Fransa Ligue 1 Lille'de Yusuf Yazıcı'dan jeneriklik gol! Fransa'da gündem oldu

Lille'de Yusuf Yazıcı'dan jeneriklik gol! Fransa'da gündem oldu

27.08.2022 - 09:30 | Son Güncellenme:

Geçen sezon CSKA Moskova'da tarihi bir performans sergileyen Yusuf Yazıcı, Fransız ekibi Lille'de harika bir gole imza attı.

Lillede Yusuf Yazıcıdan jeneriklik gol Fransada gündem oldu

Fransa Ligue 1'de PSG karşısında aldığı hezimeti unutturmak isteyen Lille, Ajaccio ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadeleye damga vuran isim ise attığı mükemmel golle Yusuf Yazıcı oldu.

Haberin Devamı

YUSUF LILLE'E GERİ DÖNDÜ
CSKA Moskova'da tarihi bir performans sergileyen Yusuf Yazıcı, 12 resmi karşılaşmada 8 gol atarak yeniden kendini buldu. CSKA Moskova, Yusuf Yazıcı'nın 12 milyon Euroluk satın alma opsiyonunu kullanması ve milli futbolcu yeniden Lille'e geri döndü.

Lillede Yusuf Yazıcıdan jeneriklik gol Fransada gündem oldu

PSG'DEN TAM 7 GOL YEDİ
Paris Saint-Germain, deplasmanda Lille'i 7-1 yendi. Ligue 1'in 3. haftasında PSG'ye Lille karşısında galibiyeti getiren goller 1, 66 ve 87. dakikalarda Kylian Mbappe, 43 ve 52. dakikalarda Neymar, 27. dakikada Lionel Messi ve 39. dakikada Achraf Hakimi'den geldi. Mbappe, hat-trick yaparken maçtaki ilk golünü 7. saniyede attı. Lille'in tek golü ise 54. dakikada, Jonathan Bamba'dan geldi.

GALİBİYETLE MORAL BULDU
Geçen hafta alınan yenilginin moral bozukluğunu üzerinden atmak isteyen Lille, deplasmanda Ajaccio 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 7'ye yükselten Lille maç fazlasıyla 4. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

YUSUF'TAN HARİKA GOL
Mücadelenin 17. dakikasında Yusuf Yazıcı, ceza yayı üzerinde havada kontrol ettiği topa yere düşmeden vurdu ve meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu. Harika bir gole imza atan Yusuf gecenin en çok konuşulan ismi oldu.

43. dakikada Jonathan Bamba ve 67. dakikada Tiago Djalo Lille'in diğer gollerini atarken Ajaccio'nun tek golü 84. dakikada Cyrille Bayala'dan geldi. Lille, 88. dakikada Jonathan David ile bir de penaltı kaçırdı.

beIN sports'tan alınmıştır

Lillede Yusuf Yazıcıdan jeneriklik gol Fransada gündem oldu

TRABZONSPOR'A KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Trabzonspor'dan rekor bedelle Lille'in yolunu tutan Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'a kazandırmaya devam ediyor. 16 milyon 500 bin Euro ve Edgar Ie karşılığında transfer olmuştu. Sonraki sezonlarda 25 maça daha çıkan Yusuf, bu değerini 17 milyon 500 bin Euro'ya çıkartmıştı. Ancak oyuncunun sözleşmesinde bilinmeyen bir bonus maddesinin olduğu daha öğrenildi.

Yusuf Yazıcı'nın sözleşmesinde yer alan maddede "2022-23 yılında bir maçta 11 çıkıp 45 dakikadan daha fazla oynarsa Trabzonspor'a 1 milyon Euro ödenir" maddesi olduğu ortaya çıktı.

Buna göre PSG maçında ilk 11'de başlayan Yusuf Yazıcı 58 dakika sahada kaldı ve Bordo Mavililer 1 milyon Euro (18 milyon TL) daha kasasına koymuş oldu.

Haberin Devamı

LILLE İLE ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Trabzonspor alt yapısından yetişen ve A Takımda gösterdiği muhteşem performansla Avrupa devlerinin radarına takılan Yusuf Yazıcı, 2018-2019 sezonunda rekor bedelle tam 18.5 milyon Euro karşılığında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'e transfer olmuştu. Milli futbolcu Lille ile Ligue 1 şampiyonluğu ve Fransa Süper Kupası sevinci yaşamıştı.

Christophe Galtier'in 2021-2022 sezonunun başında Lille'den ayrılarak Nice'in başına geçmesi Yusuf Yazıcı'nın performansında inanılmaz bir düşüşe neden oldu. Galtier'in ardından göreve getirilen Jocelyn Gourvennec ile yıldızı barışmayan Yusuf Yazıcı, Ocak transfer döneminde Rusya Premier Lig ekiplerinden CSKA Moskova'ya satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı.