Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (11 Temmuz 2023)

Günün bomba transfer haberleri (11 Temmuz 2023)

11.07.2023 - 10:38 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor transferde gaza bastı. Dört büyükler dışında da önemli transfer gelişmeleri var. Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik.

Günün bomba transfer haberleri (11 Temmuz 2023)

Süper Lig kulüpleri transferde önemli adımlar atmaya başladı. Fenerbahçe; Ryan Kent, Edin Dzeko ve Alexander Djiku'yu resmen açıkladı. Sarı-lacivertliler ayrıca Umut Nayir ve Sebastian Szymanski transferinde de mutlu sona çok yakın. Galatasaray ise Mauro Icardi ve Angelino transferlerinde geri sayıma geçerken Leandro Paredes için de tüm şartları zorluyor. Kadrosunu Mislav Orsic, Joaquin Fernandez, Kourbelis ve Onuralp Çevikkan ile güçlendiren Trabzonspor Filip Benkovic'i de satın alma opsiyonuyla kiraladı. Sessizliğini koruyan Beşiktaş ise Ajax'ın Sırp yıldızı Dusan Tadic'i renklerine bağlamak için girişimlere başladı.

Haberin Devamı

Süper Lig'de dört büyükler transferde gaza basarken anadolu kulüpleri de önemli isimlerle görüşme halinde. İşte günün öne çıkan transfer haberleri...

Galatasaray'ın ilgilendiği golcünün yeni adresi Bundesliga!

Galatasaray, Temmuz ayının son haftasında Avrupa macerasına başlayacak. Yönetim, hücum hattına yapacağı transferleri Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turundaki maçlara yetiştirmeyi planlıyor.

ADI GALATASARAY'LA ANILMIŞTI

Icardi'nin yanı sıra forvet hattına bir transfer daha yapmayı planlayan Galatasaray'ın Chelsea'nin 20 yaşındaki forveti David Datro Fofana ile ilgilendiği iddia ediliyordu. Genç futbolcunun yeni adresi açıklandı.

YENİ TAKIMI AÇIKLANDI

Premier Lig ekiplerinden Chelsea, David Fofana'nın Union Berlin'e kiralandığını açıkladı.

 

Çaykur Rizespor'da Samet Akaydin sesleri

Spor Toto Süper Ligde kalıcı olmayı hedefleyen Çaykur Rizespor neredeyse baştan aşağı kadro değişecek. Transferde şu ana kadar sessiz kalan, henüz kimseye imza attırmayan Çaykur Rizespor'da büyüklere transfer taarruzu var.

4 büyüklerden oyuncuları gündemine alan Yeşil Mavililer, Fenerbahçe'den Samet Akaydın, Galatasaray'dan Taylan Antalyalı, Emre Kılınç ve Yunus Akgün'ü istedi.

Çaykur Rizespor ayrıca geçen yıl Antalyaspor'da görev yapan Fernando'yu kadrosuna katmak istiyor. Rizespor, Alanyaspor'un golcüsü Ahmed Hassan için de harekete geçti. Karadeniz temsilcisi, iki oyuncu ile görüşüp, transferleri bitirmek istiyor. Hayli kabarık bir listeyle görüşmelerine devam eden Çaykur Rizespor bu hafta içerisinde bombaları patlatmak istiyor.

Rizespor'un transferdeki şu ana kadar attığı tek somut adım Karabağ'dan Kevin Medina oldu. Yeşil-Mavililer, Medina'yla ön protokol yaptı. Kolombiyalı stoperin birkaç gün içerisinde şehre gelerek imzayı attıktan sonra çalışmalara katılacağı belirtildi. (FANATİK)

Nicolo Zaniolo'ya olağanüstü teklif! Galatasaray'a 35 milyon euro

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Al-Hilal'in başına geçen Jorge Jesus'un Nicolo Zaniolo ısrarı sürüyor. Suudi Arabistan ekibi, listenin başındaki İtalyan yıldız için yıllık 30 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

Zaniolo'nun kısa süre içerisinde bu ilgiye dönüş yapmasını bekliyor. Al-Hilal, 24 yaşındaki oyuncu kabul ederse G.Saray'ın talep ettiği 35 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır.

