Galatasaray Galatasaray, Pendikspor engeline takılmadı! Süper Lig'de haftayı lider kapattı

Galatasaray, Pendikspor engeline takılmadı! Süper Lig'de haftayı lider kapattı

21.04.2024 - 20:58 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Galatasaray, Pendikspor engelini 4-1'lik skorla geçti.

Galatasaray, Pendikspor engeline takılmadı Süper Ligde haftayı lider kapattı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Pendikspor'u konuk etti. Karşılaşma Rams Park'ta oynandı. Müsabakada Direnç Tonusluoğlu düdük çaldı. Galatasaray, Pendikspor karşısında sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 35'inci dakikada Mauro Icardi, 40'ıncı dakikada Abdülkerim Bardakcı, 77'nci dakikada Dries Mertens ile 90+6'ncı dakikada penaltıdan Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Pendikspor'da fileleri 86'ncı dakikada Alpaslan Öztürk havalandırdı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 90'a yükseltti ve haftayı lider kapattı. Pendikspor ise 30 puanda kaldı.

"SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Pendikspor engelini 4-1'lik skorla geçen Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Abdülkerim Bardakcı, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çok iyi hazırlandık. Müthiş bir taraftar desteği vardı. Kazandık, mutluyuz. Seriye devam etmek istiyoruz" dedi.

"SOSYAL MEDYA ÇOK TOKSİK"

Pendiksporlu futbolcu Alpaslan Öztürk, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu. Yapılacak eleştirilerle ilgili uyarıda bulunan Alpaslan Öztürk, "Elimden geleni yapmaya çalıştım. Ülkemizde şöyle bir futbol ortamı var; kötü mücadele etsek suçlanacaktık, iyi mücadele etsek suçlanacaktık. Maça hazırlanmak çok zor. Bir dönem büyük takımla oynayıp başka takımla karşılaşınca maalesef... Negatif bir ortam var. Üzülüyorum bu durumda. Biz de ekmeğimizin peşindeyiz. Bir takımımız, armamız, camiamız var. Yakışan bir mücadele vermeye çalışıyoruz. İzleyicilerden, yorumculardan, taraftarlardan rica ediyorum; bizim ailemiz, çocuklarımız, annemiz, babamız var. Sosyal medya çok toksik. Biraz daha duyarlı, anlayışlı olmaya devam ediyorum. Benim çocuklarım okula gidiyor. Bunlarla karşılaşıyoruz. Naçizane tavsiyem biraz daha duyar" ifadelerini kullandı.

G.SARAY 90 PUANA YÜKSELDİ

Galatasaray, Pendikspor karşısında sahadan 4-1 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, bu sonucun ardından Süper Lig'deki puanını 90'a yükseltti. Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını maç fazlasıyla 5'e yükseltti.

Haberin Devamı
PENALTI TEKRARLANDI, KEREM ATTI

Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı penaltı sonrası VAR incelemesi yapıldı. Erdem Canpolat'ın çizgiyi erken terk ettiği gözlemlendi. Direnç Tonusluoğlu penaltının tekrarlanmasına hükmetti.

Kerem Aktürkoğlu tekrarlanan penaltıda topu ağlara gönderme başarısı gösterdi: 4-1.

KEREM AKTÜRKOĞLU PENALTIYI KAÇIRDI

Galatasaray'ın kazandığı penaltıda topun başına Kerem Aktürkoğlu geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda Erdem Canpolat rakibine gol izni vermedi.

PENALTI KARARI

90+3'üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Carlos Vinicius rakip ceza sahasında yerde kaldı. Maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu penaltı noktasını işaret etti.

Haberin Devamı
ALPASLAN AĞLARI SARSTI

86'ncı dakikada Pendikspor'da Alpaslan Öztürk ağları havalandırma başarısı gösterdi. Alpaslan Öztürk'ün attığı gol sonrası Galatasaraylı futbolcular, hakeme itirazlarda bulundu.

MERTENS, G.SARAY'I RAHATLATTI

77'nci dakikada Berkan Kutlu'nun pasında topla buluşan Dries Mertens, ceza sahası içinde şutunu çekti. Belçikalı futbolcunun şutunda top ağlarla buluştu: 3-0.

ICARDI DIŞARI VURDU

76'ncı dakikada Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz sağ kanatta topla birlikte hareketlendi. Barış Alper Yılmaz'ın arka direğe çevirdiği topu Mauro Icardi kafa vuruşuyla ağlara göndermek istedi. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
G.SARAY'DA PENALTI BEKLENTİSİ

64'üncü dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Lucas Torreira ceza sahasında şutunu çekti. Erdem Canpolat pozisyonda golü engelledi. Bu sırada şutu çeken Lucas Torreira, Alpaslan Öztürk'ün müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar penaltı itirazlarında bulundu ancak VAR'dan herhangi bir tavsiye gelmedi.

ZIYECH VURDU, ERDEM ÇIKARDI

56'ncı dakikada Galatasaray etkili geldi. Hakim Ziyech'in ceza sahası içindeki sert şutunu Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat ayaklarıyla çeldi.

BADOU NDIAYE DEVAM EDEMEDİ

Pendikspor'da sakatlanan Badou N'Diaye oyuna devam edemedi. Tecrübeli orta saha, 41'inci dakikada sağlık görevlilerinin yardımıyla kenara geldi.

Haberin Devamı
ABDÜLKERİM BARDAKCI SAHNEDE

40'ıncı dakikada Galatasaray'ın kazandığı köşe vuruşunda Abdülkerim Bardakcı savunmadan ileri çıktı. Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.

SON ANDA ERDEM CANPOLAT

39'uncu dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Mauro Icardi'nin ceza sahası içinde yaptığı vuruşta topu son anda Erdem Canpolat kornere çeldi.

ERDEM CANPOLAT YUMRUKLADI

38'inci dakikada Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz ceza sahası dışında topla buluştu. 23 yaşındaki hücumcunun sert şutunda Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
MAURO ICARDI SAHNEDE

Karşılaşmanın 35'inci dakikasında hızlı gelişen Galatasaray atağında Mauro Icardi topla buluştu. Arjantinli forvetin şutunda top ağlarla buluştu. Mauro Icardi'nin golüyle birlikte Galatasaray, üstünlüğü yakaladı: 1-0.

KEREM DEMİRBAY DIŞARI VURDU

17'nci dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında ceza sahasına orta yapıldı. Kerem Demirbay'ın şutunda top üstten auta gitti.

İLK DÜDÜK GELDİ

Galatasaray - Pendikspor maçında ilk düdük geldi. Heyecan dolu müsabaka Direnç Tonusluoğlu'nun düdüğü sonrası başladı.

"MAYISLAR BİZİMDİR"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Pendikspor maçı öncesi konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren Okan Buruk, "Son adımlar artık, mayıs geliyor ve hedefimiz her zaman aynı. Mayıslar bizimdir mottosuyla taraftarımız birlikte maçı kazanmak istiyoruz. Kim oynarsa, kim sahaya çıkarsa herkesin amacı kazanmak. 11 seçerken zorlanıyoruz ama maça başlayan, bitiren herkes önemli olacak. Geçen hafta oyunun ikinci yarısında etkili olan bir 11 vardı ve onunla devam etme kararı aldık. İsim vermeyeceğim ama kulübedeki birçok oyuncu oynamaya hazır" dedi.

"TESLİM OLMAYA GELMEDİK"

Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Galatasaray maçı öncesi konuştu.

Mücadele hakkında konuşan İbrahim Üzülmez, "Geldiğimiz günden itibaren oyun olarak çok üstüne koyduk. Her ne kadar sonuca yansıtamasak da son 2 haftada 30'a yakın şut çektik. Değerlendirme konusunda sıkıntı çekiyoruz. Maçlarda çok cömert oluyoruz. Saha içerisinde doğru işler yapıyoruz. Oyuncularla güzel bir sinerji yakaladık ama sonuca yansıtamayınca üzülüyoruz. Zor bir maç. Çok şutör bir takıma karşı oynayacağız. Teslim olmaya gelmedik. Şiddetle puanlara ihtiyacımız var. Analizimizi yaptık. Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında nasıl dirençli bir takım ortaya çıkardıysak aynısını bekliyoruz, oyunculara anlattık" dedi.

FUTBOLCULAR ZEMİNE ÇIKTI

Galatasaraylı ve Pendiksporlu futbolcular, kritik müsabaka öncesi zemin kontrolü için sahaya çıktı. Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira ve Davinson Sanchez'in neşeli tavırları dikkat çekti.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ TERCİHİNİ YAPTI

Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Galatasaray deplasmanında ilk 11'ini belirledi. Pendikspor'un 11'ini şu isimler oluşturdu:

Erdem Canpolat, Serkan Asan, Alpaslan Öztürk, Murat Akça, Sequeira, Ndiaye, Lusamba, Halil Akbunar, Gökcan Kaya, Thiam, Umut Nayir.

BURUK'TAN SÜRPRİZ KARAR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Pendikspor maçında sürpriz tercihlere imza attı. Sarı-kırmızılıların ilk 11'inde şu isimler yer aldı:

Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Ziyech, Barış Alper Yılmaz, Icardi.

MAÇTAN DAKİKALAR

17’nci dakikada Ziyech’in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Kaan Ayhan’ın son çizgide altıpas üzerine çevirdiği topa Kerem Demirbay bekletmeden vurdu fakat top üstten dışarıya çıktı.

