Karagümrükspor Mbaye Diagne'den Türkiye açıklaması! 'Yeni ufuklara gitmek istiyorum'

Mbaye Diagne'den Türkiye açıklaması! 'Yeni ufuklara gitmek istiyorum'

17.06.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

Bu sezon Fatih Karagümrük forması ile sezona damga vuran Mbaye Diagne, İstanbul temsilcisiyle sözleşmesi sona erdi. Takımdaki geleceği merak edilen Senegalli futbolcu, yaptığı açıklamalarla bu konuya noktayı koydu.

Mbaye Diagneden Türkiye açıklaması Yeni ufuklara gitmek istiyorum

Süper Lig'i 7. sırada bitiren Fatih Karagümrük'te teknik direktör Andrea Pirlo ile yollar ayrılmıştı. Öte yandan takımın golcü futbolcusu Mbaye Diagne'nin ise sözleşmesi sona erdi. Geleceği merak konusu olan Senegalli futbolcudan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

AYRILIĞI AÇIKLAMIŞTI

Sezonu 23 lig golüyle, gol krallığı listesinde ikinci sırada tamamlayan Mbaye Diagne, Fatih Karagümrük - Kasımpaşa maçından sonra takımdan ayrıldığını açıklamıştı.

Senegalli golcü, "Sözleşmem bitiyor ve Karagümrük'ten ayrılıyorum. Buradaki herkese çok teşekkür ederim." demişti.

Diagne, "Büyük ihtimalle Türkiye'de kalabilirim. Her şeye açığım. Avrupa'daki tekliflere de açığım. Ancak burayı çok seviyorum, buradaki insanları çok seviyorum. Değerlendireceğiz." sözleriyle konuşmasını noktalamıştı.

Mbaye Diagneden Türkiye açıklaması Yeni ufuklara gitmek istiyorum

BU SEZON ALEV ALDI

Mbaye Diagne, Fatih Karagümrük forması ile bu sezon toplam 35 resmi maça çıktı. Senegalli futbolcu söz konusu maçlarda 25 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 6 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Haberin Devamı

İşte Mbaye Diagne'nin açıklamaları...

Şu andaki formuna ulaşmak için çok çalıştığını aktaran 31 yaşındaki futbolcu, "Yedi aylık sakatlıktan geri dönüyordum. Zordu ama zihinsel olarak iyi bir şekilde geri dönmeye hazırdım. Kendi seviyeme geri dönmek zorundaydım çünkü ikna etmem gereken çok insan vardı. Bir şeyi istediğinizde, ona sahip olmak için kendinize imkan sağlamalınısız" diye konuştu.

Mbaye Diagneden Türkiye açıklaması Yeni ufuklara gitmek istiyorum

Milli Takım'daki geleceği sorulan Mbaye Diagne, "Bana sık sık Milli Takım'da olup olmayacağım soruluyor. Bazen bu beni rahatsız ediyor. Seçilmek ya da seçilmemek bana bağlı değil. Hayatta her şeye sahip olamazsınız." sözlerini sarf etti.

Senegalli futbolcu, "Fatih Karagümrük ile sözleşmem 30 Haziran'da sona eriyor. Başka mücadelelere, yeni ufuklara gitmek istiyorum. Kendimi orada kalırken göremiyor. Türkiye'de hedefime ulaştım. Türkiye'deki sezonumdan çok memnunum. Hakkımda en çok konuşulan şampiyona bu oldu ama bu başarıyı başka bir ülkede tekrarlamak istiyorum" dedi.

İyi bir sezon geçirmesine rağmen Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Aliou Cisse tarafından kadroya davet edilmediği hatırlatılan deneyimli golcü, bu konuda bir değerlendirme yapmayacağını söyledi. Diagne, "Benim için önemli olan en üst seviyede gelişmeye devam etmek. Ülkemi seviyorum ve Milli Takım'a seçilmemem bu durumu değiştirmeyecek. Çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar