Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Takımın en tecrübeli 2 oyuncusu dün Beşiktaş adına oyunun kaderini belirleyen isimler oldu.
Guti en azından dünkü maç için sadece adıyla sahadaydı. “Hiçbir şey yapmasa 2 pas atıyor ve neden Real’de bunca yıl oynadığını cümle aleme gösteriyor” savunması dahi kurtarmadı İspanyol’u. Çünkü net açık poziyonlarda dahi en basit pasları atamadı.
Guti’nin topu tutup dağıtma işini yapamadığı zaman Beşiktaş’ın sıkıntısının nasıl büyüdüğü de bir kez daha ortaya çıktı. Öndeki üçlü takımın geri kalanından koptu. Murat Ceylan orta sahada çok rahatlayıp özellikle kendi soluna Olcan ve Vagner’e topu çok rahat geçirdi. Hemen her seferinde topu içeri çevirmeyi başardılar. Ve hemen her seferinde gollük poziyonlar yakaladılar.
Yani Tolunay Kafkas’ın planı, Tayfur Havutçu’nun ekibini neredeyse sürklase etti. Muhtemelen hemen kimsenin hesap edemediği Rüştü’nün geçmişe dönüşüydü.

Haberin Devamı

Finali getiren adam

Milli efsane 90’ların sonu 2000’lerin başındaki performansına yakındı. Çok uzun süredir ilk kez. Antep’i tek başına, yıldırıcı kurtarışlarla durdurdu.
En sağdan en sola 4 oyuncuyla en az 6 kez herkes demarke vaziyette pozisyona girdiler. Rüştü tuttu.
İkinci yarının başında aynı korkunç Guti performansına 15 dakikaya yakın müsaade eden Havutçu’nun onu hak ettiği yere kulübeye çekişi sonrası Beşiktaş orta sahası oyuna tamamen hakim oldu. Simao’nun olağanüstü golüne Murat Ceylan’ı oyundan alarak cevap veren Tolunay Kafkas’ın bu hamlesi de Beşiktaş üstünlüğünü birkaç kat daha artırdı.
Antep harika başlayıp ilk yarıda farkı kaçırdığı bir maçta farklı yenilip kupadan koptu. Büyük olasılıkla finali Beşiktaş’a getiren adam da hiç kuşkusuz ilk yarıdaki harika oyunuyla Rüştü oldu.