Almanya Löw’e veda partisi!

Löw’e veda partisi!

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya, EURO 2020’ye özel bir motivasyonla başlıyor. 2004’ten beri milli takımda görev yapan Joachim Löw, turnuva sonrası ayrılacağı için yeni bir şampiyonluk isteniyor.

Löw’e veda partisi

ALMANYA: 2014 Dünya Kupası’nın galibi Almanya, EURO 2020’ye özel bir motivasyonla hazırlanıyor. 2004 yılından beri Almanya Milli Takımı’nda görev yapan teknik direktör Joachim Löw, turnuva sonrasında görevine veda edecek. Bu nedenle milli takımda Löw için özel bir konsantrasyon hakim.
F Grubu’nda Portekiz ve Fransa gibi iki önemli favoriye karşı mücadele verecekler. Almanya’nın kadrosunda son 2 yılda Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Bayern Münih ile Chelsea’den önemli futbolcular var.
Özellikle son 2 yılda 9 kupa kazanan Bayern Münih’ten tam 8 isim olması da önemli bir detay. Thomas Müller, Toni Kroos, Manuel Neuer, Emre Can, İlkay Gündoğan, Mats Hummels gibi tecrübeli isimler var. Kai Havertz ile Timo Werner de Chelsea formasıyla Şampiyonlar Ligi kazanmış iki önemli yıldız.
Joachim Löw de grubun zorluğuna dikkat çekerek, “Grup gerçekten garip bir şekilde çok zor. Her takım başlangıçtan itibaren limitlerini zorlayacaktır. Avrupa ve Dünya Kupası şampiyonlarıyla aynı gruptayız. İlk maçımız da çok tecrübeli Fransa’ya karşı olacak. Bazı maçları kendi ülkemizde oynayacak olmamız ise ufak bir avantaj” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kupa beyleri

F Grubu’nda yer alan Portekiz, Fransa ve Almanya, turnuva tarihine şampiyonluklarla damga vurmuş 3 takım olarak dikkat çekiyor. Macaristan ise 60’lı yılların başarılı takımıydı.
Almanya daha önce 1972, 1980 ve 1996’da bu kupayı 3 kez kazandı ve en başarılı ülkeler arasına geçti. Fransa da 1984 ve 2000’de şampiyon oldu.
Portekiz ise EURO 2016’daki zaferiyle son şampiyon unvanına sahip. Macaristan da 1964 yılında 3., 1972’de de 4. oldu.

Şimdi sıra İlkay’da

Almanya, 2014 Dünya Kupası’nı kazanırken Mesut Özil’in performansı herkes tarafından çok beğenilmişti. Mesut Özil aynı zamanda o takımın lideriydi. Artık şimdi gözler İlkay Gündoğan’a çevrildi. Manchester City ile Premier Lig’de bu sezon şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi’nde final gören İlkay, kulübündeki hocası Pep Guardiola’nın adeta prensi gibiydi.
30 yaşındaki orta saha artık tecrübeli yıldızlar sınıfına girdi. Bu sezon da Manchester City ile 46 resmi maçta 17 gol atarak skor gücünü kanıtladı.
EURO 2020’de de Joachim Löw, Almanya’nın oyun aklını İlkay’a verecek.

Haberin Devamı

 

Yazarlar