Turkish Airlines Euroleague Kostas Sloukas bombası! Türkiye'ye geri dönüyor

Kostas Sloukas bombası! Türkiye'ye geri dönüyor

29.06.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen kariyerine Yunanistan'da devam eden Kostas Sloukas Türkiye'ye geri dönme olasılığını bulunuyor.

Kostas Sloukas bombası Türkiyeye geri dönüyor

Olympiakos'ta koç Barcokas ile anlaşamayan Kostas Sloukas'ın takımda mutlu olmadığı ifade ediliyor. Sloukas, geride kalan sezonda EuroLeague'in en iyi 6. oyuncusu seçildi. 33 yaşındaki oyun kurucu, 11 sayı, 5.6 asist ortalaması ile takımına katkı sundu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'Yİ EUROLEAGUE DIŞINA İTTİ
EuroLeague'in play-off yarı final 3. maçında Fenerbahçe Beko, Yunan temsilcisi Olympiacos'a son saniyede mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekibin eski oyuncusu Sloukas, Olympiacos'un galibiyet sayısını attı.

Maçın son bölümüne kadar kıyasıya rekabet devam ederken son çeyrek adeta alev aldı. Sürekli dengede giden maçın son anlarında kazananı belli edecek anlarda Guduric sorumluluğu aldı ve 3.9 saniye kala Fenerbahçe Beko'yu öne geçiren basketi kaydetti. Son anlarda iyi bir savunma yapmayı bekleyen sarı-lacivertlileri yıkan isim ise eski oyuncuları Kostas Sloukas oldu.

KOŞARAK SOYUNMA ODASINA GİTTİ
Son saniye basketini atmasının ardından Kostas Sloukas büyük bir sevinç yaşamış ve koşarak soyunma odasına gitmişti. Öte yandan maçın ardından Sloukas'ın basket öncesinde steps yaptığı ve hakemlerin bunu kaçırdığı ortaya çıktmıştı.

Haberin Devamı

Kostas Sloukas, Fenerbahçe'ye attığı üçlükten sonraki sevinci ile ilgili şu cevabı vermişti: Her zaman sahada elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum, benim işim bu ve insanların hakkımda ne söyledikleri umurumda değil. Umurumda olan kişiler ailem, takım arkadaşlarım, koçlarım ve kulüp yetkilileri. Bazen iyi, bazen kötü oynuyorum ama her maç elimden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koyuyorum. Bu sadece benim için değil, takım arkadaşlarım için de geçerli. Takım içerisinde böyle bir mücadele ruhu olmasaydı başarıya ulaşamazdık.

FENERBAHÇE'DEN BOMBA HAMLE
EuroLeague'de şampiyon Olympiakos'a play-offlarda elenen, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ise şampiyon Anadolu Efes'e yarı finalde kaybeden Fenerbahçe Beko, yeni sezon hazırlıkları kapsamında bombayı patlatıyor.

Sırp Telesport'un haberine göre; Olympiakos ile sözleşmesi sona eren ve yeni sözleşme için yapılan görüşmelerden en azından şimdilik sonuç alamayan Kostas Sloukas'ın Fenerbahçe Beko'ya dönme olasılığı bulunuyor.

2015 yılında sarı lacivertli formayı sırtına geçiren Sloukas, 5 yıl boyunca mücadele ettiği Fenerbahçe'de 1 Euroleague, 3 Türkiye Ligi ve 3 Türkiye Kupası kazanmıştı. 33 yaşındaki Yunan yıldız, takımının final oynadığı 2022-2023 sezonunda Euroleague'in en iyi 6. oyuncusu seçilmişti. Sloukas, THY Euroleague'de 11 sayı 5.6 asist ortalamaları yakalamıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise bu sezon oyun kurucularından yeterli katkı alamadı ve play off'lara son sıradan girip Olympiacpos'a elendi.

Yazarlar