Dünya Kupası Madrid doğumlu Achraf Hakimi, İspanya’yı yıktı! Kaderin cilvesi

Madrid doğumlu Achraf Hakimi, İspanya’yı yıktı! Kaderin cilvesi

06.12.2022 - 22:00 | Son Güncellenme:

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Fas ile İspanya karşı karşıya geldi. Fas’ın tecrübeli sağ beki Achraf Hakimi, İspanya’yı yıkan isim oldu.

Madrid doğumlu Achraf Hakimi, İspanya’yı yıktı Kaderin cilvesi

Fas, 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda İspanya ile karşılaştı. Heyecan dolu müsabakada Arjantin Futbol Federasyonu’ndan Fernando Rapallini görev aldı. Fas - İspanya karşılaşması Eğitim Şehri Stadyumu’nda oynandı. Normal süresi ve uzatma devrelerinde gol sesi çıkmayan mücadelede tur atlayan taraf seri penaltı atışlarıyla Fas oldu. Madrid doğumlu Achraf Hakimi, İspanya’yı yıktı.

Haberin Devamı

Fas Teknik Direktörü Hoalid Regragui, Paris Saint Germain forması giyen 24 yaşındaki sağ beki İspanya maçında da ilk 11’de sahaya sürdü. Achraf Hakimi, Fas’ın grup aşamasında Hırvatistan, Belçika ve Kanada ile oynadığı mücadelelere de ilk 11’de başlamıştı.

24 yaşındaki sağ bek İspanya maçında başarılı performansıyla dikkat çekti. 73 kez topla buluşan Achraf Hakimi, 120 dakika boyunca yüzde 87’lik pas isabet oranı yakaladı. Achraf Hakimi, İspanyol oyuncularla girdiği 10 ikili mücadelenin 7’sinde rakiplerine üstünlük kurdu. Tecrübeli futbolcu maçı 3 top kapma ve 2 pas arası yaparak tamamladı.

Faslı bir ailenin İspanya’ya göç etmesinin ardından Madrid’de doğan Achraf Hakimi’nin İspanya vatandaşlığı da bulunuyor. İspanya’nın elendiği seri penaltı atışlarında Fas’ın son golünü Achraf Hakimi kaydetti. 24 yaşındaki oyuncuya rakipleri 2 faul yaparak maçı tamamladı. Faslı futbolcu, 2022 Dünya Kupası’nda şu ana kadar oynanan maçlarda 1 asist yapma başarısı gösterdi. Tecrübeli sağ bekin güncel piyasa değeri 65 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı