Mehmet Çiftçi

Mehmet Çiftçi

mehmet.ciftci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Webo, Fenerbahçe formasını giydiği ikinci haftada da fileleri havalandırması bana onunla yaşadığım ilginç bir anımı hatırlattı.

2011 yılıydı. Webo'nun menajeri Vicente Montes beni telefonla arayarak Webo'nun Mallorca'da zor günler geçirdiğini ve Türkiye'de bir kulübe önermek istediğini söyledi. Webo, La Liga'nın önemli golcülerinden biriydi. Mallorca'nın borç batağına saplanması futbolcularına ödeme yapamaması gibi olaylar herkesin bu kulüpten kaçmasına yol açıyordu. Benim aklıma hemen Galatasaray geldi. Galatasaray o dönem kanatlarda işleyecek golcü arayışı içerisindeydi. Forlan ve Reyes'i pas geçip Webo'yu alabilirlerdi. Hemde çok düşük bir ücrete. Montes'e "İstanbul'a git Galatasaray'a bu futbolcuyu öner" dedim. Bondervis bedeli olarak da Mallorca, Webo için 900 bin euro talep ediyordu. Futbolcunun istediği ücret ise 1 milyon 250 bin euro'ydu. Bu rakamlar son derece uygundu.

Montes beni dinleyerek İstanbul'un yolunu tuttu. Webo'yu Galatasaray'a sundu. İspanyol menajerin bana dediğine göre Galatasaray Webo'nun ve kendisinin yüzüne bile bakmamış. Galatasaray transfer izleme komitesi Fatih hocaya "Webo'dan iyi futbolcu olmaz işimize yaramaz" raporu vermiş. Bu olay üzerine şaşkına dönen Vicente Montes İstanbul'da bir kaç gün kalarak bu futbolcuyu son çare olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a sundu. Belediye'yi çalıştıran Abdullah hoca Webo'ya onay vererek hemen transfer etti. Hemde son derece uygun bir fiyata... Sanırım 750 bin euro bonservis bedeli ödeyerek bu futbolcuyu aldılar. Webo İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 54 maçta 24 gol atmayı başardı. Şimdide Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe formasını giydiği ilk iki maçta gol atmayı başararak Türkiye'nin en iyi transferlerinden biri olduğunu gösterdi. Webo bu sezon sonuna kadar 10'un üzerinde gol atmayı başarır. Bu olay gösteriyor ki futbolcu transferi Türkiye'de reklam ve forma satışı üzerinden gerçekleştirliyor. Webo, Galatasaray'a belki forma sattıramazdı ancak İspanyolların dediği gibi terini ve derisini sahada bırakacak bir futbolcuydu.

Webo Fenerbahçe'ye transfer oldu ancak heme arkasından Sarı-lacivertli kulübe dar gelir lafları başladı. Bu görüşlere önerim siz Webo'nun tadını çıkartmaya başlayın.