Karagümrükspor Mbaye Diagne tutulamıyor! Süper Lig'e damga vurdu

Mbaye Diagne tutulamıyor! Süper Lig'e damga vurdu

06.11.2022 - 18:23 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fatih Karagümrük, Antalyaspor'a konuk oldu. Heyecan oldu maç Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu'nda oynandı. Nefes kesen maçta Karagümrük'te Mbaye Diagne maça damga vuran isim oldu. Senegalli futbolcu bu sezon gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Mbaye Diagne tutulamıyor Süper Lige damga vurdu

Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 13. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu'nda oynandı. Karagümrük'ün golcü futbolcusu Mbaye Diagne, oynanan bu maça damga vurdu. Senegalli futbolcu bu sezon göstermiş olduğu performansla taraftarın sevgilisi haline geldi. 

Haberin Devamı

Andrea Pirlo'nun öğrencileri, maça hızlı bir giriş yaptı. Müsabakanın henüz 4. dakikasında Karagümrük'ün hızlı atağında Diagne, sol çaprazdan gönderdiği topta arka direkte Ebrima Colley topa yetişti ve sağ ayağıyla yaptığı vuruş ağlarla buluştu. Ebrima Colley, attığı gol ile bu sezonki ilk golünü kaydetti. 

DİAGNE'DEN ŞIK GOL

Dakika 19'da Karagümrük'ün golcü futbolcusu Mbaye Diagne, yine sahneye çıkan isim oldu. İlk golün asistini yapan tecrübeli futbolcu bu kez kendi golünü attı. Ebrima Colley'in pasında ceza sahasında topla buluşan Diagne, iki rakibinin arasından harika sıyrıldı ve sağ ayak içiyle yerden uzak köşeye nefis bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Mbaye Diagne tutulamıyor Süper Lige damga vurdu

KALECİ VİVİANO'YA SARI KART

Karagümrük'ün tecrübeli file bekçisi Emiliano Viviano, dakika 30'da maçın temposunu düşürdüğü gerelçesiyle sarı kart gördü. Viviano, oyun alanına bir top daha atığı sırada hakem Abdulkadir Bitigen kartına başvurdu.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR'DA WRIGHT BOŞ GEÇMEDİ

Antalyaspor'un santraforu Haji Wright, bu maçı da boş geçmedi. 35. dakikada sağ kanattan Bünyamin'in açtığı ortada Wright, ön direkte harika yükseldi ve yaptığı düzgün kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek farkı bire indirdi. Golcü futbolcu bu sezon 9. golünü kaydetti.

Mbaye Diagne tutulamıyor Süper Lige damga vurdu

BERABERLİK GOLÜ GÜRAY'DAN GELDİ

Antalyaspor, kendi evinde harika bir dönüş yaptı. Ev sahibi 2-0 düştüğü maçta Güray Vural'ın attığı şık golle beraberliği yakaladı. Antalyaspor'da kullanılan köşe vuruşunda dışarıya seken topta yaklaşık 30 metrede önünde bulduğu topu Güray, önce kontrol etti sonra sol ayağının üstüyle vuruşunu gerçekleştirdi ve köşeye giden top ağlarla buluştu. 

İNANILMAZ GERİ DÖNÜŞ

Maçın ilk yarısında adeta gol düellosu yaşandı. Konuk ekip Karagümrük, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada, ilk 45 dakika dolmadan 3-2 geriye düştü. Dakika 45+2'de Antalyaspor'da Fernando'nun soldan kullandığı kornerde Veysel Sarı arka direkte bomboş pozisyonda topla buluştu ve yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Bu gol ile Antalyaspor, geriye düştüğü karşılaşmanın ilk yarısını 3-2 üstünlük ile kapattı.

Haberin Devamı

 

Mbaye Diagne tutulamıyor Süper Lige damga vurdu

İNANILMAZ GOL KAÇTI 

Dakika 66'da Mbaye Diagne inanılmaz bir golü kaçırdı. Antalyaspor savunmasının hatsında topu alan Diagne, meşin yuvarlağı sürdü ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Diagne, oluşan pozisyonda kaleciyi de geçti ancak boş kaleye yaptığı vuruş yandan auta gitti. 

GÜRAY VURAL FARKI AÇTI 

Fraport TAV Antalyaspor, Güray Vural'ın attığı golle VavaCars Fatih Karagümrük karşısında farkı 2'ye çıkardı. Köşe vuruşu kazanan ev sahibi, Fernando'nun sağdan kullandığı kornerde dışarıya açılan topa Güray sol ayağıyla sert bir şekilde gelişine vurdu ve savunmada Colley'in müdahalesi yeterli olmayınca top ağlarla buluştu. 

Mbaye Diagne tutulamıyor Süper Lige damga vurdu

MBAYE DİAGNE ALEV ALDI

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük'te Mbaye Diagne şu ana kadar gösterdiği performansla dikkat çekti. Kırmızı-siyahlıların sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Senegalli santrfor, 12 müsabakada forma şansı buldu. Mbaye Diagne bu maçlarda 7 gol atma başarısı gösterdi. Senegalli golcü takım arkadaşlarına da 2 gol pası verdi ve muhteşem performansıyla taraftarlarının sevgilisi oldu.

Haberin Devamı

Heyecan dolu maçı Antalyaspor, 2-0 geriye düştüğü müsabakada 4-2 kazandı. Bu sonuç ile ev sahibi hanesine 3 puan yazdırdı.

Yazarlar