Fenerbahçe Fenerbahçe, derbide Beşiktaş'ı mağlup etti! Şampiyonluk yarışına tutundu

Fenerbahçe, derbide Beşiktaş'ı mağlup etti! Şampiyonluk yarışına tutundu

27.04.2024 - 21:01 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu sonucun ardından Galatasaray'la puan farkını yeniden 4'e indirdi.

Fenerbahçe, derbide Beşiktaşı mağlup etti Şampiyonluk yarışına tutundu

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Dev karşılaşma Ülker Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu derbide Volkan Bayarslan düdük çaldı. Kritik mücadelede Volkan Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Serkan Olguncan üstlendi. Fenerbahçe, dev derbide Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla geçme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gollerini 30'uncu dakikada Michy Batshuayi ile 69'uncu dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Beşiktaş'ta fileleri 82'nci dakikada Cenk Tosun havalandırdı. Beşiktaş'ta Al Musrati, 25'inci dakikada kırmızı kartla cezalandırıldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 89'a yükseltti ve lider Galatasaray'la olan farkı yeniden 4'e düşürdü. Beşiktaş ise 51 puanda kaldı.

İSMAİL KARTAL'DAN DZEKO CEVABI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş maçının ardından konuştu.

Edin Dzeko'nun yedek oturmasına dair soruya İsmail Kartal, "Biz bir takımız. Maç maç düşünüyoruz. Herkesin birbirine saygısı var. Batshuayi'nin oynamasının daha doğru olacağını düşündük. Hafta içinde de antrenmanlarda iyi performans ortaya koydu. Bu maçta tercimiz Batshuayi'ydi" cevabını verdi.

İsmail Yüksek'in son durumu hakkında konuşan İsmail Kartal, " İsmail'e üzgünüz. Ayağında bir sakatlık var. Mecburi bir değişiklik yaptı. Sağlık ekibimiz uğraşıyor. Sonuçları yarın sağlık ekibinden öğreneceğiz. Şu an belli bir şey yok" dedi.

TOPRAKTEPE'DEN HAKEM TEPKİSİ

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Hakemin takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandığını belirten Serdar Topraktepe şu sözleri dile getirdi:

"Tüm futbolcularım, 10 kişi kalmalarına rağmen son dakikaya kadar maçı kovaladılar, korakor mücadele ettiler, karakter koydular. Hepsine teşekkür ediyorum. Başlangıçta Fenerbahçe, 15-20 dakika baskı kuracaktı, biliyorduk, bunu konuştuk. Önce karşılamak, sonra geçiş oyunları oynuyorduk. 23. dakikada kırmızı kart gördük, planlarımızı bozdu. 10 kişi kaldıktan sonra 4-4-1 oynadık ama oyunu oturtamadık. Korakor iyi oynadık. Fenerbahçe önde olabilir ama maç iki tarafa da gidip geldi. 10 kişi kaldıktan sonra pozisyonlarımız var. Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı, 10 kişi olmamıza rağmen. Daha fazla mücadele etmek istedik ama 10 kişi olunca tempomuz düştü."

"HER MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettikleri derbiden sonra konuştu. Kalan tüm maçları kazanmak istediklerini vurgulayan İrfan Can Kahveci şu ifadeleri kullandı:

"Maça çok iyi başladık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra kalitemizi göstermeye çalıştık. 2-0'dan sonra daha iyi olabilirdik. Bundan da ders çıkartacağız. Her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçı kazanacağız ve sonuca bakacağız."

Haberin Devamı
"BANA GÜVENDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Fenerbahçeli futbolcu Michy Batshuayi, Beşiktaş derbisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Takıma yardım edebildiği için mutlu olduğunu belirten Michy Batshuayi, "Mutluyum, önemli bir gol attım. İlk 11'de başladım, uzun bir aradan sonra... Takıma yardım edebildiğim için mutluyum. En önemlisi kazanmaktı, mutluyuz. Sezon sonuna kadar bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

