Tenis Medvedev kortta duş aldı! Yetkilileri uyardı

Medvedev kortta duş aldı! Yetkilileri uyardı

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sıcaktan ayakta kalmakta zorlanan tenisçilerin görüntüsü, ABD Açık çeyrek final maçına damga vurdu. Rublev soğutucu fan ile kendine gelmeye çalışırken, soğuk sularla kortta duş alan Medvedev 'Bir oyuncu ölüp kalacak' diyerek yetkilileri uyardı

Medvedev kortta duş aldı Yetkilileri uyardı

Amerika Açık'ta, daha önce görmeye pek alışık olmadığımız görüntüler, sıcaklar nedeniyle bu seneki turnuvada karşımıza çıkıyor.
New York'ta gerçekleştirilen dev organizasyondaki bir çok maçta sporcular, aşırı sıcaklar nedeniyle karşılaşmaları tamamlamakta zorlanıyor. Hemen her maç, ünlü isimlerin kendilerini serinletmeye çalışan görüntüleriyle dolup taşıyor. Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı olan Daniil Medvedev ile 8 numaralı seribaşı Andrey Rublev arasında oynanan çeyrek final mücadelesi, bu sıkıntının ayyuka çıktığı karşılaşma oldu.
Arthur Ashe Stadyumu'nda iki Rus raketin karşılaşması, sporcu sağlığı tartışmalarını başlattı. Kentte 35 dereceye ulaşan sıcak altında oynanan maçta Medvedev bir çok kez sağlık muayenesi oldu. Buzlu havluyu boynuna dolayarak sıcak basan vücudunu serinletmeye çalışan oyuncu, maç bitiminde ise görevliden iki soğuk şişe su istedi ve bunları başından aşağı dökerek adeta kortun ortasında duş aldı.

Haberin Devamı


Rublev de oyun ve set aralarında özel fanlı soğutucu ile kendisini serinletmeye çalıştı. Konuyla ilgili zaman zaman hakemle de konuşan Medvedev'in maç sırasında kameraya 'Bir oyuncu ölüp kalacak, sonra göreceksiniz' şeklinde sıcaktan şikayet ettiği sözleri, maçın canlı yayınına da yansıdı.

Alcaraz yarıladı

ABD Açık tek erkekler çeyrek finalinde 1 numaralı seri başı Carlos Alcaraz, Alman Zverev'i mağlup etti. Rakibini 6-3, 6-2, 6-4'lük üç setle geçen İspanyol tenisçi yarı finale yükseldi, Medvedev ile eşleşti. Tek kadınlarda 2 numara Sabalenka, Çinli Zheng'i 6-1, 6-4, Madison Keys Çek Voundrousova'yı 6-1, 6-4'lük setlerle eleyerek yarı finale uzandılar.

Yazarlar