Şampiyonlar Ligi Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti! 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti! 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

12.10.2022 - 10:07 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçlar nefes kesti. PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Mbappe, Benfica sınavında tarihe geçerken, Maccabi Haifa-Juventus karşılaşmasında sürpriz sonuç ortaya çıktı. Real Madrid'de ise son dakika mucizesi yaşandı. İşte detaylar...

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4'üncü hafta karşılaşmaları bugün oynanan 8 maçla sona erdi. PSG'de Mbappe maça damga vururken gecenin şok skorunu Juventus aldı. Real Madrid'de ise son dakika mucizesi yaşandı.

Haberin Devamı

CITY KOPENHAG'A TAKILDI
Devler Ligi'nin en büyük favorilerinden biri olan Manchester City, deplasmanda Kopenhag ile 0-0 berabere kaldı.

GOL VAR'DAN DÖNDÜ, PENALTI KAÇTI
11. dakikada Manchester City Rodri'nin enfes golüyle öne geçti. Fakat VAR'da yapılan inceleme sonrasında Mahrez elle oynadığı için gol iptal edildi.

25. dakikada ise Manchester City penaltı yakaladı. Penaltı noktasına gelen Riyad Mahrez, penaltıyı kaçırdı.

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

CITY 10 KİŞİ KALDI
30. dakikada Manchester City'de Sergio Gomez kırmızı kart gördü. İlk yarı golsüz eşitsizlikle tamamlandı. Parken'de oynanan mücadelenin ikinci yarısı, ilk devreye göre daha sönük geçti. İngiliz ekibi rakip kalede pozisyonlar bulmasına rağmen gecenin başarılı ismi kaleci Kamil Grabara'yı geçemedi. İki takım golsüz beraberlikle sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı

PEP, HAALAND'I DİNLENDİRDİ
Teknik direktör Pep Guardiola ileri uçta yeni transferlerden Alvarez'i tercih ederken, sezona müthiş başlayan Norveçli gol makinesi Erling Haaland'ı dinlendirdi. Öte yandan Kopenhag, play-off turunda temsilcimiz Trabzonspor'u elemişti. Bu sonucun ardından Manchester City 10, Kopenhag ise 2 puana yükseldi.

GECENİN SÜPRRİZİ JUVENTUS
İtalyan devi Juventus deplasmanda Maccabi Haifa ile karşı karşıya geldi. Sammy Ofer Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Maccabi Haifa 2-0'lık skorla kazanarak büyük sürprize imza attı. İsrail temsilcisine galibiyeti getiren golleri 7 ve 52. dakikalarda Omer Atzili kaydetti.

JUVE'DE KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 maç sonra ilk kez galibiyet alan Maccabi Haifa, grupta 3 puana yükseldi. Juventus ise kötü gidişata engel olamadı ve 3 puanda kaldı.

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

ALLEGRI: İSTİFAYI DÜŞÜNMEDİM
Juventus Teknik Direktörü Allegri maçtan sonra yaptığı açıklamada "Yarından itibaren derbiye kadar tesislerde kampa giriyoruz. Kulübümüz ve taraftarımız için bu bir görevdir. İşler zorlaştığında cesurca meydan okumalısınız. Bu yüzden istifayı etmeyi hiç düşünmedim" dedi.

BELLINGHAM ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Borussia Dortmund kendi sahasında Sevilla'yı ağırladı. Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. İspanyol ekibi 18. dakikada Nianzou ile öne geçti. 35. dakikada Bellingham Alman ekibine beraberliği getirdi. İngilizlerin genç yeteneği, arka arkaya dört Şampiyonlar Ligi maçında gol atan 20 yaş altındaki ilk oyuncu oldu. Bu sonuçla Dortmund puanını 7'ye, Sevilla ise 2'ye çıkardı.

Haberin Devamı

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

MBAPPE PSG TARİHİNE ADINI YAZDIRDI
PSG evinde Benfica'yı konuk ederken sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. 40. dakikada Mbappe penaltıdan golü buldu. Benfica ise yine penaltıdan Joao Mario ile eşitliği sağladı. Bu sonuçla her iki takım da puanını 8'e yükseltti. 31 gole ulaşan Kylian Mbappe, 30 gollü Edinson Cavani'yi geride bırakarak PSG'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu oldu.

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

LUIS CAMPOS'TAN MBAPPE AÇIKLAMASI

Sportif Direktör Luis Campos, Mbappe'nin ayrılacağıyla ilgili çıkan haberler sonrasında "Mbappe ile her gün birlikteyim, devre arasında ayrılmaktan hiç bahsetmedi. Başkanla da bu konuda görüşmedi" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

MESSI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ
Öte yandan PSG'nin Arjantinli yıldızı Messi, sakatlığı dolayısıyla karşılaşmayı tribünden takip etti. PSG, bu sezon Messi'nin oynamadığı 2 maçtan da galibiyet çıkaramadı.

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

REAL PUANI 90+5'TE KURTARDI
Real Madrid deplasmanda Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geldi. Real Madrid puanı 90+5. dakikada aldı. Shakhtar 46. dakikada Zubkov ile öne geçti.

Real Madrid müsabakada as kadrosunda yer alan isimleri dinlendirmeyi seçti. İkinci yarıda yenen gol sonrası Real Madrid 68. dakika itibariyle 5 değişiklik hakkını bitirdi.

RUDIGER KORKUTTU

90+5'te Rüdiger Real Madrid'e puanı getirdi. Gol sonrası Antonio Rüdiger ve Shakhtar kalecisi Trubin ciddi sakatlık geçirdi. Real Madrid puanını 10'a yükseltti ve grup liderliğini sürdürdü. Shakhtar ise puanını 5'e yükselterek ikincilik koltuğundaki yerini korudu.

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

SAN SIRO'DA CHELSEA KAZANDI
Gecenin sonucu en çok merak edilen randevusunda Milan ile Chelsea karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi maçı 2-0 kazandı ve rakibine rövanşı vermedi.

Haberin Devamı

San Siro Stadyumu'nda Maviler'in gollerini 21. dakikada penaltıdan Jorginho ve 34. dakikada Aubameyang kaydetti. Milan'da 18. dakikada Tomori kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Chelsea puanını 7'ye çıkarırken Milan ise 4 puanda kaldı.

Mbappe Şampiyonlar Ligi tarihine geçti 90+5 mucizesi, kanlar içinde kaldı

CELTIC FİŞİ İKİNCİ YARIDA ÇEKTİ
Celtic evinde Red Bull Leipzig'i 2-0 mağlup etti. Golleri 75. dakikada Timo Werner ve 84'de Forsberg attı. RB Leipzig puanını 6'ya yükseltirken Celtic ise 1 puanda kaldı. Maksimir Stadı'nda Dinamo Zagreb ile Red Bull Salzburg 1-1 berabere kaldı.