Almanya Bundesliga Kenan Yıldız'ın danışmanından Bayern Münih itirafı! 'Tatsız anlar yaşandı'

Kenan Yıldız'ın danışmanından Bayern Münih itirafı! 'Tatsız anlar yaşandı'

13.01.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Juventus'ta gösterdiği performansla dikkat çeken Kenan Yıldız'ın danışmanı Hector Peris açıklamalarda bulundu. Hector Peris, Kenan Yıldız'ın Bayern Münih'ten ayrılık süreci hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Kenan Yıldızın danışmanından Bayern Münih itirafı Tatsız anlar yaşandı

A Milli Futbol Takımı'nın ve Juventus'un genç yeteneği Kenan Yıldız'ın danışmanı Hector Peris suskunluğunu bozdu. 18 yaşındaki futbolcunun Bayern Münih'e veda sürecinde yaşananları aktaran Hector Peris dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Haberin Devamı

Sky Sports'a konuşan Hector Peris, Kenan Yıldız'ın Almanya Futbol Federasyonu'ndan hiç ilgi görmediğini dile getirdi: "Asıl soru Bayern'in Kenan Yıldız'ın gitmesine neden izin verdiği değil, neden başka bir Alman kulübünün onun için teklif yapmadığı. Ayrıca Almanya Futbol Federasyonu'nun onu neden hiç aramaması. Kenan Almanya'da doğmuş olmasına rağmen Almanya Futbol Federasyonu hiç ilgi göstermedi."

Kenan Yıldız'ı Almanya'daki kulüplere önermelerine rağmen geri dönüş alamadıklarını vurgulayan Hector Peris, "Asıl soru bu, asıl büyük soru. Onu Almanya'da genç yeteneklerle çalışan tüm önemli kulüplere önerdik ama hiçbir en ufak bir ilgi göstermedi" diye konuştu.

Kenan Yıldız'ın Bayern Münih'te A Takım'a çıkmasının engellenmek istendiğini dile getiren Hector Peris, "Burada ayrıntılara girmek istemiyorum ama Kenan'ın Bayern'de kaldığı süre boyunca tatsız anlar yaşandı. Her ne sebeple olursa olsun onu düzgün bir şekilde A Takım'a çıkmasını istemeyen insanlar vardı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

18 yaşındaki oyuncunun Bundesliga devinde zor zamanlar geçirdiğini vurgulayan Hector Peris, "Bu yüzden Kenan'la ilgili doğru raporlar kulübün üst yönetimine doğru şekilde ulaşmadı. Kenan zor zamanlar geçirdi ve tüm bunlar daha sonra bazı insanların kulüpten ayrılmasına neden oldu. Ancak artık bu geçmişte kaldı" dedi.

Bayern Münih'in Kenan Yıldız'ı takımda tutmak istediğini belirten Hector Peris, "Ancak belirtilmesi gereken önemli bir şey var. Bayern, Kenan'ı takımda tutmak istedi, Marco Neppe ve Hasan Salihamidzid de onunla anlaşmaya çalıştı. Bu bir zamanlama ve görgü sorunuydu ama Bayern'in Kenan'ı tutma şansı varsa bu sadece Neppe ve Salihamidzid sayesindeydi" ifadelerini kullandı.

Kenan Yıldız bu sezon Juventus'ta 11 maça çıktı. 18 yaşındaki hücumcu bu süreçte 3 gol sevinci yaşadı. Juventus ile sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Kenan Yıldız'ın güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

SV Sallern altyapısında futbola başlayan Kenan Yıldız daha sonra Regensburg altyapısı ve Bayern Münih altyapısında forma giydi. A Milli Futbol Takımı'nda 3 maçta şans bulan Kenan Yıldız, 1 gol atma başarısı gösterdi.