Adana Demirspor Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında liderliğini perçinledi! Derbi öncesi hata yapmadı

Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında liderliğini perçinledi! Derbi öncesi hata yapmadı

26.04.2024 - 22:07 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor'a konuk oldu. Zorlu karşılaşma Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Zirve yarışındaki puan farkı maç fazlasıyla 7'ye yükseldi.

Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında liderliğini perçinledi Derbi öncesi hata yapmadı

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor, Galatasaray'ı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma Yeni Adana Stadyumu'nda oynandı. Zorlu müsabakada Bahattin Şimşek düdük çaldı. Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanından 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gollerini 53'üncü dakikada Hakim Ziyech, 64'üncü dakikada Kerem Demirbay ile 90+1'inci dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 93'e yükseltti. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı konuk edeceği müsabaka öncesi puan farkı 7'ye yükseldi. Adana Demirspor ise 41 puanda kaldı.

Adana Demirspor, Süper Lig'de gelecek hafta küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor'a konuk olacak. Galatasaray ise Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

BURUK'TAN F.BAHÇE SORUSUNA CEVAP

Adana Demirspor deplasmanından 3-0 galip ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak maç hakkında sorulan soruya cevap veren Buruk, "Rakibimizin iki kanadı da çok geriye dönmedi. 56 kere ceza sahasına girip 25 şut atmışız. Rakibimiz iyi savunma yapamadı. Biz hep kendi maçımıza odaklanıyoruz. Biz kendi maçlarımızı kazandığımız için avantajlı olan biziz. Rakibimizin puan kaybetmesi halinde bu puan farkı 6 veya 7 olarak değişecek. Hiçbir şey bitmedi. Devam ediyoruz" diye konuştu.

KARAMAN'DAN MUSLERA VURGUSU

Galatasaray'a 3-0 mağlup olan Adana Demirspor'da teknik direktör Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

Fernando Muslera'nın performansına dikkat çeken Hikmet Karaman, "İlk 45 dakikada çok önemli pozisyonlar oluşturduk. Kaleci Muslera’yı tebrik etmek gerek. İkinci yarı 1-0 ve 2-0 oldu. Futbolcularım iyi mücadele etti. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışı hak eden bir performans ortaya koyduk. Maçın son bölümlerinde Galatasaray üstünlüğü ele aldı. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Maç öncesi çok güzel bir atmosfer vardı. Galatasaray’a bundan sonra başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"SADECE GALATASARAY'I DÜŞÜNÜYORUZ"

Galatasaray'da Kaan Ayhan maçın ardından açıklamalarda bulundu. Forma rekabetine değinen Kaan Ayhan şu sözleri dile getirdi:

"Geçen sezon kış transfer döneminde geldim ve istediğim süreyi alamadım. Kalite çok yüksekti. Bu sezon da aynı. Bazen siz, bazen arkadaşınız yedek oturuyor. Takımda herkes aynı istek ve aynı arzuyu ortaya koyuyor. Sadece Galatasaray'ı düşünüyoruz. Bu şekilde 15 maçlık seri yakaladık."

Haberin Devamı
"BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK"

Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor deplasmanından 3-0 galip ayrılan Galatasaray'da Fernando Muslera açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk yarışı hakkında konuşan Fernando Muslera, "Galip geldiğimiz için mutluyuz ama en iyi maçımız değildi. 3 puan daha önemliydi. Bir adım daha yaklaştık şampiyonluğa" dedi.

"BU TAKIM GURUR VERİCİ"

Kerem Demirbay, Adana Demirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli orta saha şu ifadeleri kullandı:

"Bu takım gurur verici. Giren, oynayan, çıkan her oyuncuda pozitiflik var. Bir aile ortamı var. Çok mutluyum. Gol goldür. Benim için önemli olan takım. Çok şükür çok iyi gidiyor. 7 puan öndeyiz, görevimizi yerine getirdik."

G.SARAY, ADANA'DA TAKILMADI

Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanındaki müsabakadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı takımda fileleri Hakim Ziyech, Kerem Demirbay ve Mauro Icardi havalandırdı.

Galatasaray, Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 7'ye yükseltti.

Haberin Devamı
ICARDI AĞLARI HAVALANDIRDI

90+1'inci dakikada Mertens'in pasında topla buluşan Mauro Icardi rakip fileleri havalandırdı. Arjantinli golcünün ağları sarsması sonrası fark 3'e çıktı: 0-3.

KEREM AKTÜRKOĞLU GOLE YAKLAŞTI

74'üncü dakikada sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu doğrudan kaleyi yokladı. Kerem Aktürkoğlu'nun plasesinde top az farkla auta gitti.

KEREM DEMİRBAY SAHNEDE

64'üncü dakikada Kerem Demirbay topla buluştu. Kerem Demirbay'ın çaprazdan yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 0-2.

Haberin Devamı
MUSLERA'DAN BİR KURTARIŞ DAHA

63'üncü dakikada hızlı gelişen Adana Demirspor atağında Yusuf Barasi topla buluştu. Yusuf Barasi'nin şutunda Fernando Muslera son anda araya girdi.

SON ANDA MUSLERA

62'nci dakikada hızlı gelişen Adana Demirspor atağında Yusuf Erdoğan topla buluştu. Yusuf Erdoğan'ın ortasında savunmanın sektirdiği topa Mendoza dokundu. Fernando Muslera son anda araya girdi ve rakibine gol izni vermedi.

BARIŞ ALPER GOLE YAKLAŞTI

59'uncu dakikada sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, doğrudan kaleyi düşündü. Barış Alper Yılmaz'ın sert şutunda top çok az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
ZIYECH SAHNEDE

Karşılaşmanın 53'üncü dakikasında sol kanattan yapılan ortayı Adana Demirspor savunması istediği gibi uzaklaştıramadı. Yay üzerinde topla buluşan Mertens, Maestro'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Topu önünde bulan Hakim Ziyech'in şutunda top sol köşeden ağlarla buluştu: 0-1.

BALOTELLI GOLE ÇOK YAKLAŞTI

49'uncu dakikada Mario Balotelli'nin uzun pasında Stiven Mendoza savunmanın arkasına sarktı. Mendoza'nın çaprazdan vuruşunda Fernando Muslera topu ayaklarıyla çeldi. Dönen topu Mario Balotelli önünde buldu. Mario Balotelli'nin yarım vole vuruşunda top çok az farkla auta gitti.

İLK YARIDA GOL YOK

Adana'daki kritik maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İki takım soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.

Haberin Devamı
MUSLERA KORNERE ÇELDİ

25'inci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mario Balotelli sert bir şut çekti. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera topu yumruklayarak kornere çeldi.

SON ANDA MAGOMEDALIEV

24'üncü dakikada Mertens'in kazandığı topta Barış Alper Yılmaz topla buluştu. Barış Alper Yılmaz'ın açısını düzeltip yaptığı vuruşta Magomedaliev rakibine gol izni vermedi.

KEREM DEMİRBAY DİREĞE TAKILDI

12'nci dakikada ceza sahası yayı civarında topla buluşan Kerem Demirbay kaleye doğru sert bir şut gönderdi. Kerem Demirbay'ın sert şutunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

SEMİH GÜLER MAÇA DEVAM EDEMEDİ

Adana Demirspor'da sakatlık geçiren Semih Güler, Galatasaray maçında erken bir şekilde kenara geldi. Tecrübeli savunmacı, 10'uncu dakikada yerini Jovan Manev'e bıraktı. Adana Demirspor taraftarları Semih Güler'i kenara gelirken alkışladı. Sedyede kenara gelen Semih Güler duygusal anlar yaşadı.

SON ANDA MUSLERA

Mario Balotelli'nin savunma arkasına pasında Stiven Mendoza topla buluştu. Stiven Mendoza'nın 28'inci saniyede çektiği şutu Fernando Muslera son anda kornere çeldi.

KRİTİK MAÇ BAŞLADI

Süper Lig'de 34'üncü haftanın ilk düdüğü geldi. Bahattin Şimşek'in işareti sonrası kritik müsabaka başladı. Mücadelede ilk vuruş Galatasaraylı oyunculardan geldi.

ADANA DEMİRSPOR'DAN KOREOGRAFİ

Adana Demirspor tribünleri, Galatasaray maçına özel bir görsel şölen hazırladı. Lacivert-beyazlılar, Galatasaray maçı öncesi dev bir koreografiye imza attı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Adana Demirspor - Galatasaray maçı öncesi ilk 11'ler belli oldu. Hikmet Karaman ile Okan Buruk'un tercihleri şu şekilde:

Adana Demirspor: Magomedaliev, Atal, Gravillon, Semih Güler, Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Mendoza, Balotelli.  

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Ziyech, Barış Alper Yılmaz, Icardi.