Fenerbahçe KRİZİ ALPER ÇÖZDÜ

KRİZİ ALPER ÇÖZDÜ

29.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

G.Birliği maçı öncesi Kuyt, Emenike, Webo ve Sow dörtlüsünden hangisini evde bırakacağı konusunda kara kara düşünen F.Bahçe’nin hocası, genç yıldızının iyice form tutması üzerine Holmen ve Cristian’ı Ankara’ya götürmedi, kadroya dört hücum silahını da dahil etti

KRİZİ ALPER ÇÖZDÜ

Fenerbahçe’nin dört etkili hücum silahı; Dirk Kuyt, Piere Webo, Moussa Sow ve Emmanuel Emenike tekrar buluştu.
Konyaspor ve Eskişehirspor maçlarından sonra bu dört isim ilk kez aynı kadroda yer aldı. Forvet hattında her hafta bir yıldızın yedek kaldığı sarı-lacivertlilerde, Teknik Direktör Yanal, Gençlerbirliği sınavı öncesi dört golcüsünü de Ankara’ya götürdü.
Hafta boyunca form durumları üst düzeyde bulunan bu dört oyuncudan hangisini eleyeceğini kara kara düşünen Yanal’ın, Alper Potuk’un performansındaki yükseliş sonrası Cristian ve Holmen’den vazgeçtiği öğrenildi. Dikine oynama konusunda hocasından tam not alan ancak pas trafiğinde sorunlar yaşayan Alper’in bu eksiğini önemli ölçüde gidermesi nedeniyle yabancı hakkında ağırlığı hücum bölgesine veren Ersun Yanal, bu sayede uzun süredir üzerinde durduğu bir konuyu da hayata geçirme fırsatı yakalayacak.

Haberin Devamı

Emenike yedek
Tecrübeli hoca sezon içinde bazı maçlarda bu dört ismi aynı anda sahaya sürmeyi planlıyordu ancak ilk iki maçta takım daha hazır olmadığı için bu testi yapamamıştı. Kuyt, Emenike, Sow ve Webo’yu Ankara’ya götüren Ersun Yanal, bu isimlerden birini kulübede oturtarak oyuna başlayacak. Bu oyuncu büyük olasılıkla Emenike olacak. Ancak maçın rahatlaması ya da zora girmesi durumunda sarı-lacivertli ekibin hocası, kulübedeki diğer kozunu da sahaya sürerek tüm hücum silahlarının nasıl performans sergileyeceğini görme şansını elde edecek.
Bu arada Yobo ve Kadlec’i de İstanbul’da bırakan Yanal, sakatlığı düzelmesine rağmen Emre’yi de riske etmedi ve kadroya almadı.

Yanal’dan Konya uyarısı

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip yaklaşık 1.5 aylık bir aradan sonra deplasmana çıktı. 17 Eylül’de Konyaspor’a kaybettiği maçın ardından sırasıyla Eskişehir, Sivas, Kasımpaşa (D) ve Elazığ ile İstanbul’da karşılaşan Fenerbahçe bu karşılaşmaların hepsinden üç puanla ayrıldı. Teknik Direktör Ersun Yanal, bu sezon İstanbul dışında oynanan tek maçta yaşanan puan kaybına dikkat çekerek Gençlerbirliği sınavında aynı hatalara düşülmemesini istedi. Konyaspor maçını oyuncularına hatırlatan deneyimli hoca, düdük çalana kadar oyunun bırakılmamasını ve tam konsantrasyon ile mücadele istedi. Sarı-lacivertliler sezonun ilk maçında Konyaspor’a karşı ilk yarıyı 2-0 önde kapamış ama karşılaşmanın son 15 dakikasında yediği gollerle maçtan mağlup ayrılmıştı. Yanal ayrıca kazandıkları maçlara rağmen yapılan basit top kayıplarının azaltılması gerektiğini ifade etti.

Yazarlar