Nicolo Zaniolo geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla 10 lig maçına çıktı. İtalyan yıldız, 5 gol atarak kazanılan şampiyonluğa katkıda bulundu.

Zaniolo'nun Galatasaray ile olan sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor. 24 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 27 milyon Euro. (FOTOMAÇ)

Haberin Devamı
Erden Timur'un yeni keşfi: Martin Baturina

Sarı-kırmızılılarda yeni hedef Martin Baturina oldu. Geçtiğimiz günlerde Avrupa turuna çıkan başkan vekili Erden Timur, Dinamo Zagreb forması giyen 20 yaşındaki oyuncu için ilk teması kurdu.

Nisan ayında sözleşmesini 2028'e kadar uzatan Baturina'nın fiyatı ise el yakıyor. Kulübünün en az 20 milyon euro beklediği Hırvat 10 numarada beklemeye geçildi.

Yüksek bedelli bir satış gerçekleşirse harekete geçileceği öğrenildi. 2021'den bu yana Dinamo Zagreb'de oynayan Martin Baturina, 68 maçta forma giydi. 8 gol ve 18 asistlik katkısıyla dikkat çekti. (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe'den Cengiz Ünder hamlesi! Girişimler başladı

Geçtiğimiz günlerde adı Galatasaray'ın gündemine gelen milli futbolcu Cengiz Ünder'le ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Transferin hareketli takımlarından Fenerbahçe, Marsilya forması giyen Cengiz Ünder için harekete geçti.

Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'da forma giyen ve geçtiğimiz sezon inişli çıkışlı performansıyla istikrar yakalayamayan Cengiz Ünder'in Fransız ekibindeki geleceği tartışma konusu olmuştu. Adı Galatasaray ile anılan milli oyuncu için şimdi de Fenerbahçe devreye girdi. Fenerbahçe'nin milli futbolcunun menajeri ile temasta olduğu Marsilya'ya resmi bir teklifte bulunmamasına rağmen bunun an meselesi olduğu öğrenildi.

Bunun yanında Fransa basınında yer alan habere göre; Fenerbahçe, milli futbolcu için 4 milyon Euro'luk bir teklifte bulunan Sarı-Lacivertliler'in bu teklifi Fransız ekibi tarafından yetersiz bulunduğu belirtildi. Haberde Fenerbahçe'nin ilerleyen günlerde Cengiz için yeni bir teklifte bulunacağı da yer aldı. Ancak Fenerbahçe'nin böyle bir teklif yapıp yapmadığı henüz doğrulanmadı. (TAKVİM)

Fenerbahçe'de Alexander Dhiku sonrası hedef Becao

Fener transferde müthiş bir hareketlilik yaşıyor. Arda Güler'in satışı ve Szalai konusundaki sıcak gelişmelerin ardından ekonomik anlamda eli güçlenen Sarı-Lacivertliler atağa kalktı.

Djiku sonrası savunmaya önemli bir takviye daha yapmak isteyen yönetim uzun süredir gündeminde olan Rodrigo Becao için yeniden düğmeye bastı.

Udinese ile uzun pazarlıklardan sonuç alınamaması sonrası Sambacı'dan vazgeçme noktasına gelen Fenerbahçe'nin bir kez daha girişimlere başladığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre yönetim, Udinese'ye bonuslarla 9 milyon Euro'luk son bir teklif yaptı. Sarı-Lacivertliler'in Becao ile anlaştığı, İtalyan kulübüyle yapılan pazarlıkların da önümüzdeki günlerde daha iyi bir seviyeye geleceği belirlendi. (TAKVİM)

Haberin Devamı
Beşiktaş'ta favori Amartey

Beşiktaş’ta, teknik direktör Şenol Güneş’in “Acilen bir sağ stoper almalıyız” sözü üzerine harekete geçen yönetim, Southampton’da forma giyen Lyanco’nun peşine düştü. 26 yaşında ve 1.87 metre boyundaki oyuncu için İngiliz kulübü ile temasa geçen Siyah-Beyazlılar, bonservis için 4 milyon Euro teklif ederken İngiliz kulübü 8 milyon Euro istedi.