İsmail Kartal ile derbiden önce görüşmesini anlatan Michy Batshuayi, "İsmail Kartal ile görüştüğümüzde bana güvendiğini söyledi. İyi bir performans beklediğini belirtti. Sahada neler yapmam gerektiğini paylaştı. Ben de verdiği görevleri iyi bir şekilde yapmaya çalıştım. Artık son maçlar, herkes pozitif performans ortaya koydu. Bu şekilde son maça kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İPLER GALATASARAY'IN ELİNDE"

Fenerbahçeli futbolcu Dusan Tadic, Beşiktaş maçının ardından konuştu. Takımın lider oyuncuları arasında yer aldığını belirten Dusan Tadic, "Kaptanlık önemli değil, kolumda bant olmasa bile aynı şeyleri yapmaya devam edeceğim. Ben takımın liderlerinden biriyim, lider biri olunca en iyisini yapmak durumundasınız. Kırmızı karttan sonra biz de yavaşladık. İkinci golü bulmamız lazımdı, daha güçlü oynamamız lazımdı. 2-1'den sonra biraz gerildik. Taraftarlarımız mutlu ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

Şampiyonluk yarışıyla ilgili soruya Dusan Tadic, "Şampiyonluk yarışında ipler bizim elimizde değil, Galatasaray'ın elinde. Bizim yapmamız gereken şey bu 4 maçı da kazanmaya çalışmak. Rakibimizin de puan kaybetmesini umuyoruz. Onlar da güçlü bir takım. Bizim yapmamız gereken şey sonuna kadar inanmak ve mücadele etmek" cevabını verdi.

"KIRMIZI KART BİZİ BİTİRDİ"

Beşiktaş'ta Joe Worrall açıklamalarda bulundu. Kırmızı kartın kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Joe Worrall, "Kırmızı kart bizi olumsuz etkiledi, bizi bitirdi. 10 kişi, forma bir rakibe karşı zor oluyor. İkinci yarı karakter gösterdik. Bir kişi eksik olarak yapabileceğimizin en iyisini yaptık" dedi.

Haberin Devamı
"GOLÜN ANLAMI YOK"

Beşiktaş'ta Cenk Tosun açıklamalarda bulundu. Attığı golün hiçbir anlamı olmadığını belirten Cenk Tosun şu sözleri dile getirdi:

"Güzel bir gol attım ama kazanamadığınız için golün hiçbir anlamı yok! Çok mutlu değilim. Çok erken bir kırmızı kart gördük, o planlarımızı bozdu. Disiplini elden bırakmadık. 10 kişi iyi oynadık. Belki 2-2 yapabilirdik. Mağlup olduk, mutlu değiliz. Bu maçı unutacağız. her şeyimizi kupaya vermek istiyoruz. Gol attığım için mutluyum ama takım kazanmadığı zaman o golün anlamı yok!"

DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE

Fenerbahçe, Kadıköy'deki derbide Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin gollerini Michy Batshuayi ile İrfan Can Kahveci kaydetti. Beşiktaş'ta fileleri Cenk Tosun havalandırdı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 89'a yükseltti. Beşiktaş ise 51 puanda kaldı.

CENK TOSUN'DAN HARİKA GOL

Müsabakanın 82'nci dakikasında Muleka'nın pasında topla buluşan Cenk Tosun sırtı dönük bir şekilde sol ayağıyla şutunu çekti. Cenk Tosun'un golüyle fark bire indi: 2-1.

Haberin Devamı
İRFAN CAN KAHVECİ AĞLARI SARSTI

Müsabakanın 69'uncu dakikasında Michy Batshuayi presi sonrası topu kazandı. Belçikalı forvetin pasında İrfan Can Kahveci ağları havalandırdı.

SON ANDA LIVAKOVIC

47'nci dakikada Beşiktaş'ın kazandığı köşe vuruşunda Jackson Muleka kafa vuruşunu yaptı. Dominik Livakovic topu son anda engelledi.

TOPRAKTEPE'DEN HAMLE

Beşiktaş'ta Milot Rashica ikinci yarının başında kenara geldi. Kalan sürede Rachid Ghezzal forma şansı buldu.

Haberin Devamı
İLK YARIDA TEK GOL

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0'lık üstünlükle tamamladı.

