Fenerbahçe Kumpas davasında ceza yağmuru

Kumpas davasında ceza yağmuru

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbolda şike soruşturmasında kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan 88 sanığın davasında mahkeme kararını verdi. Süreci başlattığı iddia edilen polis Yanık, 161 yıl 8 ay, dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Ardıç ise 2 bin 412 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kumpas davasında ceza yağmuru

ELİF ALTIN

Haberin Devamı

FETÖ’nün sözde “Futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan 88 sanığın davasında mahkeme kararını açıkladı.
“Futbolda şike” soruşturma sürecini başlattığı iddia edilen polis Lokman Yanık 161 yıl 8 ay hapis cezasına, dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü sanık Nazmi Ardıç ise 2 bin 412 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan daha önce hapis cezasına çarptırıldığı için bu suçtan davanın reddine karar verdi. Karaca, 76 kez “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, 166 kez “resmi belgede sahtecilik” ve 91 kez “iftira” suçundan toplamda bin 406 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü sanık Nazmi Ardıç, 70 kez “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, 135 kez “resmi belgede sahtecilik”, 17 kez “iftira” suçlarının da arasında bulunduğu birçok suçtan 2 bin 412 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. “Futbolda şike” soruşturma sürecini başlattığı iddia edilen polis Lokman Yanık ise “silahlı terör örgütüne yardım”, 91 kez “iftira”, “resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan toplamda 161 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme heyetini tehdit etmişler
Fenerbahçe’nin Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin ise, beş yıl süren davada üç başkan değiştiğini dile getirdi.
Pekin, “Kararlar açıklandıktan sonra heyet başkanımız ilginç bir konuya değindi. Daha önceki heyette de herhalde aynı şey söz konusuydu. Bu şahıslar tarafından tehdit edildiklerini ifade etti. Bu tehditlere kulak vermediklerini, vermeyeceklerini, onların umurlarında olmadıklarını ifade ettiler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve hukukçu olarak göğsüm kabararak bu cesur yargı mensuplarını takdire şayanla izleme fırsatım oldu, şükranlarımı iletiyorum” dedi.

‘Vicdanen hesaplaşacağız’
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübe bugüne kadar maddi manevi çok büyük zararlara uğratan davada çok önemli bir dönüm noktasına geldiklerini söyledi.
Koç, “Hukuki sonuçlar ne olursa olsun Fenerbahçe’ye yaşatılanlar, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün milyonlarca taraftarının bu uzun süreçte yaşadıkları hiçbir kelimeyle, hukuki sonuçla karşılanamaz. Bu ana baş aktörler. Bu işin yan aktörleri de var. Rüzgârın nereden estiğine bakarak o günlerin rüzgarına göre Fenerbahçe’mizi kamuoyu önünde, medya aracılığıyla, ellerinde olan köşelerle, TV programlarıyla resmen alkışlayan, şakşaklayan insanlarla, medet umanlarla hukuken olmasa da vicdanen hesaplaşacağız” dedi.
Koç şöyle devam etti:
“Kul hakkı yediler, iftira attılar. İnsanlar kanser oldu, intihar etti. Çoluk çocuk okula gidemedi. Yıllar sonra başta askeri davalar olmak üzere kurguladıkları planladıklarını iğrenç emellerine hizmet etmek, bu ülkeyi yeniden dizayn etmek için aldıkları güçle devletin kılcal damarlarına sirayet ederek ülkemize çok büyük zararlar verdiler. Biz bunlardan bir tanesiyiz. Büyük resme bakıyorum. Allah bugünleri Türkiye’ye bir kez daha göstermesin” dedi.