Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Selçuk, Egemen, Giray yok. Savunma göbeği yeni. Selçuk olmayınca Colman’ın görevi değişmiş. O neyse bir dereceye kadar işini yapıyor da, Ceyhun, Colman’ın işini pek yapamıyor.
Jaja ve Alanzinho defansif anlamda seyirci. Burak ve aslında özellikle Umut bir savunmacı gibi savaşıyor. Ama o kadar çok top kaybediyorlar ki sürekli bir baskı oluşturmak neredeyse imkansız oluyor.
Bütün bunlara Serkan’ın ligin ilk yarısındaki formundan oldukça uzakta olduğunu ekleyin. Ve karşısında Amrabat gibi bir ‘şeytan’ın varlığını.
Aykut Kocaman’ın benzetmesiyle standart bir Hollanda takımı gibi oynayan Kayseri karşısında durum hiç iyi durmuyor aslında.
Souleymanou’nun Sadri Başkan’ın kulaklarını çınlatan hatasıyla Jaja’nın bulduğu golde Orta Anadoluluların morali bozulsa da, bir Hollanda takımı gibi ayakta kalıyor. Özellikle Amrabat’ın Serkan’ı çileden çıkaran performasıyla... Tabii Ziani’nin organizatörlüğü de. Burada yarattıkları sürpriz ise Trabzon orta sahasının zayıflığından yararlanıp hep boşta kalan Abdullah Durak.
Trabzonspor’un saydığımız sıkıntılarından kurtaracak fazla bir kulübe rezervi olmasa da, Şenol Güneş ilerideki top kayıplarını kesecek bir değişiklik yaptı. Yattara’nın oyuna girişi Trabzon orta sahasını biraz olsun rahatlattı...
Golü buldular ama Amrabat’ı tutmak mümkün olmadı.
Hele de Mehmet Eren oyuna girdikten sonra Faslı sağa geçip Cale’nin üzerine oynamaya başladıktan sonra. Kafası fena halde Ziani’ye takıldığı için ikinci golde Abdullah’ı unutan Hırvat için Amrabat bir kaç boy büyüktü. Orayı hallaç pamuğu gibi attı. Umut’un yardıma gelmesi biraz olsun çare olsa da, o da doğal olarak çabuk yoruldu.
Ve 3. gol de sağ kanattan Kayserililerin yenilerinin organizasyonundan geldi.
Maçın bu skor, güç dengesi ve genel moral durumundan Trabzonspor’un bir beraberlik çıkarabilmesi olağanüstü bir başarı. Bu inat Karadenizlileri potada tutmaya yeter.
Bu kadar eksikle, oyundan bu kadar kopmuşken bu 1 puan ‘altın’dır.
Ve bu inat, bize dün akşam olağanüstü bir maç seyrettirdi. Mesela İngiltere Ligi’nde böyle bir maç izlesek bir hafta birbirimize anlatırdık. Yine öyle yapalım.