19’uncu dakikada Galatasaray’da Mertens’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye yönelen topu kaleci Erdem Canpolat yumrukladı.

Haberin Devamı

35’inci dakikada Galatasaray’ın golü geldi. Sol kanatta topla buluşan Köhn, pasını ceza sahası sol içteki Mertens’e aktardı. Gelen topu Mertens, ceza sahası dışı sol çaprazındaki Icardi’ye bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

38’inci dakikada sol kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, rakibini geçtikten sonra ceza sahası dışı sol çaprazından sert şutunda top kaleci Erdem Canpolat’tan döndü.

39’uncu dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Ceza sahası içerisinde dar alanda Torreira’nın pasıyla topla buluşan Icardi’nin dar açıdan vuruşunda kaleci Erdem Canpolat topu kornere çeldi.

40’ıncı dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Sol kanattan Ziyech’in kullandığı köşe vuruşta ceza sahası içerisine gelen topa iyi yükselen Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğü ile bitti.

50’inci dakikada savunmanın hatasında sağ kanatta topu kapan Icardi, topla kat ederek ceza sahası içerisine kadar girdikten hemen sonra solundaki Barış Alper Yılmaz’ı gördü. Bu oyuncunun müsait pozisyonda bekletmeden şutunda top yandan dışarıya çıktı.

56’ncı dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Ceza sahası içerisinde Mertens ile paslaşan Barış Alper Yılmaz, arka direğe doğru yerden sert kesti. Arka direğe doğru gelen topu Icardi, ceza sahası içerisindeki Ziyech’e çıkardı. Ziyech, kale önünde topu kontrol ettikten hemen sonra sol ayağıyla sert vurdu fakat kaleci Erdem Canpolat topu çıkardı.

Haberin Devamı

65’inci dakikada orta alanda topla buluşan Torreira, topla birlikte kat ederek ceza sahası içi sağ çaprazındaki Mertens’e pasını aktardı. Mertens, gelen topu tekrar bekletmeden Torreira’ya çıkardı. Bu oyuncunun ceza sahası içerisinde gelişine yerden şutunda meşin yuvarlağı kaleci Erdem Canpolat ayaklarıyla kurtardı.

76’ncı dakikada sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, ceza sahasına girdikten sonra içeriye doğru ortaladı. Arka direğe doğru gelen topa Icardi, boş pozisyonda kafayla vurdu fakat top direğin yanından dışarıya gitti.

77’nci dakikada Galatasaray’ın 3’üncü golü geldi. Ceza sahası dışında Mertens’in pasıyla topla kat birlikte eden Berkan Kutlu, ceza sahası içerisine girdikten sonra sol yanındaki Mertens’e pasını aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0.

Haberin Devamı

85’inci dakikada sağ kanattan Çekici’nin kullandığı köşe vuruşta arka direğe doğru gelen topa iyi yükselen Alpaslan Öztürk’ün kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 3-1.

90+3’üncü dakikada sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, savunma arkasına sarkan Vinicius’u gördü. Vinicius, ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Erdem Canpolat’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Direnç Tonusluoğlu, pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

90+4’üncü dakikada Galatasaray’da penaltıda topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşunu kaleci Erdem Canpolat kurtardı. Ardından bir süre oyun dururken mücadelenin hakemi Direnç Tonusluoğlu, VAR’dan gelen uyarı sonrası penaltıyı tekrarlattı.

90+6’ncı dakika Galatasaray’da topun başına tekrar geçen Kerem Aktürkoğlu, aynı köşeye vuruşunda top bu sefer filelerle buluştu: 4-1.

Karşılaşma Galatasaray’ın 4-1’lik galibiyetle sonuçlandı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Rams Park
HAKEMLER: Direnç Tonusluoğlu, Çağlar Uyarcan, Aleks Taşçıoğlu
GALATASARAY: Muslera - Kaan Ayhan, Nelsson (Dk. 83 Sanchez), Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira (Dk. 74 Berkan Kutlu), Kerem Demirbay, Ziyech (Dk. 74 Kerem Aktürkoğlu), Mertens (Dk. 82 Tete), Barış Alper Yılmaz, Icardi (Dk. 83 Vinicius)
PENDİKSPOR: Erdem Canpolat - Serkan Asan, Alpaslan Öztürk, Murat Akça, Sequeira, Gökcan Kaya, Ndiaye (Dk. 43 Çekiçi), Lusamba, Halil Akbunar, Thiam, Umut Nayir (Dk. 80 Eze)
GOLLER: Dk. 35 Icardi, Dk. 40 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 77 Mertens, Dk. 90+6 Kerem Aktürkoğlu (Pen) (Galatasaray), Dk. 85 Alpaslan Öztürk (Pendikspor)
SARI KARTLAR: Torreira (Galatasaray), Murat Akça, Erdem Canpolat (Pendikspor)

Yazarlar