Basketbol Kobe Bryant'ın ailesinin açtığı dava sonuçlandı! 29 milyar dolar tazminat ödeyecekler

Kobe Bryant'ın ailesinin açtığı dava sonuçlandı! 29 milyar dolar tazminat ödeyecekler

01.03.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

Kobe Bryant, Gianna Bryant ve beraberinde yedi kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından açılan davanın sonucu belli oldu. Ocak 2020'de gerçekleşen kazanın ardından müdahale ekipleri tarafından yapılan bir hareket Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant'ı çileden çıkarmıştı.

Kobe Bryantın ailesinin açtığı dava sonuçlandı 29 milyar dolar tazminat ödeyecekler

Yaşanan helikopter kazasının hemen sonrasında müdahale ekiplerinin yaptığı harekete karşı tepki göstererek hukuksal olarak mücadeleye başlayan Vanessa Bryant davada sonuca ulaştı. Basketbolun önemli isimlerinden olan Kobe Bryant'ın ve kızının kaybı sonrasında yaşananlar...

Haberin Devamı

BASKETBOLUN İKONİK İSMİ

23 Ağustos 1978'de Philadelphia'da doğan "Black Mamba" lakaplı efsane basketbolcu 1996 yılından 2016 yılına kadar kariyerinin tümünü Los Angeles Lakers'da geçirdi. Kariyeri boyunca 2 kere NBA sayı kralı olan Kobe Bryant, 18 kez All-star seçilirken ABD Milli Takımı formasıyla 2008 ve 2012 Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. Bu başarıların yanında tam beş kez de NBA şampiyonluğu yaşadı.

Kobe Bryantın ailesinin açtığı dava sonuçlandı 29 milyar dolar tazminat ödeyecekler

KOBE BRYANT GÜNÜ

Basketbol kariyeri dışında Los Angeles halkı tarafından da çok sevilen Kobe için 24 Ağustos Kobe Bryant günü olarak kutlanmaya başlandı. Kobe'nin aynı zamanda kısa film Oscar ödülü de bulunuyor.

TRAJİK KAYIP

Kobe Bryant ve kızı Gianna Bryant Ocak 2020'de gerçekleşen helikopter kazasında diğer yedi kişiyle beraber hayatını kaybetmişti. Bryant'ın ölümü tüm dünyayı hüzne boğarken arkasında birçok da tartışma bıraktı.

Haberin Devamı

26 Ocak 2020'de Kobe, kızı Gianna ve diğer yedi kişiyle bir basketbol maçına giderken, içinde bulundukları helikopter Los Angeles'ın batısındaki Calabasas'ta tepelere çarptı. Helikopterdeki dokuz kişinin tamamı hayatını kaybederken kazanın sebebi pilot hatası olarak açıklandı.

Kobe Bryantın ailesinin açtığı dava sonuçlandı 29 milyar dolar tazminat ödeyecekler

LOS ANGELES YÖNETİMİNDEN VANESSA BRYANT'A TAZMİNAT

Helikpoter kazasının ardından olay yerine ilk giden müdahale ekibi Kobe Bryant'ın ve kızı Gianna Bryant'ın fotoğraflarını çekip paylaşmıştı.

Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant 13 yaşında hayatını kaybeden kızının bile fotoğraflarının çekilip paylaşıldığını tepkiyle belirterek dava açmıştı.

Davanın sonuçlanmasının ardından Bryant'ın avukatları açıklamada bulundu. Avukatlar; " Bugün, Vanessa Bryant'ın bu anlamsız davranışı gerçekleştirenlerden hesap sormak için verdiği cesur mücadele başarılı bir şekilde sonlandı. Kocası, kızı ve benzer saygısızlıkla karşı karşıya kalan herkes için savaştı. Umarız mahkemede zafer kazanır ve bu uygulamaya son verilir." açıklamalarında bulundu. Los Angeles Belediyesi avukatları, 29 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettikleri dava hakkında “adil ve makul” yorum yaptı.

Kobe Bryantın ailesinin açtığı dava sonuçlandı 29 milyar dolar tazminat ödeyecekler

Yazarlar