İngiltere Premier Lig Liverpool-Arsenal maçında skandal! Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

Liverpool-Arsenal maçında skandal! Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

10.04.2023 - 10:21 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'de Liverpool ile Arsenal zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Anfield Road'da karşılaştı. Arsenal 2-0 öne geçtiği karşılaşmada beraberliği son anda kurtardı. Maçta büyük bir skandal yaşandı. Karşılaşmanın yan hakemi Constantine Hatzidakis, Liverpool'un yıldız oyuncusuna dirsek attı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Liverpool-Arsenal maçında skandal Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Liverpool ile Arsenal, Anfield Road'da karşılaştı. Arsenal, Martinelli ve Jesus'un golleriyle 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Salah ve Firmino'nun gollerine engel olamadı. Arsenal kalecisi Ramsdale, Liverpool'un son anlarda kurduğu baskıda takımına 1 puanı getiren kurtartışları gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Liverpool-Arsenal karşılaşması 2-2 sona ererken maçta büyük bir skandal yaşandı. Mücadelenin yan hakemi Constantine Hatzidakis, Liverpool'un yıldız oyuncusuna dirsek attı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Constantine Hatzidakis, hareketi kanıtlanırsa tarihi bir ceza ile karşı karşıya kalacak. İşte ayrıntılar...

ARSENAL ÖNE GEÇTİ AMA...

İngiltere Premier Lig'in 30. haftasında Liverpool ile Arsenal karşı karşıya geldi. Anfield Road'da oynanan mücadele 2-2 sona erdi. Arsenal, 8. dakikada Gabriel Martinelli öne geçti. Martinelli, 28'de asisti yaptı ve Gabriel Jesus farkı ikiye çıkarttı.

Liverpool, 42. dakikada Muhammed Salah ile farkı 1'e indirerek soyunma odasına gitti.

SALAH PENALTIYI KAÇIRDI, FIRMINO AFFETMEDİ

Haberin Devamı

İkinci yarıya da baskıyla başlayan Liverpool, 52. dakikada penaltı kazandı. Muhammed Salah, penaltı vuruşunu auta gönderdi.

Roberto Firmino, 87. dakikada skora eşitliği getirdi.

Liverpool-Arsenal maçında skandal Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

90+5'TE YARIM METREDEN GOL KAÇTI

Büyük heyecana sahne olan maçın son anlarında Liverpool üst üste goller kaçırdı. 90+5'te ise Liverpool'un stoperi Konate'nin kaleye yarım metre mesafeden göğsüyle yaptığı vuruşu Arsenal kalecisi Ramsdale adeta uzayarak çizgiden çıkardı.

ARSENAL İLE CITY ARASINDAKİ FARK: 6 PUAN

Anfield Road'daki 6 maçlık mağlubiyet serisini kıran ancak 7 maçlık galibiyet serisi sona eren Arsenal, puanını 73'e yükseltti ve 1 maç fazlasıyla takipçisi Manchester City ile olan farkı 6'ya çıkardı.

Kazanamadığı son 4 lig maçında 2. beraberliği alan Liverpool, puanını 44 yaptı ve UEFA Şampiyonlar Ligi bileti anlamına gelen 4. sıranın 12 puan uzağında kaldı.

Arsenal, gelecek hafta West Ham deplasmanına gidecek. Liverpool ise Leeds United'ın konuğu olacak.

Liverpool-Arsenal maçında skandal Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

SKANDAL OLAY! YAN HAKEM ROBERTSON'A DİRSEK ATTI

Liverpool-Arsenal karşılaşmasında büyük bir skandal yaşandı. Maçın yan hakemi Constantine Hatzidakis, Liverpoollu Andrew Robertson'a dirsek attı. Mohamed Salah takım arkadaşını olay yerinden uzaklaştırsa da Robertson şaşkınlığını gizleyemedi. 

Robertson, Constantine Hatzidakis'in dirseği sonrası büyük bir şoka uğradı. Andrew Robertson, Mohamed Salah'a "Bana dirsek attı." dedi. Hakem Paul Tierney devre arasında itirazları gerekçesiyle Robertson'a sarı kart gösterdi. Futbol sahalarında ender görülen olayın ardından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Daily Mail'de yer alan habere göre Andrew Robertson maçın devre arasında Hatzidakis'in yanına giderek şiddetli bir itirazda bulundu ve itirazında hakeme temas etti. İngiltere Futbol Federasyonu yaşanan bu olayı incelemeye alacaklarını açıkladı.

Daily Mail'deki haberde "Oldukça doğru. Bir oyuncu benzer bir şey yapsaydı bugün ne diyeceğimizi hayal edebiliyor musunuz? Fulham'ın forvet oyuncusu Aleksandar Mitroviç, FA Cup'ta Old Trafford'da Chris Kavanagh'a yaptıklarından dolayı sekiz maç ceza aldı." ifadelerine yer verdi.

Haberde Hatzidakis'in ligin geri kalanında görev almasının imkansız olduğu belirtildi.

Liverpool-Arsenal maçında skandal Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

PGMOL DA SORUŞTURMA AÇACAK

Yaşanan bu olayın ardından Profesyonel Hakem Yetkilileri Kurulu (PGMOL) maçın yan hakemi Constantine Hatzidakis hakkında soruşturma yapılacağını açıkladı. Hakemler, Constantine Hatzidakis'in Robertson'a attığı dirseğin ardından Anfield Road tribünleri tarafından yuhalandı. 

Haberin Devamı

Sky Sports muhabiri Geoff Shreeves, Robertson'ın tünele girerken öfkeli olduğunu iddia ederek, hakemi "boğazına dirsek atmakla" suçladı.

Profesyonel Hakem Yetkilileri Kurulu (PGMOL), Liverpool-Arsenal karşılaşmasının ardından "Anfield'daki Liverpool - Arsenal maçının devre arasında yardımcı hakem Constantine Hatzidakis ve Liverpool defans oyuncusu Andrew Robertson'ın karıştığı bir olaydan haberdarız" açıklamasını yaptı.

KLOPP'TAN AÇIKLAMA

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, maçın ardından olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu olaylardan hiçbir şey anlamadım. Bir şeyler yaşandığını biliyorum ama izlemedim. Eğer varsa fotoğraflardan ortaya çıkar." dedi.

Liverpool-Arsenal maçında skandal Yan hakem yıldız isme dirsek attı, çok konuşulacak ceza

Yazarlar