Dünyadan Futbol Luis Suarez, MLS sınırına takıldı! Lionel Messi, 250 kat fazla maaş alacak

Luis Suarez, MLS sınırına takıldı! Lionel Messi, 250 kat fazla maaş alacak

09.12.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Barcelona'da uzun yıllar birlikte oynayan Lionel Messi ile Luis Suarez, MLS'te yeniden buluşmak için geri sayıma geçti. Gremio'dan ayrıldıktan sonra Inter Miami ile anlaşan Uruguaylı forvetin maaşı belli oldu. MLS sınırına takılan Luis Suarez'in Lionel Messi arasındaki maaş farkı dikkat çekti.

Luis Suarez, MLS sınırına takıldı Lionel Messi, 250 kat fazla maaş alacak

Gremio'dan ayrılan Luis Suarez, MLS ekibi Inter Miami'ye imza atmak için artık günleri saymaya başladı. Barcelona'daki unutulmaz başarılarının ardından MLS'te yeniden buluşmaya hazırlanan muhteşem ikiliyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Lionel Messi ile Luis Suarez arasındaki maaş farkının takım içerisinde kriz oluşturabileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

MLS maaş kuralına uymak zorunda olan Inter Miami'nin Luis Suarez'le cüzi miktardan bir sözleşme imzalamaya hazırlandığı belirtildi. MLS kuralına göre sadece 3 oyuncuya yüksek ücret ödeyebilen Inter Miami'nin bu hakkını doldurduğu aktarıldı.

Lionel Messi, Sergio Busquets ve Greogre'ye yüksek seviyede maaş ödeyen Inter Miami'nin transfer etmek için geri sayıma geçtiği Luis Suarez'in maaş konusunda fedakarlık yapmak zorunda kalabileceği belirtildi. The Mirror'ın haberine göre; Luis Suarez'in Inter Miami'de yıllık sadece 200 bin dolar alabileceği vurgulandı.

Lionel Messi'nin ise Inter Miami'den 50 milyon dolar maaş aldığı; bu şartların Adidas ve Apple TV ile yapılan anlaşmalarla daha da yükseldiği belirtildi. Luis Suarez'in Inter Miami ile sözleşme imzalaması halinde Lionel Messi'nin eski takım arkadaşından 250 kat daha fazla maaş alacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

36 yaşındaki Luis Suarez, Gremio formasını 53 maçta giydi. Uruguaylı santrfor bu karşılaşmalarda 26 kez rakip fileleri havalandırdı. Luis Suarez aynı süreçte 17 asist üretti.

Nacional altyapısında futbola başlayan Luis Suarez daha sonra Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona ve Atletico Madrid formaları giydi. 36 yaşındaki santrforun güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

Uruguay Milli Takımı'nda 138 maça çıkan Luis Suarez, 68 gol sevinci yaşadı.