Futbol Manchester United, Altay Bayındır'ı resmen açıkladı! Gözyaşlarına boğuldu

Manchester United, Altay Bayındır'ı resmen açıkladı! Gözyaşlarına boğuldu

01.09.2023 - 11:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Altay Bayındır, Manchester United ile anlaşma sağladı. İngiliz kulübü anlaşmayı resmen duyururken sözleşme detayları belli oldu. Öte yandan Milli kaleci Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal anlar yaşadı.

Premier Lig devi Manchester United, Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Altay Bayındır'ı kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Sözleşme detayları belli olan Altay'a sarı-lacivertliler veda etti.

Haberin Devamı

LIVAKOVIC GELDİ, ALTAY GİTTİ
Manchester United’la anlaşan Altay Bayındır, Fenerbahçe’den ayrıldı. Ankaragücü’nden Temmuz 2019’da transfer edilen milli eldiven inişli çıkışlı bir performans gösterdi. Altay’ın son dönemde taraftarın büyük tepkisini çekmesinin ardından yönetim mecburen yabancı kaleci transferini gündemine aldı. Bu çerçevede Livakovic uzun uğraşlar sonucu kadroya dahil edildi. Daha önce yabancı kaleci gelse de takımda kalarak forma mücadelesi yapmak isteyen Altay, Gaziantep maçından sonraki tepkiler üzerine devam etmenin çok zor olduğunu anladı.

BAŞKAN ALİ KOÇ YOLCU ETTİ
Altay’a uzun süredir ciddi teklifler vardı. Bunları değerlendiremeyen file bekçisi, Gaziantep maçından sonra hala masada olan bu tekliflere sıcak bakmaya başladı. Bunların başında da Manchester United geliyordu. İngiliz devi, Altay’ı ikinci kaleci olarak düşünüyordu. Yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı ve milli file bekçisi İngiltere’nin yolunu tuttu. Bu yolculuk öncesi Başkan Ali Koç ve yönetici Selahattin Baki de futbolcuyu uğurlayanlar arasındaydı. İlk kez yönetim bir oyuncuyu havalimanına kadar yolcu etti.

Haberin Devamı

PARA KAZANDIRARAK GİTTİ
Bu jestin sebebi Altay’ın yaptığı fedakarlıktı. Başarılı kaleci, Ocak ayından itibaren kendisini isteyen kulüplere imza atabilirdi. Fenerbahçe’nin sunduğu imkan sayesinde bu teklifleri aldığını ifade eden Altay, sarı-lacivertlilerle sözleşme imzalayarak kulübe yaklaşık 7 milyon euro para kazandırdı. Başkan Koç ve yönetim de bu hareketi unutmadı ve milli kaleciyi havalimanına kadar uğurladı.

MANCHESTER UNITED ALTAY'I RESMEN DUYURDU
İngiliz kulübü Manchester United transferi resmen duyurduFenerbahçe yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kulübümüz, milli kalecimiz Altay Bayındır’ın transferi konusunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United FC ile 5 Milyon Euro bonservis, sonraki satıştan %20 pay, satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon Euro pay olacak şekilde anlaşma sağlamıştır.

Manchester United, Altay Bayındırı resmen açıkladı Gözyaşlarına boğuldu

Altay Bayındır imzayı attıktan sonra duygularını şu şekilde dile getirdi: "Manchester United'a katılmak ve bu inanılmaz kulübü temsil eden ilk Türk oyuncu olmak büyük bir onur. Başarıya dair bir tutkum var ve hedeflerimize ulaşmasına yardımcı olmak için her şeyi vereceğim. Böylesine deneyimli bir kaleci ekibiyle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum."

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: F.BAHÇE'YE PARA KAZANDIRMADAN GİTMEM
Gitmeden önce havalimanında Altay Bayındır'ı uğurlayan Başkan Ali Koç, kulüp televizyonuna şu açıklamaları yaptı:  "Altay, kendine yatırım yapan bir sporcu. Herkesin kulübünde isteyeceği bir profil. 21 yaşında Fenerbahçe kalesini ona emanet ettik. O zaman da herkes şaşırmıştı. 10 numara, 5 yıldız bir insan. Herkesin kulübünde isteyeceği bir sporcu."

"Manchester United bir zirve. Oradan daha ötesi de pek yok. Altay, Manchester'dan teklif aldıktan sonra hiçbir mecburiyeti yokken Fenerbahçe ile sözleşmesini uzattı. 'Fenerbahçe'ye para kazandırmadan gitmem' dedi. Bunu çok çok az oyuncu yapar."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Altay Bayındır Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal anlar da yaşandı. Fenerbahçe'den yayınlanan görüntülerde Milli file bekçisinin gözyaşlarını tutamadığı ekranlara yansıdı. 

Haberin Devamı

Manchester United, Altay Bayındırı resmen açıkladı Gözyaşlarına boğuldu

Altay Bayındır vedası sırasında şu ifadelerde bulundu: "Çok duyguluyum. Başkanımızın güzel sözleri sonrası hayatımda ilk kez böyle bir hissiyat geldi. Çok fazla anım var. Gğüzel şeyler, sakatlıklar, şanssızlıklar var. 4 ay ağrılarla oynadım. Burası çok farklı bir atmosfer. Duygularımı çok iyi kontrol ederim ama şu an kontrolü kaybettim. Hala savaş var içeride. Her yerde çok anım var. Çok güzel şeyler yaşadım. Kelimelerle anlatamıyorum. 4 sene içinde çok fazla şey yaşadım. Çok sevindik, hüzünlü olduk, kızdık ama savaştan vazgeçmedik. Forma için gerekeni yaptık. Taraftarların mutlu ayrılması için mücadele verdik. Kaptan oldum, kesintili konuşmam lazım yoksa... İçerisi patlıyor. Kaptanlık pazubandını taktığımdaki duygularım çok başka... Çocukluğumuzun takımı... Burada bunları yaşamak..."

4 SEZON FORMA GİYDİ
Fenerbahçe kalesini dört sezon koruyan Altay Bayındır 145 resmi maça çıktı. Kalesinde 162 gol gören 25 yaşındaki file bekçisi 44 müsabakayı ise gol yemeden kapattı. Altay Bayındır geçtiğimiz mart ayında attığı 4 yıllık imzayla sözleşmesini 2027’ye kadar uzatmıştı. Başkan Ali Koç imza töreninde milli kalecinin yanında yer almıştı.

Haberin Devamı

YUGOSLAV EKOLÜ
Fenerbahçe’de Yugoslav ekolü yeniden hayata geçti. Sarı-lacivertlilerin tarihinde Brezilya ve Yugoslav ekolleri ile önemli başarılar gelmişti. Bu tespiti yapan yönetim, şampiyonluk için benzer bir ekol ve ortam oluşturmak gerektiğini uzun süredir düşünüyordu. Bu anlamda Zajc, Dzeko, Tadic ve son olarak Livakovic’in buluşması çok da tesadüf değil.

Sarı-lacivertli yönetim bu deneyimli isimleri aynı zamanda bir ekol oluşturabilecek oyuncular olmaları sebebiyle de transfer etti. Hırvat, Sloven, Sırp ve Boşnak dört oyuncunun en büyük özellikleri ise işlerini çok ciddi şekilde yapmaları olarak gösteriliyor. Bu durum Samandıra’daki başta yerli oyuncular olmak üzere herkesi olumlu yönde etkiliyor.