İtalya Serie A Kenan Yıldız İtalya'da gündem oldu! 'Ülkesine sırtını dönmedi'

Kenan Yıldız İtalya'da gündem oldu! 'Ülkesine sırtını dönmedi'

15.03.2023 - 18:10 | Son Güncellenme:

Bayern Münih'in ardından Juventus'a transfer olan genç oyuncu Kenan Yıldız, İtalyan devinden ayrılmak istiyor. İtalyan basını genç oyuncudan bahsederken, Almanların yaptığı milli takım baskısına da geniş yer ayrıldı.

Kenan Yıldız İtalyada gündem oldu Ülkesine sırtını dönmedi

Kariyerine Juventus'ta devam eden Kenan Yıldız, İtalya'da gündemden düşmüyor. İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Tuttosport, 17 yaşındaki oyuncuyla ilgili geniş bir haber yayınladı. Haberde genç golcünün milli takım tercihi ve hakkında bilinmeyen beş madde yer aldı.

Haberin Devamı

JUVENTUS'TAN AYRILABİLİR

Juventus U19 takımında forma giyen Kenan Yıldız bu sezon dikkat çeken bir performansa imza atıyor. 17 yaşındaki futbolcunun İtalyan ekibinde mutlu olmadığı ve takımdan ayrılabileceği konuşuluyor.

Kenan Yıldız İtalyada gündem oldu Ülkesine sırtını dönmedi

KENAN YILDIZ AYRILMAK İSTİYOR

Sky Sport'tan Florian Plettenberg'in yaptığı habere göre; 2025'e kadar Juventus ile sözleşmesi bulunan Kenan Yıldız, yerine getirilmeyen sözlerden dolayı yaz aylarında takımından ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyor. Genç yıldızla Portekiz devi Benfica ise yakından ilgileniyor.

'KELEBEK GİBİ UÇUP, ARI GİBİ SOKAN YILDIZ...'

Tuttosport, Kenan Yıldız'dan şu sözlerle bahsetti: "Kelebek gibi uçup, arı gibi sokan Yıldız, futbol sahalarına Muhammed Ali felsefesini geri getirdi. 2005 doğumlu forvet, birçok oyuncu gözlemcisinin not defterinde sıklıkla en yüksek puanla yer alan bir isim. Benfica kapıyı çaldı, ancak Juventus onun yeteneklerini geliştirmeye devam etmek istiyor."

Haberin Devamı

ALMANLARDAN MİLLİ TAKIM BASKISI

Kenan Yıldız, Almanya Regensburg'da dünyaya geldi. Futbola da doğduğu topraklarda başladı. 2012 yılında Bayern Münih altyapısına geçti.

Temmuz 2022'ye kadar Bayern Münih alt yaş kategorilerinde mücadele etti. 12 Temmuz 2022'de ise Juventus'a transfer oldu. Almanlar yeteneklerini daha önceden bildikleri Kenan Yıldız'a Almanya forması giydirmek için elinden geleni yaptı.

Kenan Yıldız İtalyada gündem oldu Ülkesine sırtını dönmedi

Gelecekte büyük bir yıldız olması beklenen Kenan için Tuttosport'ta bu konuyla ilgili şu satırlar yer aldı: Almanya'da doğdu ama damarlarında Türk kanı akıyor. Almanların ısrarlarına rağmen ülkesine sırtını dönmemekte kararlı.

ALmanya Futbol Federasyonu, milli takım forması giymesi için defalarca ikna etmeye çalıştı, ancak Kenan her defasında 'Hayır' dedi.

Genç, ancak tüm dünya tarafından takip ediliyor. The Guardian onu takip edilmesi gereken yetenekler arasında dahil etti. Daha 10 yaşındayken Adidas onu geleceğin en büyük yeteneklerinden biri olarak gördü ve onunla sözleşme imzalamaya karar verdi.

Küçük yaşta Bayern Münih altyapısına girdi. Babası onu yalnız bırakmamak ve hep yanında olmak için kulüpte şoförlük yaptı. Bayern Münih'te U17'den hemen U19 takımına geçiş yaptı ve sık sık Mesut Özil ile kıyaslandı.

Haberin Devamı

İNTİKAM TRANSFERİ

Juventus'un Kenan Yıldız'ı transfer etmesi bir nevi intikamdan doğdu. Bayern Münih, 1 Temmuz 2022'de İtalyan ekibinin altyapısında forma giyen ve geleceğin süperstarı olarak gösterilen Manuel Pisano'yu renklerine bağladı.

Juventus'ta buna karşılık o dönem Bayern Münih altyapısında forma giyen Kenan Yıldız'ı transfer etti. 18 yaşındaki yıldızın artık Massimiliano Allegri'den A Takım için şans beklediği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Genç oyuncu sezon sonunda beklediğini değeri görmezse takımdan ayrılma konunda istekli.

Kenan Yıldız İtalyada gündem oldu Ülkesine sırtını dönmedi

Yazarlar