Galatasaray Mehmet Özdilek'ten Beşiktaş derbisi sonrası Galatasaray'ın yıldızına övgü! 'Tek başına yıprattı'

Mehmet Özdilek'ten Beşiktaş derbisi sonrası Galatasaray'ın yıldızına övgü! 'Tek başına yıprattı'

22.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçı Mehmet Özdilek değerlendirdi. Mehmet Özdilek, tecrübeli futbolcunun performansına hayran kaldı.

Mehmet Özdilekten Beşiktaş derbisi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü Tek başına yıprattı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasında Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla devirdi. Sarı-kırmızılıların zaferini Mehmet Özdilek yorumladı. Beşiktaş'ın eski futbolcusu, sarı-kırmızılıların genç oyuncusunun performansına hayran kaldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın üretmeyen bir takım havasında olduğunu dile getiren Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ta tempo, istek, arzu evet var. Ama reel olarak bakıldığında yine o eski alışkanlıkları, üretemeyen Beşiktaş takımı vardı" dedi.

Mauro Icardi'nin zoru kolaya çevirdiğini vurgulayan eski futbolcu, "Icardi çok tecrübeli bir oyuncu. Çok zor bir golü, çok kolaya çevirdi. Onu her santrfor atamaz. Bu gece yine Icardi'nin gecesi oldu" ifadelerini kullandı.

Mehmet Özdilekten Beşiktaş derbisi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü Tek başına yıprattı

Chamberlain ve Masuaku değişikliklerinin doğru bir hamle olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "İkinci yarı Chamberlain, Masuaku değişikliği topun Beşiktaş'ta kalmasında önemli etken oldu. Doğru bir değişiklikti. Kısa bir sürede olsa böyle deplasmanda puan alır mıyım düşüncesi yarattılar" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılarda Tete'nin performansına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "İlk yarıda Tete, Galatasaray'ın en iyi oyuncusuydu. Bir zaman aralığı var, Tete Beşiktaş'ın kanadını tek başına yıprattı" diye konuştu.

Beşiktaş'ın geriden oyun kurmakta zorlandığını belirten eski futbolcu, "Beşiktaş'ın yediği ilk gol çıkarken kaptırılan top. İkinci yarıda penaltı verilip iptal olan pozisyon yine aynı şekilde gereksiz çıkarken kaptırılan top. Bir şeyler sahada olmuyorsa onu zorlamanın bir anlamı yok. Bazen dersin ki, çıkın uzun oynayalım. Bir kez uzun oynadı ve Beşiktaş gol attı" dedi.

Mehmet Özdilekten Beşiktaş derbisi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü Tek başına yıprattı

Siyah-beyazlıların genel performansı hakkında konuşan Mehmet Özdilek, "Arada 9 puan fark çok ciddi bir fark. Fenerbahçe'nin de kazandığını düşünürseniz 12'lere gidiyor. Dokuzuncu haftada bu kadar geri kalmak çok iç açıcı durum değil" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın bir şekilde kazandığını belirten eski futbolcu, "Okan hocayı kutluyorum. Ne olursa olsun, nasıl oynarsam oynayayım kazanan bir takım yarattım diyebiliyordur. Galatasaray iyi de oynasa kötü de oynasa kazanıyor. Bir şekilde çıkıp alıyor o maçı" dedi.

Beşiktaş'ın yeni transferleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özdilek, "Bu kadar transfer yaptın. Chamberlain neden oynamıyor, Onana yok, Rebic yok. Bu adamlar niye yok? İyi oynayıp kendi hatalarından gol yiyip mağlup olan bir takım var. Beşiktaş'ın içerideki sorunlarını takım halinde halletmesi gerek. Bu haftada bu kadar puan geride kalmanız normal değil. İyi oynarsınız ama skorla birleştirmeniz lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet Özdilekten Beşiktaş derbisi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü Tek başına yıprattı

Mehmet Özdilek son olarak, "Galatasaray çok iyi oynamadı ama skoru aldı. Galatasaray bunu çok iyi yapıyor. Usta ayakların durumuda burada belli oluyor. Icardi yoktan gol atıyor. Baskı yiyorsun, bakıyorsun aniden çıkıp pozisyon yakalamışsın. Her an her şeyi yapabiliyor bu takım" değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar