Fenerbahçe SON DAKİKA | Fenerbahçe'de kongre üyeleri, yönetime tam yetki verdi! İşte o dört madde

SON DAKİKA | Fenerbahçe'de kongre üyeleri, yönetime tam yetki verdi! İşte o dört madde

02.04.2024 - 22:05 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü kritik olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Süper Kupa finaline çıkmama ve ligden çekilme konusunun da tartışıldığı kongrede sarı-lacivertlilerin aldığı kararlar ve yönetime verilen yetkiler belli oldu. İşte detaylar...

SON DAKİKA | Fenerbahçede kongre üyeleri, yönetime tam yetki verdi İşte o dört madde

Fenerbahçe'nin tarihi olağanüstü genel kurulu sona erdi. Kongrede Süper Kupa finaline çıkmama, ligden çekilme gibi kritik konularda görüş alışverişinde bulunulurken sarı-lacivertlilerde yönetime verilen yetkiler belli oldu. 

Haberin Devamı

İşte dakika dakika Fenerbahçe'nin olağanüstü genel kurulunda yaşananlar...

Ali Koç'un kapanış konuşması

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda kapanış konuşmasını Başkan Ali Koç yaptı. Camiaya seslenen Ali Koç, bir ve bütün olduklarında bu sorunları çok daha çabuk çözeceklerini belirterek, “Bugün bu stada yan sokaktan, Amerika’dan, Avrupa’dan, Uzak Doğu’dan kısacası yurdun ve dünyanın dört bir yanından gelen kongre üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Burada hep birlikte tarih yazdık. Demin de ifade ettiğim gibi yeni başlıyoruz. Bu bataklık ortamına, her geçen gün dibe inen Türk futboluna, mağdur edilen Fenerbahçe’ye daha fazla devam etmemek için hepimize çok büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki sezon gerektiği takdirde bu konuları tekrar adreslememiz gerekirse bir sonraki kurulda tekrar masaya yatıracağız. O zamana kadar hem Süper Kupa’da, hem Türkiye Kupası’nda, hem de FIFA ve UEFA nezdinde gerekli adımları atmak için yarından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah bu sebepler için bir daha tarih yazmak durumunda kalmayız. Öncelikle futbol, sadece futbol paydaşlarının olmalıdır. Türk futbolunun tekrar hak ettiği yere gelmesi için bir manifesto oluşturup açıklayacağız. Bunlara eklenecek çok ama çok şey var. Cesaret, irade ve doğru kadrolar bu işi çözecektir. Tekerleği tekrar icat etmemize gerek yoktur. Pek çok federasyon geçmişte sıkıntılar yaşayıp kendini yeniden keşfetmiş ve dünya futbolunda konuşulur ülkeler haline gelmiştir. Bu futbol aşkı ve imkanlarla neden biz onlardan biri olmayalım? İçiniz rahat olsun diyemiyorum. Şu konuda içiniz rahat olsun, bir ve bütün olduğumuzda bu engelleri çok daha çabuk ve gerçekçi bir şekilde aşacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.

Ali Koç ve yönetimi tam yetki aldı

Olağanüstü genel kurulla toplanan Fenerbahçe'de aşağıdaki maddeler için mevcut yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verildi. Statta bulunan üyelerin açık oylaması ile yapılan oylamada ,oy çokluğuyla kabul edilen maddeler şöyle:

1- Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U19 takımıyla katılmak

2- Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U19 takımıyla katılmak

3- Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek

4- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak

KAP'A BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe, dört madde için Yönetim Kurulu'na görev süresinin bitimine kadar yetki verildiğini KAP'a bildirdi.

Acun Ilıcalı açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen tarihi Olağanüstü Genel Kurul toplantısında söz alan Acun Ilıca, üyelere seslendi.

Ilıcalı'nın açıklamaları şöyle;

"Ülkemizde biliyorsunuz bir futbol kaosu yaşanıyor. Yurtdışına baktığımızda insanların futboldan eğlendiğini, ülkemizde ise acı çektiğini görüyoruz. Biz niye acı çekiyoruz? Şu anki ortamın sebebi ne? Ben şöyle bir kanaate vardım. Tek bir kelime söyleyeceğim. Adalet. Hakemler adaleti sağlar. Yabancı hakem gelsin isteği, tam olarak Türkiye’de tescillendi. Hakemlerimiz bu görevi yapamayacaklarını elleriyle gösterdiler. İki tane konudan bahsedeceğim, Türk hakemliğinin nasıl bittiğiyle alakalı olarak. Tarihi Trabzonspor maçında provokatörler, sahaya atlayıp takımımıza vahşi saldırıyı yaptılar. Orada bir hakem olsaydı 60’ıncı dakikada maçı tatil edip o ortamda bulunmama hakkını bize sağlayabilirdi. Orada bulunan herkes, olay olacağını biliyordu. Başkanımız takımı çekin bile demiş. Sahaya meşale atıldığında meşaleye dönüyor, faulü görmüyor. O sırada faul var hesapta, faulü uyduruyor ve gol yiyoruz. Bir hakem koca bir takıma linç edilme durumunu yaşatabilir mi?

Türk hakemlerine güvenmiyorum. Asla da güvenmeyeceğim. Başımıza gelen olayların suçlusu kim? Bunların hepsinin tek sorumlusunu hakemler olarak görüyorum. Yabancı hakem uygulamasını sonuna kadar desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Adil ortam, adalet istiyorum, hakkımızın yenilmesini kabul etmiyorum. Milyonlarca insanı bir hakemin ruh hali mutsuz edemez. Biz burada 30 milyonu temsil ediyoruz. 30 milyon taraftarı, bir hakem saçma kararlarıyla mutsuz edemez. Kabul etmiyorum. Adaletin olmadığı yerde kaos olur. Futbolda adalet şu anda Türkiye’de yok. Adaleti geri getireceğiz bu ülkeye. Buna inanıyorum. Bugün Fenerbahçeli olduğum için gurur duydum."

Haberin Devamı
'Türkiye Kupası'na katılmama düşüncesindeyiz'

Ali Koç: "Bir diğer opsiyonumuz önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmama. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Bir karar vermeliyiz. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya kalamıyorsunuz. problem değil. Daha önemlisi 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti var. Herhalde bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

"Faili meçhul olay çözülene kadar Trabzon deplasmanına gitmeyelim opsiyonu var. Bu opsiyon aklımıza yatıyor ama sadece 3 puan değil 6 puan eksiliyor. Yarışı etkiler. Yine U-19'la gidelim fikri var."

"TFF'nin istifaya çağrılması ve istifa için imza toplanması isteniyor. Sezon sonuna kadar yabancı hakem talep ediliyor. 1959 öncesi şampiyonluklarımız için hemen komisyon kurulup cevap verilmesi isteniyor. 2010-2011 Süper Kupa maçı için Beşiktaş'la birlikte hareket ederek hakkımız olan maça çıkmamız isteniyor."

Süper Kupa maçı için açıklama

Ali Koç: "İki opsiyonumuz var, biri Süper Kupa maçına hiç çıkmamak birisi ise U19 ile çıkmak. Yaptığımız görüşmelerde radikal bir karar alınacaksa Süper Kupa ile başlanmalı dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da 'rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin."

'GELİRİ YOK'

"Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19'la çıkma. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız"

"2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın' demiştim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, Süper Kupa Finali için bilet rezerve etmeyin."

Fenerbahçe ligden çekilme kararını rafa kaldırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı.

"Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz."

FUTBOLCULARA ÇAĞRI

"Devam edeceksek, maçlara U19 ile çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a buradan sesleniyorum. Sizin istediğinizi, Genel Kurul da istiyor. Çıkın, ne yapacaksanız yapın, o şampiyonluğu bize getirin."

Haberin Devamı
Ali Koç: Futbol faaliyetlerini askıya almayı düşünmüyoruz

"Tek tek opsiyonlara girmeden özet görüşleri paylaşacağım. Hiçbir şey yapmamak, yapılabilecek en kötü tercihtir, muhakkak bir şey yapmalıyız dendi. Ne yapılacaksa, kademeli, ölçülü ve zamanlaması doğru olmalı dendi. Kamuoyuna ve yetkililere en güçlü mesajı verirken, bize de en az zarar veren formülleri seçmeliyiz dendi.

'LİGDEN ÇEKİLMEYELİM GÖRÜŞÜ AĞIR BASTI'

"Burada bazı görüşler var: Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sezon sonuna kadar devam edelim. Kalan maçlara gençlerimizle çıkalım. Ligden çekilme durumunu gelecek sezon için değerlendirelim. Ligden çekilmeyelim görüşü çok ağır bastı. Ligden çekileceğimize faaliyetleri donduralım. Bir alt lige de insek aynı MHK, aynı TFF olacak. Benzer sorunları yaşayacağız diyenler oldu."

'FAALİYETLERİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ'

"Futbol faaliyetlerini şu anda hiç askıya almayı değerlendirmiyoruz. Yurt dışında bir organizasyona girelim, şimdiden onun tohumunu atalım görüşü var. Ancak faaliyetleri askıya almak tekrar en alt kümeden başlamak demek. Bunun da üstünden gelebiliriz tabii. Bir diğer görüş ise üst üste ligde 2 maça çıkmamak. UEFA'yla konuştuk ve görüş aldık. Seneye 2. ligdeyiz ama puanlarımız kaldı. Avrupa'da oynayabilir miyiz? UEFA, bu konuda yetkilinin federasyon olduğunu söyledi. Bu alternatifte Avrupa'nın ne olacağı belli değil. "

MALİ SONUÇLAR

"Bu durumun mali sonuçları... Öncelikle tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Hangi ligde olursak olalım, sponsorlarımız bize tam destek vermeye devam edeceklerini söylediler. Stadyum gelirlerinde bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Kombine gelirinin cevabını size bırakıyorum."

"Tek sıkıntı önümüzdeki sezonun yayın gelirleri. Biz Fenerbahçeliler ve Fenerbahçeli iş adamları oradaki açığı kapatacağımızdan şüphemiz yok. Önümüzdeki sezon TFF, 2. oldunuz ama alt lige düştünüz. Sizi Avrupa'ya göndermiyorum derse Avrupa gelirimiz çöpe gider. Esas konu SPK, halka açık bir şirket olduğumuz için onlar duruma bakıyorlar. Çağrı yapmak gerekebilir. Küçük yatırımcıdan bu hisseler alınabilir. Şu an Fenerbahçe'nin borsada 80-85 milyon Euro arası hissesi var. Çağrı yapıldığı taktirde herkesin gelmeyeceği net. Ben onlardan birisiyim ve hissemi bırakmam. Hatta biz gelir gider kaleminde karar bile geçebiliriz."

Ali Koç: 2 alternatifimiz var

Ali Koç: "Ben ve arkadaşlarım, hem dik dururuz hem eğilmeyiz. Önemli olan bizlere bunları yapanlar en büyük gücü, son yıllarda Fenerbahçe camiasının eskisi gibi kenetlenememesinden alıyorlar. İçimizde çok fazla çatlak ses olmasından alıyorlar. Artık bizler de fabrika ayarlarımıza dönmeliyiz."

"2 alternatifimiz var. 1'i hiçbir şey yapmamak. 1'i de futbol faaliyetlerini askıya almak. Ligden çekilme, başka kupalara katılmama vs. vs. Artık hiçbir şey yapmamaktansa bundan sonraki süreçte itiraz bayraklarını kaldırarak her gün ölmektense bir kere ölmeyi daha bir yol olacağını düşünerek sizlerin huzurunuza çıktık."

'ŞAMPİYON OLACAĞIZ DEDİLER'

"Samandıra'da futbolcularımızla bir araya geldik. Dinamik, enerjik bir duruşla gözümün içine bakarak "Sonuna kadar, emeğimizle, terimizle, kanımıza mücadele etmek istiyoruz. Şampiyon olacağız" dediler."

'GENEL KURUL KARARINI ALMAK ZORUNDAYDIK'

"Bu genel kurul kararını almak zorundaydık. Bir gece önce gördüklerimiz, yaşadıklarımız ve bundan sonra bize yaşatacaklarını tahmin ettiğimiz için. En kısa zamanda genel kurulu toplayıp Fenerbahçe'nin bir ve yekvücut olduğunu gösterip gerekli adımları atmak için, en iyi kararın genel kurula gitmek olduğuna karar verdik. Bu süreçte öfkeyle, heyecanla, kızgınlıkla, düşünmeden, taşınmadan burada sizlerin huzuruna çıkmadık."

Ali Koç'tan Erden Timur'a sert sözler

Ali Koç: "Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Bir tanesi var, yalanın insan versiyonu olurdu. Terbiyesiz, utanmadan televizyona çıkıyor ve Trabzon'da yaşanan olaylar için 'Olmamalıydı' diyerek 15 dakika boyunca bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor."

"Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun. Bakalım nereye kadar... Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda 3-5 gün popüler olabilirsin bu söylediklerinden dolayı ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince."

'USLU USLU DAYAK YEMESİNİ BEKLİYORLARDI'

"Kısacası herhalde, uslu uslu futbolcularımızın dayak yemesini bekliyorlardı. Oyuncularımız kahramanca armalarını temsil ettiler. İki camia da itidalli davranmaya çalıştık ancak perde arkasında futbolcularımıza ceza verilmesi için yapılan baskıların da farkındayız. 3 ay evvel burada galibiyetiniz kutladınız. Bu kadar mı geçmişi çabuk unutuyorsunuz. Yok efendim Mert Hakan eli cebinde gelmiş. Neresiyle gelseydi?" "

Haberin Devamı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Şampiyonluğumuz elimizden alınmaya teşebbüs edilmiştir

"Trabzonspor ile dünyanın hiçbir yerinde tamamlanmasına izin verilmeyecek bir maç oynadık. Planlı bir zorbalıkla şampiyonluğumuz bir kez daha elimizden alınmaya teşebbüs edilmiştir ve korkarım ki sezon sonuna kadar devam edecektir. Bu yaşananlar sadece bu camianın fertlerini değil, birazcık vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır. Ama bugün burada toplanmamızın sebebi sadece o maç değil, çok daha fazlasıdır."

"Başarı için kin ve nefret kusan rakipler ve buna müsade edenler, içinde bulunduğumuz kısır döngüde bize artık 'Yeter' dedirtti. Hem de gerçek anlamda 'yeter' o bildiğiniz 'yeterlerden' değil."

'BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU'

"Trabzonspor maçında yaşananlar bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Çünkü bu maçta yaşananlar organize ve planlı şekilde gerçekleşmiştir. Bu, herhangi bir futbol maçında yaşanan olaylardan ibaret değildir. Açık ve net söylüyorum, kim üstüne alınırsa alınsın, bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir."

"Meşru müdafaa yapan oyuncularımız ve çalışanlarımız PFDK'ya sevk edildiler. Trabzon maçları çoğu zaman gergin geçer ama bu maçta hiç görmediğimiz kadar su ve patlayıcı - yanıcı maddeler olmak üzere cisimler sahaya atılmıştır. Her dakika gerginlik artmıştır. Biz bunu İstanbul'dan görüp, 2-0 öndeyken hocamıza 'İstediğin an takımı sahadan çekebilirsin' derken Trabzon emniyeti burnunun dibindeki maça müdahale edememiştir."

'GÖZLEMCİYE TAM PUAN VERİLMİŞ'

"Biz bu maçtan beri yurt dışıyla temas halindeyiz. Uzmanlar, hukukçular, futbol dünyasındakiler... Başımıza gelecekleri bildiğimiz için temas halindeyiz. Gözlemciler, hatta yabancı gözlemci hakeme tam puan vermiştir. Yabancı gözlemci diyorum çünkü bizim temasta olduğumuz yabancı uzmanlar "Bu Avrupa'da olsa bu hakemin lisansı iptal edilirdi" diyenler. TFF'nin getirdiği gözlemci neredeyse tam puan vermiş, 91 puan."

Kongrede yeterli çoğunluk sağlandı

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik: "Bugün Fenerbahçe camiası olarak tarihe geçecek bir gün yaşıyoruz. Mevcut sayımızı paylaşmak istiyorum. Minimum sayı olan 22.588 sayısını aşmış bulunmaktayız."

'Fenerbahçe'nin arkasındayım'

Fenerbahçeliliği ile bilinen ünlü şarkıcı Derya Uluğ da kongreye katıldı ve görüşlerini paylaştı:

'Sadece bizim için değil. Türk futbolu açısından önemli bir gün. Çok büyük birleşme var. İnşallah iyileştirmeye, her şeyin adaletli şekilde yönetilmesine yönelik kararlar alınır. Alınan her kararda Fenerbahçe'nin arkasındayım.'

Haberin Devamı
Başkan Ali Koç'a özel pankart

Fenerbahçeli üyeler stadı tarihi kongre öncesi doldurdu. Fenerbahçe Başkanı için yapılan özel pankart açıldı. Pankartta 'Yolu sen çizdin, birlikte yürüyeceğiz sonsuza kadar' yazısı bulunuyor.

Fenerbahçe'den paylaşım geldi

"Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ve futbolcularımız Mert Hakan Yandaş, Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu, stadımızda yapılacak tarihi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesi Başkanımız Ali Koç’u ziyaret ettiler ve desteklerini ilettiler.

Görüşmenin ardından sahaya geçen Başkanımız Ali Y. Koç, Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ve futbolcularımız, kongre üyelerimizle bir araya geldi.

İsmail hocamız ve futbolcularımız, kongre üyelerimizin sevgi gösterileri eşliğinde stattan ayrıldılar."

