Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (7 Temmuz 2023)

Günün bomba transfer haberleri (7 Temmuz 2023)

07.07.2023 - 09:37 | Son Güncellenme:

Süper Lig kulüpleri transferde ince eleyip sık dokusa da gündemde birçok önemli yıldız geldi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kadrolarını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Günün bomba transfer haberleri (7 Temmuz 2023)

Transfer döneminin açılmasıyla birlikte birçok önemli yıldızın adı Süper Lig kulüpleriyle anılmaya başladı. Fenerbahçe, Edin Dzeko ve Ryan Kent hamlelerini yaparken Trabzonspor Mislav Orsic, Kourbelis, Joaquin Fernandez ve Onuralp Çevikkan'ı kadrosuna kattı. Beşiktaş bu süreçte Emrecan Bulut'u kadrosuna kattı. Galatasaray ise kiralık olarak kadrosuna kattığı Kaan Ayhan'ın bonservisini alsa da henüz yeni bir transfer yapmadı.

Haberin Devamı

Süper Lig'de başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere tüm kulüpler önemli yıldızların peşinden koşuyor. Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Beşiktaş'tan orta sahaya Kamara bombası!

Kara Kartal’da transfer yapılması planlanan pozisyonlardan biri de defansif orta saha. Şenol Güneş, bu bölgeye Hadziahmetovic ile rekabete girecek, daha dinamik bir takviye istiyor. Yönetimin listesinde birçok isim var.

Ancak ön plana çıkan oyuncu Glen Kamara oldu. Kamara, Glasgow Rangers’tan bu sezon ayrılmanın planlarını yapıyor. Beşiktaş, 27 yaşındaki orta sahayı kiralık olarak renklerine katmak istese de Rangers, bonservisiyle göndermenin peşinde. Piyasa değeri yaklaşık 5.5 milyon Euro olan Fin futbolcu için Kara Kartal’ın en fazla 2.5 milyon Euro’ya kadar çıkacağı öne sürüldü.

İskoç basınına göre bu transfer konusunda Siyah-Beyazlılar’ın elini güçlendiren etkenler var. Bunlardan ilki, Kamara’nın bu yaz mutlaka ayrılmak istemesi. Diğeri ise Beşiktaş dışında 27 yaşındaki futbolcu için girişimde bulunan, ilgi gösteren bir takımın olmaması. Bu nedenle Rangers’ın, pazarlıkların sonunda SiyahBeyazlılar’ın koşullarına ‘evet’ demesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. (FANATİK)

Trabzonspor'a bir Hırvat daha! Petkovic hamlesi

Hırvat ekibi Dinamo Zagreb’ten Bruno Petkovic’i isteyen Karadeniz devi, görüşmelerde sona geldi. Bu doğrultuda Zagreb temsilcisinin 2.5 milyon Euro dolaylarında önerilen bonservis bedeline sıcak baktığı bilgisine ulaşıldı. Diğer yandan da 28 yaşındaki forvet ile maaş konusunda arada son pürüzler kaldı.

Dinamo Zagreb’te yıllık 750 bin Euro kazanan Petkovic’e, 1.75 milyon Euro önerildi. Yıldız oyuncu ile 3 yıllık kontrat imzalanması beklenirken, arada sadece ufak pürüzler kaldı. (FANATİK)

Altay Bayındır'dan transfer kararı

Fenerbahçe'de takımdan ayrılması beklenen isimlerden birisi ise Altay Bayındır.

Geride kalan sezon formsuz görüntü çizen ve sakatlık sorunları yaşayan Altay Bayındır, Kanarya ile yol ayrımında...

Son olarak ise file bekçisinden geleceği hakkında kritik karar geldi. Son iki sezonda taraftarlarla da arası açılan tecrübeli kaleciye Avrupa'dan teklifler olduğu öğrenildi.

Altay'ın La Liga ve Premier Lig'den bazı takımlarla transfer görüşmesi yaptığı ve anlaşma sağlandığı anda takımdan ayrılacağı belirtildi. Fenerbahçe'ye transfer olduğu ilk sezonlar sergilediği performansla büyük alkış alan Altay Bayındır için son 2 sezon hiç parlak geçmedi.

25 yaşındaki file bekçisi özellikle geçen sezon ortaya koyduğu performansla eleştiri oklarını üzerine çekti. (FOTOMAÇ)

Haberin Devamı
Wilfried Zaha adım adım Fenerbahçe'ye! İşte alacağı maaş

Edin Dzeko ile transfer piyasasını sallayan Fenerbahçe, Wilfried Zaha'da da geri sayıma geçti.

Lazio kulübünün yanı sıra bazı Avrupa takımlarından da teklifler alan Fildişi Sahilli kanat oyuncusuna en iyi şartları şu ana dek sarı-lacivertli yönetimin sunduğu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'a transfer olmayı reddeden 30 yaşındaki tecrübe abidesinin cevabı bekleniyor. Fenerbahçe'nin Zaha'ya teklifinin 4 milyon euro maaş ve 4 milyon euro da imza parası olduğu ortaya çıktı

1.80 boyundaki yıldızın 'Evet' deme ihtimali artık çok yüksek. Wilfried Zaha, geçtiğimiz sezon Crystal Palace formasıyla 28 maça çıktı.

