Dünya Kupası Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı ceplerini doldurdu! Dünya Kupası'nda şampiyonluk sonrası para yağdı

Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı ceplerini doldurdu! Dünya Kupası'nda şampiyonluk sonrası para yağdı

18.12.2022 - 21:00 | Son Güncellenme:

Kariyerindeki son Dünya Kupası maçına Fransa finalinde çıkan Lionel Messi, skor perdesini açan isim oldu ve Brezilya efsanesi Pele ile gol sayısını eşitledi. Arjantinli süperstar, Fransa maçıyla ayrıca Dünya Kupası tarihine de geçti. Lionel Messi ve arkadaşlarını bekleyen dev gelir ortaya çıktı.

Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı ceplerini doldurdu Dünya Kupasında şampiyonluk sonrası para yağdı

2022 Dünya Kupası finalinde Lionel Messi'li Arjantin ile Kylian Mbappe'li Fransa karşılaştı. Lusail Stadı'nda oynanan dev kapışmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetti. Tangocular'da Messi, kariyerindeki son Dünya Kupası maçına çıkacağını resmen açıklamıştı. Arjantinli süperstar, skor perdesini açan isim oldu ve Brezilyalı efsane Pele'yi yakaladı. Messi, Fransa maçında süre almasıyla Dünya Kupası tarihine de geçti.

Haberin Devamı

Lionel Messi ve arkadaşlarının kazandığı para dudak uçuklattı.

ARJANTİN'İN FİNAL YOLU

Arjantin, C Grubu'nda çıktığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak gruptan 6 puanla lider çıktı. Son 16 turunda Avusturalya'yı 1-0'lık skorla geçen Arjantin, çeyrek finalde zorlu rakip Hollanda ile karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sona eren karşılaşmada Hollanda'yı penaltı vuruşlarının ardından mağlup eden Arjantin, yarı finalde 2018 finalisti Hırvatistan'ı 3-0 ile geçerek final koltuğuna oturdu.

SKOR PERDESİNİ AÇTI

21. dakikada Julian Alvarez'in pasında sol kanatta topla buluşan Angel Di Maria, Ousmane Dembele'den sıyrılarak ceza sahası içine girdi fakat Dembele'nin müdahalesi ile yerde kalınca maçın hakemi Szymon Marciniak, penaltı noktasını gösterdi. 23. dakikada Arjantin'de penaltı vuruşunu kullanan Lionel Messi, topu Hugo Lloris ile ayrı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi.

Haberin Devamı

Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı ceplerini doldurdu Dünya Kupasında şampiyonluk sonrası para yağdı

2022 Dünya Kupası'nın finalinde Fransa'ya karşı sahaya çıkan Lionel Messi, 26 maç ile Lothar Matthaus'u geride bırakarak Dünya Kupası tarihinde en çok maçta forma giyen oyuncu oldu. 35 yaşındaki oyuncu, Arjantin formasıyla bugüne kadar; 171 maçta 96 gol atarken, 55 asist yapmıştı. Yıldız solak, 172. maçında 97. golünü Fransa ağlarına bıraktı.

KİŞİ BAŞI 1.3 MİLYON EURO PRİM

Arjantin Futbol Federasyonu, şampiyonluk halinde kişi başı 1 milyon 300 bin euro dağıtacak. Tangocular yenilmeleri halinde ise 500 biner euro alacaklar. İki ülke federasyonu elbette bu primleri dağıtırken, FIFA'dan gelecek parayı da kullanacak. FIFA, şampiyon olan takıma yaklaşık 41 milyon euro, finaliste de 30 milyon euro para ödülü verecek.

Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı ceplerini doldurdu Dünya Kupasında şampiyonluk sonrası para yağdı

PELE'Yİ YAKALADI

Dünya Kupaları tarihinde 13. golünü atan Lionel Messi, Brezilya efsanesi Pele'yi geride bıraktı. Dünya Kupası tarihinin en golcü ismi Miroslav Klose. Almanya ile 16 kez ağları sarsan Klose, bu alanda zirvede yer alıyor. Brezilyalı efsane Ronaldo, 15 golle 2. sırada yer alırken Alman efsane Gerd Müller, 14 goller 3. basamakta. Fransız Just Fontaine ve Lionel Messi, 13 golle 4. sırada.

Haberin Devamı

Messi, ayrıca tek bir Dünya Kupası'nda grup aşamasında, son 16 turunda, çeyrek finalde, yarı finalde ve finalde gol atan ilk oyuncu oldu.

Lionel Messi ve Arjantin Milli Takımı ceplerini doldurdu Dünya Kupasında şampiyonluk sonrası para yağdı

Yazarlar