Bu gelişmenin ardından temaslar durma noktasına geldi. Kartal, bu gelişme sonrasında Daniel Amartey ismi üzerine yoğunlaştı. Leicester City ile yollarını ayıran Amartey, Beşiktaş’ta favori durumunda...

Ancak Gana Milli Takımı’nda olması, tecrübeli oyuncunun en büyük eksisi olarak görülüyor. Kazak Bakhtiyor Zaynutdinov’un stoper de oynayabilmesi ve çok yönlü bir futbolcu olması, Siyah-Beyazlılar’ın iştahını kabarttı. Avrupa’dan ise Arsenal’den İngiliz savunmacı Rob Holding öne çıkan isimler arasında bulunuyor.

Kara Kartal’ın savunmadaki önemli ismi Romain Saiss’in durumu belirsizliğini koruyor. Yönetim, Faslı oyuncunun transfer durumuna göre bir ya da iki transfer gerçekleştirecek.

Afrika Kupası’nın sezon içinde yapılacak olması nedeniyle hassas davranan Kartal, Colley ile birlikte oynayacak isim konusunda çok seçici olacak. (FANATİK)

Davinson Sanchez'in menajeri Galatasaray'ı doğruladı

Galatasaray, Tottenham forması giyen Kolombiyalı Davinson Sanchez'in transferi için harekete geçti. Menajeri ilgiyi doğruladı.

Fabrizio Romano'nun haberine göre, sarı-kırmızılı takım, İngiliz ekibine Kolombiyalı için sözlü bir teklifte bulundu. Galatasaray'ın Sanchez için yaptığı teklifin yaklaşık 9 milyon euro olduğu belirtildi.

Davinson Sanchez'in temsilcisi Fernando Villarreal, Yağız Sabuncuoğlu'na yaptığı açıklamada, "Galatasaray ihtimali güzel bir ihtimal. Çıkan haberler doğru." ifadelerini kullandı.

27 yaşındaki futbolcunun Galatasaray dışında başka taliplerinin de olduğu vurgulandı. Tottenham'ın Sanchez'in ayrılığına onay vermeye hazır olduğu, transfer için son kararı Sanchez'in vereceği kaydedildi.

Kolombiyalı stoperin Tottenham ile bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Beşiktaş, Dusan Tadic için görüşmelere başladı

Şu ana kadar transferde beklenen adımları atamadığı için eleştiri alan Beşiktaş'tan flaş bir hamle geldi. Hücum hattına kaliteli bir oyuncu eklemesi yapmak isteyen Siyah-Beylazlılar, Ajax formasını giyen Dusan Tadic'e kancayı attı.

34 yaşındaki Sırp yıldızın 1 yıllık sözleşmesini feshedeceğine dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen yönetimin 2+1 yıllık resmi teklif yaptığı belirlendi.

Tadic'in teklife sıcak baktığı, Ajax'la yollarını ayırması durumunda görüşmelerin daha da ciddileşeceği belirlendi. Hücumun her bölgesinde görev yapabilen tecrübeli futbolcu 2018 yılından bu yana Ajax formasını giyiyor.

Teknik direktör Şenol Güneş'in de alınmasını mutlaka istediği Tadic'in Ajax'la bağlarını kısa süre içinde koparması bekleniyor. Alınan bilgilere göre; Beşiktaş yönetimi, tecrübeli futbolcuya yıllık 2.5 milyon Euro'luk teklif yaptı. Önümüzdeki günlerde bu transferde sıcak gelişmelerin yaşanacağı belirtiliyor. (TAKVİM)

Haberin Devamı