Voleybol Mehmet Akif Üstündağ, büyük sürprizi duyurdu! Futbol stadyumunda açılış maçı

Mehmet Akif Üstündağ, büyük sürprizi duyurdu! Futbol stadyumunda açılış maçı

03.10.2023 - 13:24 | Son Güncellenme:

VNL ve Avrupa Şampiyonası’nda tarihi zaferler elde eden ve son olarak Olimpiyat elemelerini de zirve de tamamlayan Filenin Sultanları, gözünü yeni hedeflere çevirirken Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2026'da ev sahipliği yapacağımız Avrupa Şampiyonası için konuştu.

Mehmet Akif Üstündağ, büyük sürprizi duyurdu Futbol stadyumunda açılış maçı

 Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), besin takviye markası Solgar Vitamin ile 2 yıllığına voleybol milli takımlar ana sponsorlu anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda düzenlenen sponsorluk imza törenine TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Solgar Türkiye CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ütebay, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Aslı Kalaç ve Kübra Akman ile A Milli Erkek Voleybol Takımı sporcuları Burak Güngör ve Vahit Emre Savaş'ın yanı sıra davetliler katıldı.

ÜST ÜSTE 22 GALİBİYET 3 KUPA

VNL'de şampiyon olan ve Avrupa Şampiyonası’nda 8'de 8 yaparak altına uzanan Filenin Sultanları 15 maçlık namağlup serisi yakalamıştı. Sonrasında olimpiyat elemelerinde oynanan 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sultanlar toplamda 22 galibiyet elde etti. Bu seri içinde Türkiye 3 kupa kazandı. Japonya'da oynanan elemeleri birinci tamamlayanlara FIVB tarafından Dünya Kupası veriliyor.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Üstündağ, büyük sürprizi duyurdu Futbol stadyumunda açılış maçı

FARK OLDUKÇA AÇILDI

FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Sıralaması’nın zirvesindeki Türkiye, Tokyo’daki olimpiyat elemelerinin ardından rakipleriyle farkı açtı. Santarelli yönetimindeki ekip 397.46 puanla zirvede yer alırken, ikinci sıradaki Sırbistan 359.30, üçüncü sıradaki Amerika Birleşik Devletleri 357.65 puanla Filenin Sultanları’nı takip etti.

2026 AVRUPA ŞAMPİYONASI BİZDE

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ geçtiğimiz günlerde 2026 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağımızı şu şekilde dile getirmişti: "Müjdeyi vereyim. 2026 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliği bizde. Ortak bir ev sahipliği olacak ancak final aşamaları da bizde. 2027 için de görüşmelerimiz sürüyor."

Üstündağ, TVF'nin sponsorluk anlaşmasında 2026'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçı hakkında da konuştu.

'FUTBOL STADYUMUNDA AÇILIŞ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORDUK'

2026'da ev sahipliği yapacağımız turnuvanın açılış maçı için konuşan Başkan Üstündağ, “Türk voleybolu hem başarısıyla hem organizasyonlarıyla dünyada bir marka, bir numara. Bunu CEV ve FIVB’nin başkanları ve yönetimi de söylüyor. Format değişikliği sebebiyle artık çift rakamlı yıllarda Avrupa Şampiyonası yapılacak. Hangi salon, hangi şehir olduğu henüz netleşmedi. Biz çok büyük salonlarda hatta futbol stadyumunda bir açılış maçı yapmayı düşünüyorduk. İtalya’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açılışı 2026’da Türkiye’de yapmayı düşünüyoruz. Zaman yaklaştıkça bu güzellikleri sizinle paylaşacağız.” dedi. 

Haberin Devamı

Mehmet Akif Üstündağ, büyük sürprizi duyurdu Futbol stadyumunda açılış maçı

'KADIN VE ERKEK MİLLİ TAKIMLARIMIZLA YER ALMAK İSTİYORUZ'

Geride kalan yaz ayını 'voleybolun altın yılı' diye adlandıran TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Türk voleybol dün neler yaptı, yarın neler yapacağını takip edip görüyoruz. Önemli başarılarda değer ortağımız sponsorlarımız ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Voleybolda dünyanın 1 numarası olurken, hayalleri gerçekleştirirken sponsorlarımız büyük bir çoğunluğu bu anlara şahitlik etti. Ama inanma olasılığı azdı. Sponsorumuz Türkiye'nin önemli bir markası. Erkeklerde ve kadınlarda ana sponsorluk için buradayız. Daha büyük işlerde sponsorların faydasını, paydaşların önemini bir kez daha belirtmek istiyoruz. Olimpiyat bileti alan 'Filenin Sultanları', almak için mücadele eden 'Filenin Efeleri'. Dünyada 1 numarayız. 1 yılda üç turnuva ve üçünde de şampiyon olduk. Tarihimizde erkeklerde bir ilki yaşadık. Challenger Kupası'nı aldık. Milletler Ligi ilk kez temsil ediliyoruz. Olimpiyat elemelerini de tarihimizde ilk kez oynuyoruz. Umut ediyorum ki buradan çıkacağız. Çıkamasak da Milletler Ligi'nden alacağımız puanlarla çıkacağız. Olimpiyatlarda kadın ve erkek milli takımlarımızla yer almak istiyoruz. Sponsorumuz bizi bizden daha iyi, o kadar güzel takip etmiş ki voleybolda yol arkadaşlığı yapmanın bir kez daha önemini görüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar