Beşiktaş Beşiktaş'ta kötü seri bitti! Ankaragücü mağlup oldu

Beşiktaş'ta kötü seri bitti! Ankaragücü mağlup oldu

19.04.2024 - 21:59 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti.

Beşiktaşta kötü seri bitti Ankaragücü mağlup oldu

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Ankaragücü'nü konuk etti. Karşılaşma Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Mücadelede Bahattin Şimşek düdük çaldı. Bahattin Şimşek'in yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile Yusuf Bozdoğan üstlendi. Beşiktaş, Ankaragücü'nü 2-0'lık skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 18'inci dakikada Ernest Muçi ile 67'nci dakikada Jackson Muleka kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 51'e yükseltti. Ankaragücü ise 37 puanda kaldı.

"OYUNU KAZANDIK ANCAK SKORU ALAMADIK"

Maçın başında planlarının tuttuğunu ancak pozisyonları sonuçlandıramadıklarını belirten MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Halil Cihan Ünal, "Geliştirmeye çalıştığımız bir oyunumuz var. Bu maçta da bu oyuna hakim olacağımızı söylemiştik. Planlarımız tuttu ancak sonuçlandıramadığınız zaman böyle olabiliyor. Mağlup olduk. Rakibimizle kupada karşı karşıya geleceğiz. Gerekli dersleri alıp, analizlerimizi yapacağız. Kupada rakibimizle mücadele edip finale çıkmak istiyoruz. Biz Beşiktaş’a önde baskı yaptık. Gollerin bir tanesini geçişten, diğerini duran toptan yedik. Planlarımızın yüzde 70, 80’i tuttu. Oyunu kazandık ancak skoru alamadık" dedi.

"HOCAMIZLA SEZONA DEVAM EDECEĞİZ"

Beşiktaş'ta futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar, Ankaragücü maçının ardından açıklamalarda bulundu. Serdar Topraktepe'nin gelecek sezon teknik heyette yer alacağını belirten Feyyaz Uçar şu ifadeleri kullandı:

"Bir haftada takımı çok değiştiremezsiniz, yapacağımız şeyler teknik ekibe rahat bir ortam hazırlamak. Takımın teknik heyete olan güveninde olumlu bir hava yaratmak. Hocamızla sezona devam edeceğiz. Belli olmaz, yeni sezonda da en azından Serdar Topraktepe teknik heyetin içinde olacağını biliyor. Belki birinci adam, belki ikinci adam. Oyuncular arasındaki arkadaşlık üzerine çabalarımız oldu. Birbirlerine sarılmaları gerektiğini söyledik. Bireysel olarak Samet Hoca ve ben görüşmeler yaptık. Ortamı biraz toparlamaya, bozuk moralleri biraz düzeltmeye çalıştık. Onun da etkili olduğunu düşünüyoruz."

"CAMİANIN BUNA İHTİYACI VARDI"

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Ankaragücü'nü 2-0 mağlup ettikleri maçtan sonra konuştu. Karşılaşma öncesinde futbolcularla konuştuğunu belirten Topraktepe, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla bir karar aldık. Psikolojik olarak taraftarın ve camianın buna ihtiyacı vardı. Beşiktaş forması çok büyüktür, onlar da formayı hak ettikleri için giyiyorlardır. Bugün formanın hakkını verdiklerine inanıyorum. Birlik beraberlik istedik. Onlar da cevap verdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
BEŞİKTAŞ EVİNDE KAZANDI

Beşiktaş, Ankaragücü karşısında sahadan 2-0 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılarda fileleri Ernest Muçi ve Jackson Muleka havalandırdı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş'ın Süper Lig'deki 5 maçlık galibiyet hasreti sona erdi.

SAHA ALANI KARIŞTI

Müsabakanın 88'inci dakikasında Kitsiou ile Tayyip Talha Sanuç arasındaki gerilim büyüdü. İki takım futbolcuları olaylara dahil oldu. Maçın hakemi Bahattin Şimşek, Tayyip Talha Sanuç ve Kitsiou'yu sarı kartla cezalandırdı.

MULEKA AĞLARI SARSTI

Karşılaşmanın 62'nci dakikasında Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşunda Jackson Muleka topa yükseldi. Jackson Muleka'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
GHEZZAL DİREĞE TAKILDI

Beşiktaş'ın 58'inci dakikada kazandığı serbest vuruşta topun başına Rachid Ghezzal geçti. Cezayirli futbolcunun sert şutunda top üst direkten auta çıktı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Beşiktaş - Ankaragücü maçının 2'nci yarısı başladı.

DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 38'inci dakikasında Ankaragücü'nde Olimpiu Morutan'ın orta şut karışımı vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Ali Sowe dönen topu ağlara göndermek istedi ancak savunma çizgide golü önledi.

Haberin Devamı
SON ANDA BAHADIR

Müsabakanın 20'nci dakikasında Beşiktaş, Gedson Fernandes ile gole yaklaştı. Gedson Fernandes'in uzaktan çektiği şutta Bahadır Han Güngördü topu son anda kornere çeldi.

MUÇİ AĞLARI HAVALANDIRDI

Müsabakanın 17'nci dakikasında Beşiktaş'ın hızlı gelişen atağında Ernest Muçi, Gedson Fernandes'e pasını aktardı. Gedson Fernandes hızla rakip yarı sahaya geçti. Rashica yanındaki Gedson'a pasını aktardı. Gedson'un pasında Ernest Muçi'nin şutu ağlarla buluştu.

SOWE AZ FARKLA AUTA

Ankaragücü'nün hızlı gelişen atağında sol kanatta topla buluşan Bassogog ceza sahasına orta yaptı. Ali Sowe'un müsait durumda yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti. Ankaragücü, 15'inci dakikada gole çok yaklaştı.

Haberin Devamı
DİREKTEN DIŞARIYA

Müsabakanın 13'üncü dakikasında Beşiktaş'ın atağında ters kanada doğru yapılan ortada Kazımcan Karataş araya girmek istedi. Kazımcan Karataş'ın kafa vuruşunda top direğe çarpıp kornere gitti.

RASHICA GOLE YAKLAŞTI

Müsabakanın 10'uncu dakikasında Beşiktaş'ta Milot Rashica sol kanatta topla buluştu. Kosovalı futbolcunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak köşeden az farkla auta gitti.

İLK DÜDÜK GELDİ

Süper Lig'in 33'üncü haftasında perde açıldı. Beşiktaş, Ankaragücü'nü konuk ediyor.

Haberin Devamı
TOPRAKTEPE'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Süper Lig’in 32’nci haftasına Samsunspor ile 1-1 berabere kalınan karşılaşmanın 11’inde 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Serdar Topraktepe; Mert Günok, Colley, Zaynutdinov ve Semih Kılıçsoy’un yerine Ersin Destanoğlu, Worrall, Serkan Emrecan Terzi ve Al-Musrati’yi görevlenirdi.

Mert Günok’un sakatlığında kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Serdar Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Svensson, Necip Uysal, Worrall ve Emrecan Terzi’den oluşturdu. Orta alanda Al-Musrati ve Gedson’u oynatan Topraktepe; hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Muçi, solunda ise Rashica’yı 11’de görevlendirdi. Topraktepe’nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka oldu.

AL-MUSRATİ 4 MAÇ SONRA 11’DE

Beşiktaş’ta ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Al-Musrati, 4 maç sonra ilk 11’de görev yaptı. Son olarak Gaziantep FK maçında 11’de oynayan tecrübeli orta saha oyuncusu, Antalyaspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Başakşehir maçında sonradan oyuna dahi olan Al-Musrati, Samsunspor maçında ise süre bulamamıştı. Fernando Santos ile yolların ayrılmasının ardından göreve başlayan Serdar Topraktepe, 28 yaşındaki orta saha oyuncusunu 11’de görevlendirdi. Ayrıca İngiliz stoper Worrall da 2 maçlık aranın ardından 11’e döndü. Tecrübeli savunmacı, geçtiğimiz hafta Samsunspor maçının 21 kişilik kadrosuna dahil edilmemişti.

UMUT MERAŞ KADRODAN ÇIKARTILDI

Siyah-beyazlı ekipte Umut Meraş, doğum yapmak üzere hastaneye kaldırılan eşi Merve Meraş’ın yanında olmak için teknik heyetten izin aldı. Sabah saatlerinde tesislerinden ayrılan Meraş, mücadele kadrosuna dahil edilmedi. Umut Meraş’ın yerine sol uyluk üst bölgesinde yüksek risk saptanan Serkan Emrecan Terzi; kendisinin talebi, teknik heyetin de uygun görmesiyle MKE Ankaragücü maçının kadrosuna dahil oldu.