ING Basketbol Süper Ligi Larkin ve Wilbekin'e şok haber! 'Devşirme' statüsünü kaybettiler

Larkin ve Wilbekin'e şok haber! 'Devşirme' statüsünü kaybettiler

28.08.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 5 maçtan men cezası verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Yıldız basketbolcular, “devşirme” statüsünü kaybettiler. İşte detaylar...

Larkin ve Wilbekine şok haber Devşirme statüsünü kaybettiler

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, A Milli Erkek Basketbol Takımı kadrosuna davet edilmelerine rağmen takıma katılmayan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e ceza vermişti.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN'DAN TEPKİ

Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in takıma katılmamaları üzerine Milli Takım başantrenörü Ergin Ataman şu şekilde tepki göstermişti:

"Devşirme oyuncularımız ortada yoklar. Bugün baktığımız zaman Avrupa’da artık ‘devşirme oyuncu’ diye bir olay var. İspanya geçtiğimiz yıl Lorenzo Brown’la EuroBasket şampiyonu oldu. Olimpiyat Elemeleri’ndeki en önemli rakibimiz Hırvatistan, oyun kurucu pozisyonunda Jaleen Smith’i kullanıyor. Biz maalesef elemelerde devşirme oyuncularımızı kullanamayacağız. Shane Larkin başta kampa katıldı ama sağlık kontrollerinin ardından dizinde ciddi bir kemik ödemi tespit edildi, bu sebeple iki haftadır yoğun tedavi görüyor. Dün yine bir MR çekildi, azalma var ama henüz hazır değil. Scottie Wilbekin ise kendisine ve kulübüne yaptığımız tüm çağrılara rağmen milli takıma katılmayı reddetti. Hal böyleyken yapacak bir şeyimiz yok, kimseyi boğazından tutup ‘gel, milli takımda oyna’ diyemeyiz. Biz artık eksiklere değil, elimizdeki oyunculara bakacağız."

Haberin Devamı

5'ER MAÇ CEZA

Milli Takım başantrenörü Ergin Ataman'ın tepki gösterdiği yıldız basketbolculara Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 5 maçtan men ve 90 bin TL para cezası verdi.

'DEVŞİRME' STATÜSÜNÜ KAYBETTİLER

Basketfaul'de yer alan habere göre verilen ceza sonrası TBF’nin “Basketbol Müsabaka Talimatı”na göre Shane Larkin ve Scottie Wilbekin “devşirme” statüsünü kaybetti, yabancı oyuncu konumuna geldi.

Yönergenin ilgili maddesi şöyle: 10.8. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler.

YABANCI STATÜSÜNE GELDİLER

Bilindiği gibi TBF Disiplin Kurulu, Milli Takım’a gelmedikleri gerekçesiyle Larkin ve Wilbekin’e 5’er maç men cezası vermişti. Bu durumda iki oyuncu da “ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu” statüsünü kaybetmiş oldu. Larkin ve Wilbekin, Tahkim’e yapacakları itirazdan sonuç alamazlarsa Türkiye Ligi’nde ancak yabancı statüsünde oynayabilecek.

Haberin Devamı

 

Yazarlar