Tecrübeli futbolcu, 7 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın da formasını terleten yıldız oyuncu, milli takımla çıktığı 31 maçta 5 gol attı.

Sözleşmesi bittikten sonra Crystal Palace'tan ayrılan Wilfried Zaha'nın güncel piyasa değeri ise 22 milyon Euro. (FOTOMAÇ)

Galatasaray'dan Kerem Demirbay hamlesi

Transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar, orta saha için Almanya'dan bir ismi gündemine aldı.

Bayer Leverkusen forması giyen Kerem Demirbay'a kanca atan Cimbom'un menajeriyle ilk görüşmeyi gerçekleştirdiği öğrenildi. Takımdan ayrılması gündemde olan 30 yaşındaki oyuncunun durumunu takip eden Aslan, cazip bir teklifle Türkiye'ye getirmek istiyor.

Orta saha rotasyonunu geliştirmek isteyen Okan Buruk'un da gurbetçi yıldızı çok istediği öğrenildi. Almanya Milli Takımı'nda 2 kez forma giyen Kerem'in, TFF'nin yeni kuralı gereği yerli statüsünde oynayacak olması sarı-kırmızılıların iştahını daha da kabartıyor.

Düsseldorf ve Hoffenheim formaları da giyen tecrübeli oyuncunun kontratı 2024'te sona eriyor. Kerem geçen sezon 36 maçta 5 gol ve 3 asistle oynadı. (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, Arda Güler'in boşluğunu Szymanski ile dolduracak!

Arda Güler'in Real Madrid'e transferinin ardından Fenerbahçe 10 numara mevkisi için atağa geçti. Sarı-Lacivertli kurmayların gündeminde 2 ismin olduğu öğrenildi. Fenerbahçe'nin, bonservisi Dinamo Moskova'da olan ve geçen sezon kiralık oynadığı Feyenoord'u şampiyonluğa taşıyan 24 yaşındaki Polonyalı 10 numara Sebastian Szymanski ile ilgileniyor. Diğer isim ise Galatasaray'ın da gündeminde olan ve bonservisi olmayan Japon futbolcu Daichi Kamada. 24 yaşındaki Polonyalı on numara için Rus kulübüyle görüşen Kanarya, ilk etapta kiralama seçeneğini masaya koydu. Ancak sözleşmesi 2026'da sona erecek olan genç futbolcuyu, bu sezon piyasası yükseldiği için Dinamo Moskova kiralık göndermeye sıcak bakmadı. Bunun üzerine sarı-lacivertliler, bonservisi için hamle yaptı.

Haberin Devamı
Galatasaray, Thiago Alcantara için devreye girdi

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, orta saha mevkisine tartışmasız bir orta saha transferi yapmak için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Sarı- Kırmızılılar'ın bu mevki için İngiliz ekibi Liverpool'da forma giyen İspanyol yıldız Thiago Alcantara'yı düşündüğü öne sürüldü.

Galatasaray yöneticilerinin, PSG'de yeni teknik direktör Luis Enrique tarafından kadroda düşünülmeyen Leandro Paredes ile dirsek temasının sürdürdüğü ancak; şu anda rotanın Alcantara'ya çevrildiği iddia edildi. Sarı-Kırmızılılar'ın, 2024 yılında sözleşmesi bitecek yıldız futbolcu için hem kiralama hem de bonservisiyle satın alma formüllerini değerlendirdiği kaydedildi. Futbolcuya 15 milyon Euro değer biçiliyor. (TAKVİM)

Beşiktaş, Lyanco transferinde sona yaklaştı

Bir dönem adı Fenerbahçe ile de anılan Sambacı’nın kiralanması için başlayan girişimlerde kısa sürede büyük mesafe katedildi.

Southampton’ın sahibi olan Frank Arkensen, aynı zamanda Göztepe’nin da sahibi. Beşiktaş Yönetimi, geçen sezon İzmir ekibine Ajdin Hasic ve Emirhan Delibaş’ı kiralarken Arkensen ile yakın ilişki kurmuştu. Siyah-Beyazlılar bu sayede Lyanco’yu satın alma opsiyonlu kiralama konusunda Danimarkalı iş adamıyla kısa sürede el sıkıştı. 26 yaşındaki savunma oyuncusuyla yapılan görüşmelerde de taraflar hemen her konuda anlaşmaya vardı.

Siyah-Beyazlılar, bu hafta Lyanco transferini resmen açıklamak için yoğun mesai harcıyor. Yönetim, Şenol Güneş’in talebi doğrultusunda Sambacı’yı, pazar günü başlayacak olan Almanya kampının kadrosuna yetiştirmeye çalışıyor. 1.87 boyundaki başarılı savunmacı, hava topları, ikili mücadele ve geriden oyun kurma becerisiyle ön plana çıkıyor. (FANATİK)