MUÇI, LIVAKOVIC'E TAKILDI

40'ıncı dakikada gelişen Beşiktaş atağında Ernest Muçi rakip ceza sahasında çaprazdan vuruşunu yaptı. Dominik Livakovic son anda araya girdi.

BATSHUAYI AĞLARI HAVALANDIRDI

Karşılaşmanın 30'uncu dakikasında Fred'in uzun pasında Dusan Tadic topu göğsüyle yumuşattı. Michy Batshuayi'nin şutunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe derbide öne geçti: 1-0.

Haberin Devamı
AL MUSRATI KIRMIZI GÖRDÜ

24'üncü dakikada Al Musrati'nin Fred'e müdahalesi sonrası Volkan Bayarslan avantajı oynattı. Volkan Bayarslan avantaj sona erdikten sonra Al Musrati'ye sarı kart gösterdi.

Volkan Bayarslan, VAR tarafından pozisyonu izlemesi yönünde uyarıldı. Volkan Bayarslan pozisyonu izledikten sonra sarı kartı iptal etti. Al Musrati kırmızı kartla cezalandırıldı.

MERT'TEN BİR KURTARIŞ DAHA

21'inci dakikada Sebastian Szymanski, ceza sahasında Mert Günok'la karşı karşıya kaldı. Sebastian Szymanski'nin şutunda Mert Günok rakibine gol izni vermedi.

İSMAİL YÜKSEK KENARA GELDİ

Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek, 18'inci dakikada kenara gelmek zorunda kaldı. Tecrübeli futbolcu kenara değişiklik işareti yaptı.

İSMAİL YÜKSEK SAKATLANDI

Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek, 13'üncü dakikada takım arkadaşına pasını verdikten sonra yerde kaldı. İsmail Yüksek'in sakatlığı sonrası Volkan Bayarslan oyunu durdurdu. İsmail Yüksek'in tedavisi saha kenarında devam etti.

SZYMANSKI AUTA VURDU

12'nci dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Sebastian Szymanski topla buluştu. Polonyalı on numaranın ceza sahası dışından şutunda top üstten auta gitti.

SON ANDA MERT GÜNOK

10'uncu dakikada Dusan Tadic'in sol kanattan ortasında Michy Batshuayi topla buluştu. Belçikalı forvetin şutunu son anda Mert Günok durdurdu.

NECİP UYSAL SARI GÖRDÜ

Dev derbide ilk sarı kart 8'inci dakikada çıktı. Necip Uysal'ın Ferdi Kadıoğlu'na müdahalesi sonrası Volkan Bayarslan sarı kartına başvurdu. Beşiktaş'ta Necip Uysal sarı kartla cezalandırıldı.

FERDİ KADIOĞLU GOLE YAKLAŞTI

4'üncü dakikada Dusan Tadic'in ortasında Michy Batshuayi ceza sahasında topla buluştu. Michy Batshuayi'nin pasında Ferdi Kadıoğlu'nun şutu az farkla auta gitti.

İRFAN CAN BARAJA TAKILDI

Fenerbahçe'nin ilk dakikada kazandığı serbest vuruş baraja takıldı. Necip Uysal'dan seken top kornere gitti.

SERBEST VURUŞ KARARI

1'inci dakikada Fenerbahçe'de Fred yerde kaldı. Omar Colley'in rakibine faul yaptığı işaret edildi. Fenerbahçe, 1'inci dakikada tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı.

DEV DERBİ BAŞLADI

Heyecan dolu karşılaşmada ilk düdük geldi. Volkan Bayarslan'ın ilk düdüğü sonrası Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi başladı.

DZEKO YEDEK BIRAKILDI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal kararını verdi. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko yedek bırakıldı.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisi 11'i şu şekilde:

Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Batshuayi.

NECİP UYSAL SAĞ BEKTE

Serdar Topraktepe dev maç öncesi kadrosunu belirledi. Beşiktaş'ın dev derbi 11'i belli oldu.

İşte Beşiktaş'ın 11'i:

Mert Günok, Necip Uysal, Worrall, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Muçi, Rashica, Muleka, Semih Kılıçsoy.

Yazarlar