Cimnastik altyapısı olan sporcuları eğitip şov dünyasına kazandırıyoruz" dedi.

Akça, grubun kısa sürede hem Türkiye hem de dünya genelinde adını duyurduğuna dikkati çekerek, son olarak isimlerini Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı başardıklarını anlattı.

Daha önce ABD'li "Acrodunk" grubuna ait "30 saniyede 24 barani flip hareketi ve smaç rekoru"nu, okul bahçesinde 3 ay süren çalışma sonucu 26'ya yükseltip kırmayı başardıklarını dile getiren Akça, şöyle devam etti:

"Grubumuzun yaş ortalaması 16-17. Acrodunk grubunun 2003'te kırdığı bu rekoru geçmek istiyorduk. Bunu gerçekleştirmek isterken de çalışacak bir salon bulamadık. UÜ Görükle Yerleşkesi'ndeki Otomotiv Lisesi bahçesinde çalışmaya karar verdik. 3 aylık çalışma sonucu Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurduk. Guinness yetkilileri karşısında gösterimizi yaptık. Acrodunk grubuna ait 30 saniyede 24 barani flip hareketi ve smaç rekorunu 26'ya yükselttik ve dünya rekorunu elde ettik. Yaptığımız iş küçümsenecek bir şey değil. Bu rekoru hamburger yiyerek kazanmadık. Alanımızda dünyanın en iyisi olan Acrodunk'u öyle bir rekorla geçtik ki bundan sonra bu rekoru kırmak gerçekten çok zor. Bununla gurur duyuyoruz. Sporcularımla ekibimle gurur duyuyorum."

Haberin Devamı

Türkiye'de Beko Basketbol Ligi ve THY Eurolig maçlarının periyot ve devre aralarında gösteriler yaptıkları bilgisini veren Akça, bunu Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) de gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

"Yer çekimine meydan okuyan adam"

"Karizma Show"un en deneyimli sporcularından cimnastikçi Hakan Akdoğan'ın yaklaşık 15 yıldır grupta yer aldığını bildiren Akça, diğer grup üyelerinin ondan çok şeyler öğrendiğini vurguladı.

Akdoğan'ın, basketbolda kendisini sürekli geliştiren, kendine özgü "Akdoğan Hareketi" ile ön plana çıkan önemli bir sporcu olduğunu belirten Akça, "Ulusal ve uluslararası camiada kendini kanıtlamış bir sporcu. Hatta kendisine 'yer çekimine meydan okuyan adam' lakabı da verildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) öğretim görevlisi Hakan Akdoğan ise cimnastiğe 5 yaşında başladığını anlattı.

"Karizma Show" adını markalaştırarak gösterilere devam ettiklerini dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Gençleri spora yönlendirmek amacıyla kurduğumuz grubumuz, basketbolu, cimnastiği ve akrobasiyi birleştiren bir ekip. Bu şekilde insanların ilgisini çekiyoruz. Halkın bize olan ilgisi giderek artıyor. Bir cimnastikçinin, bir insanın neler yapabileceğini gösteriyoruz. İnsanları spora teşvik ederek kendilerinin de eğlenmesini sağlıyoruz. 'Bir insanın dikkatini nasıl çekeriz, nasıl etkileyebiliriz?' diyerek çıktığımız bu yolda zirveye ulaşmak istiyoruz. Tüm grup üyelerimiz de bunu hak ediyor."

Yazarlar