İngiltere Premier Lig Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru! Tarihe geçti

Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru! Tarihe geçti

01.10.2022 - 17:41 | Son Güncellenme:

Premier Lig'in 9. haftasında Londra'nın iki dev kulübü Arsenal ile Tottenham kozlarını paylaştı. Emirates Stadı'ndaki Kuzey Londra derbisi büyük çekişmeye sahne oldu.

Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru Tarihe geçti

Kuzey Londra derbisinde sezona fırtına gibi giren lider Arsenal kendi sahasında Tottenham'ı konuk etti. Emirates Stadı'ndaki karşılaşmada ağlar tam 4 kez sallanırken, hakem 1 kez kırmızı kartına başvurdu.

Haberin Devamı

İLK ATAK ARSENAL'DAN

Kritik maça Arsenal hızlı başladı. 3. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Saka, arka direğe doğru ortasını yaptı. Topu göğsüyle önüne alan Martinelli, sağ ayağıyla yakın köşeye doğru sert bir şekilde şutunu çekti, fakat kaleci Lloris topa müdahele etti. Top direğe çarparak kornere gitti.

MÜTHİŞ GOL VURUŞU

Tüm hatlarıyla rakip alana yerleşen Arsenal stoperlerini de ileri çıkararak oyun boyunu kısalttı. Kırmızı-beyazlı takım, 20. dakikada White'ın pasına ceza yayında gelişine plase bir vuruş yapan Partey, sağ üst köşeden topu ağlarla buluşturdu. Bu golle ev sahibi takım 1-0 öne geçti.

Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru Tarihe geçti

PENALTI KARARI

Richarlison ceza sahasında Gabriel'in kayarak yaptığı müdahale sonucu yerde kaldı ve hakem Anthony Taylor penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Harry Kane skora denge getirdi ve skor 1-1 oldu.

Haberin Devamı

Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru Tarihe geçti

HARRY KANE TARİHE GEÇTİ

29 yaşındaki Harry Kane, Premier Lig tarihine geçti. İngiliz futbolcu, çıktığı deplasman maçlarında toplam 100 gol atan ilk oyuncu oldu.

ARSENAL'İ ÖNE GEÇİREN İSİM JESUS OLDU

49. dakikada Saka'nın ceza sahası sağ çaprazından sol ayağıyla ortaya doğru yaptığı sert vuruşu Lloris kurtardı. Tecrübeli file bekçisinden dönen top Romero'ya çarparak Lloris'in kolunun altından geçti ve kale çizgisi önünde Jesus'ta kaldı. Brezilyalı golcü meşin yuvarlağı boş kaleye yolladı ve takımı öne geçirdi. Bu golle Arsenal 2-1 öne geçti.

Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru Tarihe geçti

KIRMIZI KART ÇIKTI

Martinelli'ye sert bir faul yapan Emerson 62. dakikada direkt kırmızı kart ile oyundan atıldı. Tottenham bu kırmızı kart sonrası maça 10 kişi devam etti.

ARSENAL'DAN BİR GOL DAHA

Maça 10 kişi devam eden konuk takım oyundan iyice düştü. Arsenal ceza sahası ön çizgisinde Martinelli'nin ayağındaki topu alan Xhaka, ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla yerden sert bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. Arsenal, Tottenham karşısında 67. dakikada 3-1 öne geçti. Karşılaşmanın geride kalan bölümünde başka gol olmadı ve Arsenal derbiden zaferle ayrıldı: 3-1.

Kuzey Londra derbisinde gol yağmuru Tarihe geçti

Bu sonuçla ligdeki 7. galibiyetini elde eden Arsenal puanını 21 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Bu sezonki ilk yenilgisini alan Tottenham ise 17 puanda kaldı. Gelecek hafta Arsenal kendi sahasında Liverpool ile karşılaşacak. Tottenham ise Brighton'a konuk olacak.

Haberin Devamı

Yazarlar