Sadettin Saran kongreye geldi

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nün başkan adayı Sadettin Saran da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın yapılacağı Ülker Stadyumu'na giriş yaptı. Saran, girişte yaptığı kısa açıklamada, "Bugün tarihi bir gün. Önemli olan Fenerbahçe" dedi.

 

Haberin Devamı
Taraftardan İsmail Kartal'a destek

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, büyük bir çoşku eşliğinde kongre alanına giriş yaptı. Öte yandan Sportif Direktör Branco da gelen isimler arasında yer aldı

Futbolcular, Olağanüstü Genel Kurul için Kadıköy'e geldi

 

Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu ve Bright Osayi-Samuel, Fenerbahçe'nin olağanüstü genel kurul toplantısına geldi.

Fenerbahçe'den tarihi kongreye özel tişörtler!

Fenerbahçe Kulübü, Süper Lig'deki ve Türk futbolundaki geleceğini netleştirecek genel kurul öncesi, taraftarlarına yönelik özel bir ürün hazırladı.

Sarı-Lacivertliler, kongreye özel üretilen; "Her zaman Hep Seninleyiz Fenerbahçe" ile "Kurulan İttifakları, Bozalım Oyunlarını" yazılı tişört ve atkı satışa çıkardı.

Fenerbahçe'nin resmi mağaza markası Fenerium'dan yapılan açıklama şöyle;

"Büyük Fenerbahçe'nin Büyük Taraftarı için kongreye özel üretilen; "Her zaman Hep Seninleyiz Fenerbahçe" yazılı tişört ile "Kurulan İttifakları, Bozalım Oyunlarını" yazılı tişört ve şal şimdi Stat Mağazaları ve seçili Fenerium Mağazalarında satışta!

Seçili Mağazalar; Bostancı, Göztepe, Pendik ve Tuzla Marina."

Ligden çekilme düşüncesi destek görmedi

Eski yöneticiler ve üyeler, kongrede yönetime her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Ancak ligden çekilme konusunda büyük çoğunluğun tereddütleri var. Üyeler, böyle bir kararın sadece maddi olarak değil prestij anlamında da kulübe ciddi bir etkisi olacağı endişesini taşıyor. Yönetime bu konuda yetki verilse bile bunun son raddeye kadar kullanılmaması görüşü fazlasıyla ağırlıkta. (FANATİK)

Süper Kupa için ağırlıklı karar 'Çıkmayalım' yönünde

Ali Koç ve yöneticiler günlerdir eski yöneticiler, Yüksek Divan Kurulu ve kongre üyeleriyle toplantılar yapıp fikirlerini aldı. Bu görüşmelerde en fazla gündeme gelen eylem planı, 7 Nisan’da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa Finali’ne çıkmayarak Fenerbahçe’nin TFF ve MHK’ye tepkisini göstermesi. Bu şekilde hem ‘hiçbir şey yapmamam’ durumu ortadan kalkacak hem de en az zararla eylem gerçekleştirilecek. (FANATİK)

Oyuncular tüm cephelerde mücadele etmek istiyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticiler, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde takımı ziyaret etti, bugün yapılacak genel kurul öncesinde fikirlerini aldı. Genel kurulda alınması beklenen kararları anlatan Koç, daha sonra Edin Dzeko, Dusan Tadic, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci’den düşüncelerini aldı. Oyuncular, tüm cephelerde sonuna kadar mücadele etmek istediklerini iletti.

Ceza gelirse TFF'yi FIFA'ya şikayet etme planı

Trabzonspor deplasmanlarına gitmeme, ligden çekilme gibi ihtimallerin de tartışıldığı son durumda, sarı-lacivertli yönetim, Trabzonspor maçı için ceza gelirse, TFF’yi FIFA’ya şikayet etmeyi planlıyor.

Ali Koç camianın nabzını yokladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, genel kurul öncesinde camianın nabzını yoklayıp, alınacak kararlarla ilgili etraflıca bir çalışma içinde bulunduğu ifade edildi. Sarı-lacivertlilerin ilk düşünebileceği aksiyonun, 7 Nisan’daki Süper Kupa maçına çıkmamak olabileceği ileri sürüldü.

Kongre saat 17.00'de başlayacak

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilecek toplantı saat 17.00’de başlayacak. Olağanüstü genel kurulun 20 binin üzerinde katılım beklenirken, salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda toplantı 9 Nisan’a kalacak. Sarı-lacivertlilerin tartışacakları konularla ilgili alacağı kararlar futbol kamuoyunu da doğrudan etkileyecek.

 

 

Yazarlar