Diğer Manisa’dan maraton geçti

Manisa’dan maraton geçti

16.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk kez düzenlenen Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu 10 ve 21 kilometrelerde koşuldu, dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Manisa’dan maraton geçti

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu tamamlandı. 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde kadın ve erkeklerde dereceye giren isimler belli oldu.

Atatürk Kent Park’tan start alan 10 kilometrelik parkur, Yunusemre sınırları içinde koşulurken, 21 kilometrelik parkurda ise Yunusemre ve Şehzadeler’deki organize sanayi bölgesi, Sultan Camisi, Manisa Hükümet Konağı, Ulupark ve Lale Meydanı’ndan geçerek, Atatürk Kent Park’ta bitiş çizgisine ulaşıldı.

Yarı maratonda 10 kilometre kadınlarda Özlem Işık 1’inci, İpek Öztosun 2’nci, Şükran Güneş Bayar da 3’üncü olurken, erkeklerde ise Hamdullah Albay 1’inci, Hasan Uzun 2’nci, Mustafa Can Akbülen 3’üncülüğü elde etti. 21 kilometre kadınlarda Ezgi Kaya 1’inci, Derya Kaya 2’nci, Serra Sude Kökduman ise 3’üncü basamakta yer aldı. Erkeklerde ise Kenyalı Boaz Kiptoo Kiplagat 1’inci, Hüseyin Can 2’nci, Ahmet Alkanoğlu ise 3’üncü sırayı elde etti.

Sporculara ödüllerini TAF Başkanı Fatih Çintimar takdim etti.

Haberin Devamı

Renkli görüntüler

Vestel Manisa Yarı Maratonu renkli görüntülere de sahne oldu. Organizasyona küçük bebekleri ile katılan çiftler renk kattı. Yarı maratona katılarak kendi bağış kampanyasını oluşturan koşucular, adımlarını iyilik için attı. Ayrıca Beyaz Ay Derneği aracılığıyla açılan kampanyada toplanan bağışlar, Vestel mühendisleri ve YGA tarafından geliştirilen, görme engelli bireylerin hayatında fark oluşturan akıllı baston WeWALK bağışına dönüştü.

Yazarlar