İtalya Serie A Khvicha Kvaratskhelia'ya Premier Lig'den çılgın teklif! Adeta servet değerinde

Khvicha Kvaratskhelia'ya Premier Lig'den çılgın teklif! Adeta servet değerinde

17.07.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Geride kalan sezonda Napoli forması ile şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Khvicha Kvaratskhelia, transfer döneminde Avrupa devlerini peşine taktı. Gürcü futbolcuya İngiltere Premier Lig ekibi talip olurken, verilen servet değerindeki teklif dikkat çekti.

Khvicha Kvaratskheliaya Premier Ligden çılgın teklif Adeta servet değerinde

Serie A ekiplerinden Napoli, 33 yıl sonra ligde şampiyonluk yaşadı. Alınan bu başarıda büyük pay sahibi olan Khvicha Kvaratskhelia, gösterdiği performans ile transfer döneminde Avrupa devlerini peşine taktı. Yıldız futbolcuya Premier Lig ekibi talip çıkarken, verilen servet değerindeki teklif dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

33 YIL SONRA ŞAMPİYON NAPOLİ

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftasında Napoli, deplasmanda Udinese ile 1-1 berabere kalarak, sezonun bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisi Lazio'nun 16 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Khvicha Kvaratskheliaya Premier Ligden çılgın teklif Adeta servet değerinde

MARADONA'DAN SONRA İLK ŞAMPİYONLUK

Napoli, lig tarihindeki 3. şampiyonluğu elde etti. Mavi-beyazlı takım, Serie A'da son olarak 1989-1990 sezonunda mutlu sona ulaşırken, ilk şampiyonluğunu ise 1986-1987 sezonunda kazanmıştı.

Napoli'nin önceki iki şampiyonluğunun mimarı ise 1984 ile 1991 yılları arasında forma giyen Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona olmuştu. Bu sezon gelen şampiyonluk, Maradona'dan sonra ilk, toplamda ise 3. şampiyonluk oldu.

KARİYER REKORU KIRDI

Haberin Devamı

Kariyerinde daha önce Dinamo Tiflis, Rustavi, Lokomotif Moskova, Rubin Kazan ve Dinamo Moskova formaları giyen Kvaratskhelia, en yüksek gol ve asist sayısına ulaştığı sezonunu yaşadı

Khvicha Kvaratskheliaya Premier Ligden çılgın teklif Adeta servet değerinde

SEZON PERFORMANSI

Geride kalan sezonun başında Napoli'ye transfer olan Khvicha Kvaratskhelia, İtalyan temsilcisi ile toplam 43 resmi maça çıktı. Gürcü futbolcu söz konusu maçlarda 14 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 17 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi. Kvaratskhelia'nın güncel piyasa değeri 85 milyon euro olarak gösteriliyor.

NEWCASTLE UNITED TALİP ÇIKTI

Corriere Dello Sport'ta yer alan habere göre İngiltere Premier Lig'de 2022-23 sezonunda iyi bir performans sergileyen ve Şampiyonlar Ligi biletini kapan Newcastle United'ın Khvicha Kvaratskhelia için harekete geçtiği belirtildi.

Khvicha Kvaratskheliaya Premier Ligden çılgın teklif Adeta servet değerinde

SERVEST DEĞERİNDEKİ TEKLİF

Haberin detayında Newcastle United, geçen sezon Napoli'nin Serie A'yı kazanmasında büyük pay sahibi olan Khvicha Kvaratskhelia için 82 milyon sterlin (107 milyon dolar) teklif etti. Teklif kabul edilirse, 22 yaşındaki oyuncu Newcastle'ın transfer rekorunu kıracak.

Geçen dönem Kvaratskhelia'nın yükselişi sezonun en önemli hikayelerinden biriydi. Napoli, Dinamo Batumi'ye Gürcistanlı yıldız için sadece 11,5 milyon € ödedi, ancak genç oyuncu kısa sürede dünya futbolunun en iyi kanat oyuncularından biri haline geldi.

Haberin Devamı

 

Yazarlar