1.Lig Göztepe, yeniden Süper Lig'e yükseldi! İzmir'de büyük coşku

Göztepe, yeniden Süper Lig'e yükseldi! İzmir'de büyük coşku

28.04.2024 - 18:01 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig'de Göztepe evinde Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Göztepe, Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.

Göztepe, yeniden Süper Lige yükseldi İzmirde büyük coşku

Süper Lig'e yükselmek isteyen Göztepe evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Mücadeleyi 2-0 kazanan Göztepe Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

Göztepe'nin gollerini 77. dakikada Fıratcan Üzüm ve 90+2. dakikada Lundqvist kaydetti. 2022'de Süper Lig'den düşen Göztepe, iki yıl aradan sonra geri dönmüş oldu.

DOĞAN: ÇOK DUYGUSALIZ SES FALAN KALMADI
Golü atan Fıratcan Üzüm: "Çok iyi bir sezon geçiriyoruz. Aklımızdaki tek hedef şampiyonluktu. Bugün ona ulaştık. Unutulmayacak bir gün oldu. Çok mutluyuz." dedi.

Doğan Erdoğan'ın görüşleri şu şekilde oldu:  "Çok duyguluyuz, ses falan kalmadı. Sezon başından beri bu şehrin, bu takımın hak ettiği yerdeyiz. Tüm Göztepe ailesine armağan olsun. Taraftarımız bizi inanılmaz destekliyor, hepsine çok teşekkür ediyorum."

CELİL: HERKESİN HAYALİDİR
Celil Yüksel ise: "Çok mutlu ve çok gururluyum. Kendimi çok şanslı hissediyorum bunları yaşadığım için. Bunları yaşamak herkesin hayalidir. İnanılmaz bir emek var. Şimdi onun mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İSMAİL KÖYBAŞI: GURULUYUM
"Çok mutluyum, gururluyum. Bu başarı kesinlikle bir tesadüf değil. Çok güzel bir adım attık, biz çok güzel bir aileyiz, çok büyük bir camiayız. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bu camia, çok büyük bir camia, çok daha iyisini hak edebilecek bir camia."

Göztepe, yeniden Süper Lige yükseldi İzmirde büyük coşku

STOILOV: BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADILAR
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov maçtan sonra şu ifadeleri kullandı: "Herkesi tebrik ediyorum. Bizi her zaman destekleyen taraftarımızı, oyuncularımızı tebrik etmek istiyorum. Hepsi bu başarıyı hak etti."

"Bu başarıyı, ben yalnız başarmadım. Benden önce de burada çalışan bir ekip vardı. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Buraya Süper Lig için geldiğimi söylemiştim. Herkes büyük bir çalışma gerçekleştirdi. Biz buraya Süper Lig için geldik ve bunu başardık. Başkanlarımız bize çok fazla destek verdi ve arkamızda durdu. Çok önemli bir organizasyonu ortaya koydu. Onları da tebrik ediyorum. Herkes çok iyi bir şekilde çalıştı. Taraftarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Gelecek yıl da biz çok çalışacağız. Biz her zaman onlar için elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

3. TAKIM DOĞRUDAN FİNALDE MÜCADELE EDECEK
Sezon sonunda Eyüpspor ile Göztepe'nin doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, 3, 4, 5, 6. ve 7. sıradaki takımların play-off oynayacağı 1. Lig'de, play-off'tan sonra bir ekip daha üst lige çıkacak. Ligi 3. bitirecek takım doğrudan play-off finaline yükselecek.

Haberin Devamı

Göztepe, yeniden Süper Lige yükseldi İzmirde büyük coşku

PLAY-OFF HATTINDA SON DURUM
Bodrum FK ve Kocaelispor'un play-off için avantajlı girdiği son 2 haftada play-off'un son sırası için 3 aday var.

Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği ve Boluspor'un 2 haftalık programı şöyle:

Teksüt Bandırmaspor: Ankara Keçiörengücü, Adanaspor
Gençlerbirliği: Bitexen Giresunspor, Tuzlaspor (D)
Boluspor:  Manisa FK (D), Ahlatcı Çorum FK